Реклама
Реклама
Реклама

ВАЖЛИВО! У тимчасових переселенців є місяць на реєстрацію. Де і як отримати довідку?

ВАЖЛИВО! У тимчасових переселенців є місяць на реєстрацію. Де і як отримати довідку?

згідно постановою Кабміну № 637 , До 31 грудня 2014 року тимчасовим переселенцям необхідно оформити довідку, яка підтверджує цей статус. Це дасть можливість отримувати соціальні виплати за місцем тимчасового проживання.

Порядок постановки на облік тимчасово переміщених осіб


1. Факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік.

2. Підставами для постановки на облік є наявність реєстрації місця проживання на території проведення АТО.

3. Для отримання довідки переселенець повинен звернутися в територіальне управління соціального захисту населення (соцзабез) за місцем фактичного проживання з заявою про отримання довідки.

4. Заява переселенець повинен подавати особисто. Заява підписується заявником або його законним представником (для неповнолітніх дітей, інвалідів і т.д.), який дає згоду на обробку, використання, зберігання його персональних даних та персональних даних осіб, законним представником яких він є.

5. Для реєстрації переселенець повинен пред'явити:

  • Заява
  • паспорт
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного коду

Термін дії такої довідки становить 6 місяців з моменту її видачі.


У разі продовження АТО, термін дії такої довідки може бути продовжений ще на 6 місяців. Для цього переселенцю потрібно повторно звернутися в соцзабез за фактичним місцем свого проживання.

Повний текст постанови Кабінету Міністрів України про здійснення виплат тимчасово переміщеним особам із зони АТО на сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/637-2014-%D0%BF , А також на сайті Мінцсоцполітікі .

Контакти територіальних управлінь соціального захисту населення по Україні та перелік необхідних документів для оформлення соцвиплат переселенцям за посиланням: http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=163600&cat_id=107177

Де і як отримати довідку?
Ua/labour/control/uk/publish/article?