Реклама
Реклама
Реклама

Виїзд за кордон з боргами FAQ

Дорогі друзі, здрастуйте Дорогі друзі, здрастуйте.
Сьогодні, нарешті, зібрався накидати невеличкий матеріал про виїзд за кордон боржника. Попередня стаття , На мій погляд, вийшла дещо кострубатою. Та й дані так швидко змінюються, що вже в коментарях, доводилося коригувати інформацію, в розріз основній статті, тому роблю продовження. Що ж, залишимо передмови і перейдемо до справи.

Виходячи з питань читачів, в коментарях до попередньої статті і мені на пошту, постараюся все розкласти по поличках.
1. Обмеження на виїзд з РФ можуть накласти тільки судові пристави. Вірніше, пристав, що веде вашу справу, відписує матеріал, передає його головному приставу і той в свою чергу дає хід «обмеження». Не вірте і не ведіться на маячні залякування, банківськими працівниками або колекторами про те, що вони закриють вам виїзд з країни. Це порожні слова, розраховані на швидке отримання боргу. Тільки суд може визнати вас боржником, а судові пристави на підставі рішення суду, обмежити виїзд з країни. Тепер про неприємні зміни. Раніше пристав був зобов'язаний вручити під розпис постанову про обмеження виїзду, тепер все спростилося, пристав відправляє на Вашу електронну адресу дану постанову і через 6 діб вважається що ви ознайомилися з ним. Не залежно від того, отримували ви щось чи ні. Правової оцінки дати не можу, бо не компетентний.
2. У вас борг. На сайті ФССП, ви знайшли свої дані з номером виробництва, або з вами зв'язався пристав. Це ще не означає, що вам обмежили, виїзд з країни. Найбільш достовірну інформацію, ви можете отримати в інформаційному відділі (канцелярії) ФССП за місцем прописки, за паспортом. І не треба дзвонити «своєму» приставу, намагаючись дізнатися що-небудь у нього. Вона (він), зацікавлена ​​особа в якнайшвидшому поверненні боргу і тим більше не компетентне в питанні виїзду або не виїзд. Приклад правильних дій можете прочитати тут: посилання "" .
3. У вас вже є обмеження виїзду за межі батьківщини. Пам'ятайте, заборона на виїзд встановлюється строком на півроку, день в день. Обмеження не може автоматично продовжуватися, тобто пристав, зобов'язаний ручками заново виконати всю процедуру і повідомити вас про це. Тут цікавіше. У вас з'являється «коридор», приблизно 10-12 діб, після того як закінчився заборона і не вступив в силу новий. Повірте, в цей проміжок часу, ви можете їхати куди завгодно, з одним застереженням, виходить приблизно у 9 чоловік з 10. Є серйозний ризик, але без ризику, тільки не маючи боргів їздити можна.
4. За яких-небудь причин (помилка службовців держ. Системи, або борг погашений) ви не є боржником, а заборона має місце бути, довідка про відсутність заборгованості, видана приставами не є документом для прикордонників. У них перед очима державний інформаційний ресурс (база невиїзних), в якому ви фігуруєте, дотримуються вони саме даних цього ресурсу. У даній ситуації доведеться чекати близько 2-х тижнів (іноді затягується на місяць і більше), з моменту припинення виконавчого провадження, поки заборона не знімуть. На жаль, швидше ніяк.
5. У вас є постанова про заборону виїзду за кордон, борг не погасити, а їхати треба. На сьогоднішній день, рятує братська держава Білорусь. Вивчайте маршрут, наявність квитків у Мінську. Якщо в Мінську немає міжнародних рейсів в потрібному вам напрямку, тоді доведеться рухатися далі на Україну і з Києва далі куди треба. Без різниці, звідки ви полетите (поїдете) з Мінська або Києва, просто на Україні більше маршрутів. Однак їхати доведеться все одно через РБ, так як на Російсько-Українському кордоні, здійснюється повноцінний прикордонний контроль, з усіма наслідками, що випливають.
6. Багато питань про виїзд в Україну, як кінцевий пункт, маючи борг. Маршрут простий: РФ-РБ-Україна. Потрібно Російський паспорт. Про позитивно-повчальному досвіді, можна прочитати тут: посилання "" .
7. Повертатися з поїздки можна на пряму, як багато хто і робить. Чи не випустити з країни вас можуть, а от не впустити, громадянина РФ, не мають права. Будь-яких покарань-штрафів не передбачено.

Доброю вам поїздки!
Дорогі друзі. Ви можете продовжити обговорення цієї теми на Форумі. Сподіваюся спілкування на Форумі буде більш продуктивним і зручним. Посилання на тему форуму »»
З повагою, приставам Немає .

Читайте також