Реклама
Реклама
Реклама

Новий бланк заяви на патент для ІП 2019 скачати

  1. Заява на отримання патенту для ІП на 2019 рік завантажити в Excel
  2. Коли подається заява за формою № 26.5-1 для ІП і куди?
  3. Як заповнити заяву
  4. Зразок заяви на патент
  5. отримання патенту

Для переходу на даний патент необхідно подати заяву за новою формою № 26

Для переходу на даний патент необхідно подати заяву за новою формою № 26.5-1 (застосовується в 2019 році). Вона затверджена наказом ФНС Росії від 11.07.2017 № ММВ-7-3 / 544 @. Журнал "Спрощенка" підготував офіційний бланк заяви на патент, а також вмонтував до статті онлайн заповнення форми.

Заява на отримання патенту для ІП на 2019 рік завантажити в Excel

Заповніть заяву в нашій програмою спрощенка 24/7 . Вона готує документи і звітність в один клік. Візьміть пробний доступ до програми. Для користувачів доступна консультація по всіх бухгалтерських питань 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Заповнити заяву онлайн

Для того щоб самостійно заповнити заяву на патент для ІП на 2019 рік, ви можете завантажити його в excel за наступним посиланням.

Коли подається заява за формою № 26.5-1 для ІП і куди?

Заяву необхідно подати не пізніше, ніж за 10 днів до початку застосування патенту. Дія документа завжди обмежується кінцем календарного року. Тобто для того, щоб використовувати патент 12 місяців, подати заяву потрібно до 21 грудня попереднього року.

Заяву можна подати:

в податкову за адресою постійної реєстрації підприємця;
в будь-яку податкову інспекцію суб'єкта РФ, на території якого підприємець планує здійснювати діяльність (якщо це не регіон, де у нього є постійна реєстрація).

Перед подачею заяви для переходу на ПСН потрібно перевірити, чи має індивідуальний підприємець право її застосовувати. Перш за все, слід переконатися, що вид діяльності ІП вказано в п. 2 ст. 346.43 НК РФ. Важливо, щоб цей вид діяльності не здійснювався в рамках договору простого товариства або довірчого управління майном.

Як заповнити заяву

Нова форма заяви на патент затверджена наказом ФНС РФ 11.07.2017 № ММВ-7-3 / 544 @. Цим же документом регулюється порядок заповнення форми.

Подати заяву можна наступними способами:

особисто відвідавши податкову;
направивши свого представника по довіреності;
відправивши поштою цінний лист з описом вкладення;
онлайн через особистий кабінет платника податків (для цього обов'язково повинна бути отримана електронний цифровий підпис).

По кожному окремому виду діяльності підприємець повинен заповнювати окрему заяву. Тобто якщо ІП веде кілька видів діяльності, то він має право перевести на ПСН один або кілька видів, але потенційний дохід для них буде розраховуватися окремо. І документ теж буде виданий окремий на кожний вид діяльності.

Правила заповнення форми мають на увазі використання комп'ютера або ручки синього, чорного або фіолетового кольору.

Бланк заяви містить 5 розділів, три з яких є обов'язковими для заповнення всіма підприємцями, а останні два - тільки при веденні певних видів діяльності:

загальні відомості про підприємця, бажані терміни дії документа, підпис;
вид діяльності, щодо якої ІП планує отримати патент, наявність найманого персоналу, право на знижену податкову ставку;
відомості про територію, на якій ІП планує вести діяльність на патенті;
для окремих видів діяльності - відомості про наявність автотранспорту;
для окремих видів діяльності - відомості про фізичних показниках.

Особливу увагу слід звернути на поле листа 002, де вказується ставка податку. Його заповнюють тільки ті підприємці, які в силу закону мають право на знижений тариф. Зокрема це стосується підприємців Криму і міста Севастополь, а також підприємців, який зареєструвалися вперше і займаються діяльністю в області виробництва, соціальної або наукової сфери, а також побутових послуг згідно з п. 3 ст. 346.50 НК РФ. Якщо це поле не заповнено, то буде призначена максимальна ставка - 6%.

Зразок заяви на патент

Нижче ви можете побачити зразок заповнення заяви для одного з видів діяльності.

отримання патенту

Патент або повідомлення про відмову в його видачі направляється підприємцю протягом 5 днів після отримання податкової заяви або після державної реєстрації підприємця.

На лицьовій стороні зазначені реквізити ІП, термін і територія дії, а також вид діяльності, щодо якої видано патент. Крім того, вказується і чисельність найманих працівників, задіяних в діяльності підприємця. Якщо чисельність збільшиться, підприємцю доведеться заново подавати заяву на новий патент.

На зворотному боці відображається сума податку, розрахована виходячи з потенційного доходу, і терміни його сплати.

Для ІП і куди?
Для ІП і куди?