Реклама
Реклама
Реклама

Вторинний ринок квартир в Санкт-Петербурзі: райони і ціни

Попит на квартири вторинного ринку Санкт-Петербурга протягом 2016 року дещо зменшився, але на їх вартості це не відбилося. Судячи з інформації на сайті sankt-peterburg.naydidom.com , Купити квартиру в Санкт-Петербурзі сьогодні можна в середньому за 110 тисяч рублів за метр квадратний.

Попит і пропозиція

На ринку нерухомості СПБ в період з березня по серпень спостерігалося зменшення попиту на квартири і одночасно збільшення кількості пропозицій різних варіантів житла. Протягом останнього півроку інтерес з боку потенційних покупців до об'єктів житлового фонду встиг знизитися вдвічі.

І хоч з вересня попит на квартири знову став потроху зростати, поки не відомо - чи є подібне збільшення цінників на житло довгостроковою тенденцією або ж тимчасовим явищем.

Ціни на вторинному ринку нерухомості Санкт-Петербурга

Але вартість житла впливають різні фактори - місце розташування, тип будинку, кількість кімнат. Найбільш доступна ціна на квартири в панельних будинках. Обходяться вони в середньому по 89 тисяч рублів за метр квадратний. Вартість житла в цегляних, сталінських будинках і будівлях дореволюційної епохи приблизно однакова. Витратити на нього потрібно від 106 до 112 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кв.метр.

У Санкт-Петербурзі придбати однокімнатну квартиру на вторинному ринку можна в середньому за ціною 109 тисяч рублів за кв. метр, двокімнатну - за 103 тисячі, трикімнатну - за ціною 100 тисяч рублів за кв. метр. Примітно, що в кінці літа 2016 року зросли в ціні чотирикімнатні квартири, вартість яких становить сьогодні в середньому 108 тисяч рублів за квадратний метр.

Проте, в найбільшій мірі на вартість житла впливає той район, в якому воно розташоване. Проаналізувавши ринок нерухомості Санкт-Петербурга, можна отримати наступну картину.

  • Найдорожчий район міста - Петроградський. Житло тут обійдеться в 149 тисяч рублів за кв.метр.
  • У Центральному, Васіліестровском, Приморському, Адміралтейському, Московському і Виборзькому районах квартири також по кишені далеко не кожному. Щоб оселитися в відповідних частинах міста, потрібно викласти від 100 до 125 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за метр квадратний.
  • Райони Курортний, Невський, Фрунзенський, Красногвардійський, Кіровський, Калінінський користуються останнім часом популярністю серед потенційних покупців. Вартість житла тут - від 91 до 97 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожен квадратний метр.
  • Найбільш доступні в Санкт-Петербурзі - квартири, розташовані в Пушкінському, Петродворцовом, Кронштадтському, Колпінском, Всеволожську, Красносільське районах. Їх вартість - від 72 до 89 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кв.метр.

метр

аналітики сайту bn.ru , Проаналізувавши рівень цін на вторинну нерухомість в Санкт-Петербурзі, було зазначено наступну тенденцію - елітне житло подорожчало в середньому на 4%, а ось бюджетні квартири на 2% подешевшали. Це говорить про підвищений попит на житло еліт-класу і є хорошою новиною для тих, хто не планує купувати дорогу квартиру в престижному районі.