Реклама
Реклама
Реклама

Ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Херсона: інфографіка

Агент з продажу нерухомості АН «Ваша нерухомість» Інна Назаренко розповіла порталу Domik.ua, що купівельний попит в Херсоні в 70% випадків націлений на невеликі квартири в новобудовах. Трьох-і чотирикімнатне житло користується меншим попитом серед клієнтів.

За даними агентств нерухомості, більшість покупців купують квартири з ремонтом. «Приблизно 80% клієнтів не вибирають об'єкти з чорновою обробкою. Відбувається це тому що покупці не хочуть витрачати додаткові фінанси на ремонтно-оздоблювальні роботи », - розповіла ріелтор.

Потенційні клієнти при виборі житлової нерухомості звертають увагу на район розташування житлового багатоквартирного будинку. Так, більшість покупців вважають за краще проживати поруч з транспортною розв'язкою, об'єктами соціальної та розважальної інфраструктури. На думку експерта, подібні вимоги найчастіше висловлюють клієнти середнього віку. Близько 85% покупців цікавляться квартирами з автономним опаленням та лічильниками енергоресурсів.

При продажу житла власники готові торгуватися і поступатися в ціні. Розмір знижки в середньому становить 3% від загальної суми нерухомості. Якщо стартова ціна на квартиру збігається з ринковою, період продажу складе кілька місяців. Але якщо стартова вартість перевищує ринкову ціну в кілька разів, житло можуть купити через півроку зі старту продажів.

Середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Херсона

Середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Херсона

На інфографіці показані середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Херсона. Вартість може відрізнятися, оскільки залежить від площі, планування і розташування житлового об'єкта.

Купити однокімнатну квартиру в центрі міста можна в середньому за $ 19000- $ 20000.

Двокімнатне житло в районах, наближених до центру міста, клієнти можуть придбати за $ 20000- $ 28000.

Трикімнатні житлові об'єкти на околиці Херсона виставлені на продаж за $ 28000- $ 30000.

Для порівняння, придбати однокімнатну квартиру в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Миколаєва, розташованих в центрі, можна в середньому за $ 24000- $ 25000.

Читайте також: За скільки можна купити однокімнатну квартиру в різних містах України в січні 2018 року

Р іелтори Херсона впевнені, що найбільш затребуваною серед покупців вважається центральна частина міста. Більшість клієнтів цікавляться житлом в будинках, розташованих в Дніпровському і Таврійському районах.

Дізнатися більше інформації про вартість одно-, дво- і трикімнатного житла в Херсоні можна тут.

Всі ціни на покупку квартир в інших областях країни можна вивчити в розділі «Новини ринку нерухомості України».

Дізнатися, за скільки можна придбати житлову нерухомість в різних регіонах України можна на форумі ринку нерухомості.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua