Реклама
Реклама
Реклама

➤ Наказ про штатний розклад зразок 2019 скачати

  1. Коли потрібен наказ про затвердження документа
  2. Як оформити наказ про затвердження штатного розкладу: зразок
  3. Хто підписує наказ про введення в дію штатного розкладу

Дізнайтеся, як правильно ввести в дію новий штатний розклад: готовий зразок наказу, докладну інструкцію щодо його складання, поради експертів і перелік обов'язкових реквізитів ви знайдете в статті.

Скачайте корисний документ:

Коли потрібен наказ про затвердження документа

Штатний розклад розробляють в будь-якому підприємстві - великому і невеликому, державній установі, комерційних структурах. Це умовно обов'язковий документ, завдяки якому оптимізується робота з кадрами, управлінська діяльність, податковий і бухгалтерський облік в організації. Як він буде виглядати, роботодавець вирішує самостійно, хоча в більшості випадків використовують уніфіковану форму Т-3. Затвердження штатного розкладу оформляють письмовим наказом.

У журналі «Кадрове справа» ви знайдете готові формулювання про виплати для штатного розкладу і трудового договору

Скласти наказ без помилок нескладно, якщо під рукою є стандартний бланк і докладні рекомендації щодо його заповнення. Якщо ж у документа немає встановленої форми, ризик помилок різко зростає: не завжди вдається придумати правильний заголовок і преамбулу, незрозуміло, якою має бути структура.

Експерт журналу «Кадрове справа» розповість, що робити, коли готових зразків немає і не від чого відштовхнутися

Як оформити наказ про затвердження штатного розкладу: зразок

Уніфікованої форми наказу про затвердження штатного розкладу немає. Тому складайте її в довільній формі з урахуванням загальних вимог до оформлення організаційно-розпорядчої документації. На сьогоднішній день актуальним є стандарт ГОСТ Р 7.0.97-2016. Його застосовують як бюджетні, так і комерційні організації.

Щоб скласти грамотний наказ, дотримуйтеся інструкції:

  1. Заповніть «шапку»

Якщо ви не використовуєте фірмовий бланк з даними про компанії - повним і скороченим найменуванням юридичної особи, адресою та іншими реквізитами, вкажіть їх у верхній частині бланка. Нижче впишіть заголовок, дату і місце складання, реєстраційний номер документа.

Реєстраційний номер, іноді - разом з індексом, привласнюють відповідно до застосовуваної роботодавцем номенклатурою справ і інструкцією по кадровому діловодству. Нумерація може бути наскрізний або розділеної за типами документів. Під присвоєним номером наказ про штатний розклад вносять в паперовий або електронний журнал реєстрації, підшивається до справи, зберігають в архіві.

Експерт журналу «Кадрове справа» розповість, як правильно реєструвати важливі кадрові документи та події

  1. Вкажіть підставу, на якому видається документ

Оскільки мова йде про штатний розклад, посилайтеся на норму закону, яка вимагає вводити його в дію письмовим розпорядженням керівництва компанії (розділ 1 вказівок, затверджених наказом Мінстату України №1 від 5.01.2004).

  1. Оформіть розпорядчу частину

Напишіть, який конкретно документ вступає в силу, вкажіть його реєстраційний номер і дату складання. Тут же можна привести ключові характеристики затверджується штатного розкладу, наприклад, «з чисельним складом в кількості 30 штатних одиниць, з місячним фондом оплати праці 932 000 рублей». Детально розписувати зміст форми Т-3 не потрібно, достатньо скопіювати дані підсумкового рядка.

  1. Перерахуйте додатку до наказу

Зазвичай додається один документ - штатний розклад, але можуть бути і інші додатки. Вкажіть найменування документів, що додаються і кількість аркушів в кожному з них.

  1. Завірте наказ в установленому порядку

Порядок засвідчення розпорядчих документів з основної діяльності прописують в локальних нормативних актах компанії. Зазвичай ставлять печатку організації (якщо є) і підпис посадової особи, уповноваженої видавати накази.

Так виглядає типовий наказ на штатний розклад (зразок). Завантажити безкоштовно його ви зможете на початку статті.

Дізнайтеся, як правильно ввести в дію новий штатний розклад: готовий зразок наказу, докладну інструкцію щодо його складання, поради експертів і перелік обов'язкових реквізитів ви знайдете в статті

Щоб надати документу юридичну силу і мінімізувати ризик помилок, використовуйте готовий приклад наказу про затвердження штатного розкладу. Перед тим, як передати його на підпис, переконайтеся в наявності всіх обов'язкових реквізитів - які конкретно, підкаже наочна шпаргалка від «Системи Кадри».


Хто підписує наказ про введення в дію штатного розкладу

На розпорядчому документі обов'язково повинна стояти підпис генерального директора. Без заверительной підпису керівника організації наказ про затвердження штатного розкладу в ДОУ (документаційне забезпечення управління) не вступає в силу. Якщо документ перед затвердженням проходить узгодження в бухгалтерії, відділі кадрів і інших службах, доповніть бланк полями для підписів відповідальних посадових осіб: головбуха, начальника відділу кадрів. Біля кожного підпису передбачається місце для розшифровки - прізвища та ініціалів співробітника, найменування посади.

Директор компанії має право делегувати право підпису іншого співробітника - наприклад, своєму заступнику або головному бухгалтеру. У більшості випадків достатньо видати письмовий наказ про надання права підпису кадрових документів. Але якщо статутом організації така можливість не передбачена, доведеться оформляти довіреність від імені роботодавця. Експерт «Системи Кадри» розповість, як правильно скласти таку довіреність і чи може довіритель в будь-який момент припинити її дію

Увага! Закон не вимагає наявності підписів кадровика і головного бухгалтера організації на наказі про затвердження штатного розкладу, в той час як бланк штатного розкладу вони зобов'язані запевнити.

Знайомити решта персоналу з наказом під підпис чи ні, вирішуйте самостійно. Все, що працівник повинен знати про свою посаду - найменування, оклад, надбавки, режим роботи, основні функції та обов'язки - прописано в трудовому і колективному договорі, додаткових угодах, посадової інструкції та локальних нормативних актах. Тому відсутність його підпису на наказі про затвердження штатного розкладу в будь-якому випадку не викличе нарікань ГИТ.

висновок

Новий штатний розклад затвердите письмовим наказом, складеним у довільній формі. Орієнтуйтеся на загальні норми трудового законодавства і актуальний ГОСТ, переконайтеся, що на бланку проставлені всі необхідні реквізити.

Прикладіть до розпорядчого документа штатний розклад, завірене підписами головного бухгалтера і начальника відділу кадрів. Щоб наказ набрав чинності, завірте його підписом керівника організації та печаткою, якщо використовуєте її в роботі.