Реклама
Реклама
Реклама

В Україні затримують видачу біометричних паспортів: що робити, коли вже є квитки, а документа немає

У ГМС стверджують, що роблять усе вчасно, їм нічого прискорювати / фото УНІАН

У Державній міграційній службі стверджують, що виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що ДП "Поліграфічний комбінат" Україна "не встигає виготовити документи. Про це повідомив спікер ГМС Сергій Гунько, передає Українська правда .

"Поліграфкомбінат" не встигає персоналізувати всі документи, які оформляють в підрозділах Міграційної служби та ЦНАП. Це через аномально підвищеного попиту на закордонні паспорти в червні-липні, який не відповідає ні статистикою виїзду за кордон, ні статистикою оформлення паспортів за минулі роки ", - зазначив прес-секретар.

За словами Гунько, якщо порівнювати період за червень-липень цього року з аналогічним в 2016-м, то попит виріс більше, ніж удвічі.

Читайте також Україна вводить біометричний контроль для іноземців, які в'їжджають в країну - Порошенко

"Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спаду", - сказав представник ДМС.

Прес-секретар стверджує, що ГМС попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки і житло до отримання документів.

Крім того, Гунько розповів, що якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже є квитки і бронь на житло, то можна написати про це на адресу ГМС [email protected] і відправити копію квитків. Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію "Поліграфкомбінат".

"Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією по використанню", - підкреслив він.

"Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам нема чого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на" Поліграфкомбінат "Україна", і зараз, власне, проблема на стадії виробництва ", - додав представник ДМС.

Крім того, люди, які оформляли біометричний закордонний паспорт в ДП "Документ", розповіли, що їх попередили про затримку видачі документів на 7-10 робочих днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter