Реклама
Реклама
Реклама

Як вибрати розетки і вимикачі

  1. Які вимикачі і розетки краще вибрати і що треба врахувати, щоб не пошкодувати про витрачені гроші?...
  2. Valena - це все ще бюджетний варіант? Або якісь вимикачі і розетки краще купити «в наш час»?

Які вимикачі і розетки краще вибрати і що треба врахувати, щоб не пошкодувати про витрачені гроші?

Мабуть, кожному з нас доводилося бачити таку картину: непоганий дизайн інтер'єру, дорогі матеріали, красиві меблі і ... страшні, що не підходять ні по дизайну, ні за вартістю обробки, вимикачі. Погляд падає на розетки внизу. Жах! Це вже не тільки негарно, але й очевидно небезпечно!

На щастя, такі ситуації все-таки рідкість. Кому-то важливий звук клацання вимикача, колір індикатора, іншому - то, як клавіша відчувається на дотик. Наскільки легко вставляється в розетку і виймається з неї вилка електроприладу? Чи є захисні шторки на розетках в дитячій? А кришечки захисту від бризок в ванній кімнаті? І так далі.

Зрозуміло, що досягти «майже досконалості» у всіх цих багатопланових конструкторських і дизайнерських питаннях можна, але сума кошторису по електриці зростає багаторазово. Тому і знаходяться час від часу бажаючі махнути рукою на це все і встановити у всіх приміщеннях той самий страшний на вигляд і небезпечний кошмар, з опису якого ми почали статтю. Так які ж розетки і вимикачі краще вибрати?

Розкладки дизайнерів для інтер'єрів, розетки і вимикачі LK60, варіант 1

Розкладки дизайнерів для інтер'єрів, розетки і вимикачі LK60, варіант 2

Розкладки дизайнерів для інтер'єрів, розетки і вимикачі LK60, варіант 3

Розкладки дизайнерів для інтер'єрів, розетки і вимикачі LK60, варіант 4

Розкладки дизайнерів для інтер'єрів, розетки і вимикачі LK60, варіант 5

Хочу такі, щоб недорого і ... дуже круто!

Розумно припустити, що є «золота середина»: безпечні дешевки, але і не наддорогі розетки для чайника зі стразами. З ціною зрозуміло - порівнювати легко. А як оцінити «якість» розеток і вимикачів? Це комплексний і, багато в чому, суб'єктивний показник. Але все не так складно, якщо розділити його на суттєві критерії і оцінювати по ним.

Але все не так складно, якщо розділити його на суттєві критерії і оцінювати по ним

трьохклавішний вимикач

з розеткою в рамці зі скла LK60

Конструктивно в серії повинна бути представлена широка функціональність.

Дизайн і різні кольори центральних панелей і рамок (чим більше варіантів, тим краще).

Безпека: тут важливі заявлені технічні характеристики і обов'язкова наявність сертифіката.

Гарантія та підтримка. Важливий параметр. Іноді потрібно замінити зламану (нехай і «з вини замовника») рамку або полагодити бракований диммер.

Найдешевші вироби очікувано виявляться і самими низькоякісними за всіма параметрами. Навіть найкращі з них здатні задовольнити лише дуже невибагливі запити. Найдорожчі будуть близькі до ідеалу. Наприклад, GIRA ClassiX з цінником від 50 Євро за рамку. Але хіба немає іншого варіанту: якісних, але недорогих розеток і вимикачів? Звичайно є. І це найбільш затребувана на сьогодні Lerand Valena . Як то кажуть, «Не вирішив, що ставити? Бери Вален !! »

Valena - це все ще бюджетний варіант? Або якісь вимикачі і розетки краще купити «в наш час»?

Останнім часом народна Valena «переїхала» в верхній ціновий сегмент (разом з трохи менш відомими Schneider Unica і т.п.).

Що ж може замінити подорожчали слідом за Євро «іномарки»? Таке рішення є, і з успіхом використовується вже більше восьми років: розетки і вимикачі LK60 . Вироби серії зовні нагадують Вален, механізми подібні відомим шведським. Перевіримо серію за нашими критеріями.

1. Cамий звичайний білий вимикач двоклавішний LK60

2. Двоклавішний вимикач LK60 з індикатором

3. Рамка з граніту (спресованного гранітна крихта) LK60

4. трьохклавішний вимикач LK60

Функціональність. Асортимент механізмів не поступається самим елітним серіям: є навіть датчики руху і регулятори теплої підлоги, не кажучи вже про «звичайних» елементах типу трёхклавішного вимикача або універсальної захисної рамки IP55.

Дизайн. Крім схожості з Вален, можна знайти й інші алюзії. Наприклад, рамки зі скла дуже нагадують Gira Esprit, а рамки LK Classic можуть допомогти декорувати інтер'єри, звичайні для Merten Antique. Що ще? ось:

LK60 - безліч квітів, пластикові, алюмінієві, дерев'яні, скляні і навіть кам'яні рамки. Такий широкий вибір, взагалі-то, характерний тільки для самих «топових» серій.

Безпека. Конструкція виробів серії LK60 адаптована до реалій вітчизняної будівельної галузі. Періодичні випробування і сертифікація всіх виробів, все це - безсумнівний плюс цієї серії.

1. Рамка з алюмінію (НЕ напилення, метал) LK60

2. TV-розетка LK60

3. двохпостові рамка зі скла LK60

Гарантія та підтримка. Серія з успіхом використовується в будинках, офісних і промислових приміщеннях вже більше восьми років. Її пропонують великі роздрібні мережі по всій країні і безліч невеликих будівельних магазинів. Багато монтажні та проектувальні установи вибрали LK60 в якості базової серії побутової електрики ( «Не знаєш, що вибрати? Став LK!») Все це було б неможливо без серйозної гарантійної підтримки, без оперативного реагування на виникаючі питання і запити з боку виробника на всій території продажів (Росія).

Ціна ... Можна довго говорити про переваги «за критеріями», але як же вартість? Якщо в кошторис колись були закладені імпортні «народні» розетки, але з тих пір накопичилося вже двох- (а то і трьох-) кратне перевищення ?! Ось тут і починається найприємніше: при чудовому дотриманні критеріїв якості, LK60 - це дійсно не дорого серія. Втім, дивіться >> самі: на сайті професійної електрики 220.ru завжди актуальні ціни (... і фото, тому, які вимикачі і розетки вибрати - зручно дивитися там), в тому числі, на серію LK60. Там же можна подивитися ціни і характеристики інших серій, про які йшла мова, почитати відгуки.

На правах реклами

Які вимикачі і розетки краще вибрати і що треба врахувати, щоб не пошкодувати про витрачені гроші?
Valena - це все ще бюджетний варіант?
Або якісь вимикачі і розетки краще купити «в наш час»?
Які вимикачі і розетки краще вибрати і що треба врахувати, щоб не пошкодувати про витрачені гроші?
Наскільки легко вставляється в розетку і виймається з неї вилка електроприладу?
Чи є захисні шторки на розетках в дитячій?
А кришечки захисту від бризок в ванній кімнаті?
Так які ж розетки і вимикачі краще вибрати?
А як оцінити «якість» розеток і вимикачів?
Але хіба немає іншого варіанту: якісних, але недорогих розеток і вимикачів?