Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасове зберігання: види і типи складів, терміни і умови в Москві

  1. Типи складів тимчасового зберігання
  2. Вимоги до приміщення складу
  3. Умови і строки тимчасового зберігання майна

Оренда складу тимчасового зберігання в Москві - зручне і вигідне рішення для фізичних і юридичних осіб:

  • вибір будь-якого типу майданчика:
    від складської комірки
    до контейнера в 45 футів;
  • низькі ціни;
  • розміщення в день звернення;
  • зберігання різних вантажів і речей на термін від 1 дня;
  • постійний доступ;
  • захист майна.
Подивитися доступні складські позиції ...


Склади контейнерного типу - один з найбільш популярних варіантів зберігання речей, завдяки своїй надійності, зручності і економічності. Можливі рішення по оренді контейнера:





Живучи і працюючи в мегаполісі, кожен з нас починає розуміти, що еквівалентом грошей стало не тільки час, але і вільний простір: кожен квадратний метр комерційної або житлової нерухомості вимагає витрат на покупку, оренду та утримання. Тим часом, часто цінні метри ми захаращуємо речами, використовувати які плануємо в наступному місяці, сезоні або навіть року. Однак в останні роки з'явилася альтернатива: товари, меблі і навіть техніку можна здати на тимчасове зберігання.

Досить подивитися навколо, щоб зрозуміти, як багато навколишнього простору можна звільнити: шини, снігоходи, водні лижі, сноуборди, сезонний товар з асортименту магазина - все це перешкоджає комфортному проживанню сім'ї і нормальному функціонуванню компанії. У деяких випадках передача речей на тимчасове зберігання не просто бажана, а й необхідна. Наприклад, куди подіти меблі на час переїзду, ремонту або будівництва будинку або офісу, велику партію товару, яку необхідно розмістити до передачі покупцям?

Ще недавно більшість сімей змушені були використовувати в якості сховища антресолі і балкони, цілі кімнати і гаражі. Те ж саме відбувалося в компаніях: офіси були заставлені стелажами з паперами, з товаром, з архівними документами. Зараз на зміну марної використання площ приходить зручний сервіс - тимчасове зберігання речей і товарів на складах, в осередках або контейнерах, спеціально створених для тих, хто хоче розчистити простір для життя і роботи. Крім звільнення цінних метрів, орендар отримує відразу кілька додаткових плюсів:

  • захист майна - охорона, сигналізація, відеоспостереження: завдяки цим системам на складі ваші речі в значно більшій безпеці, ніж в квартирі, на дачі, в гаражі або в офісі;
  • постійний доступ - орендар може приїхати на місце зберігання, забрати або довезти речі, перевірити збереження або скористатися ними в будь-який час доби;
  • економія коштів - багато хто помилково вважає, що зберігати майно на спеціальному складі дуже дорого. Насправді вартість подібних послуг в перерахунку на квадратний метр значно нижче вартості оренди офісу, торгової площі і навіть квартири в Москві.

Передати на тимчасове зберігання можна будь-бізнес-майно і практично всі речі, не заборонені до обороту законодавством. Крім зброї, наркотичних і вибухонебезпечних речовин, на складі зазвичай заборонено розміщувати тварин, продукти харчування, рослини, предмети, що мають сильні запахи або заважають іншим орендарям.

Склади - бізнесу!
Серед юридичних осіб найчастіше до послуг тимчасового зберігання вдаються компанії наступних сфер:

  • автосервіси
  • event-компанії
  • рекламні агентства
  • банки
  • архівні компанії
  • школи
  • ритейл
  • ресторани

Типи складів тимчасового зберігання

При слові «склад» більшість з нас уявляє величезні будівлі з високими стелажами і машинами-навантажувачами, переставляти великі дерев'яні короби. Насправді, звичайно, такий різновид приміщень присутній на ринку, але ними справа не обмежується. Для тимчасового зберігання речей, вантажів і товарів частіше використовують осередки, контейнери, секції, місця на майданчиках або кімнати від 1 до 40 квадратних метрів. Залежно від розташування і типу, вони поділяються на такі види:

  • Склади в капітальних будівлях (класи A і D) - найпоширеніший на даний момент спосіб зберігання речей. Рівень комфорту і облаштованості залежить від класу: наприклад, A + повинен мати окремі виїзди з магістралей, територію з величезними зонами паркування, допоміжні приміщення для персоналу і надійну систему охорони, велика кількість входів і виходів, сучасне оздоблення, високі стелі (13 і більше метрів) і всі комунікації. Склади класу D - навпаки, неопалювані виробничі або підвальні приміщення з охороною лише по периметру території і відсутністю будь-яких зручностей.
    Приміщення високого класу зазвичай цікаві лише для великих компаній з величезними потребами в просторі для зберігання, низького - як правило, не мають належного рівня безпеки і навіть не завжди здатні повноцінно захищати майно від негоди. Ще одним мінусом всіх «капітальних» складів є висока ціна оренди.
  • Склади відкритого типу. По суті, в цьому випадку речі розташовуються прямо на вулиці, якщо вони були захищені в кращому випадку, навісами з полікарбонату. Дешевизна подібного типу майданчиків для тимчасового зберігання з лишком компенсується недоліками: розташувати на них можна лише вузький спектр речей, для яких не страшні погані погодні умови, тобто вони не підійдуть ні для меблів, ні для дорогого товару.
  • Склади контейнерного типу. Відносно новий для нашої країни спосіб зберігання речей - морські контейнери. Відрізняються високим ступенем захисту від будь-яких зовнішніх впливів: води, вогню, механічних пошкоджень. Зазвичай мають стандартні розміри: 40 і 45 футів (28-32 квадратних метра), але при необхідності поділяються на секції від 2,8 квадратних метрів.
    Даний тип складів надійний, зручний і економічний: вартість оренди тут значно нижче, ніж площі інших видів. Кількість орендованих метрів можна постійно варіювати, додаючи або збавляючи чисельність контейнерів.
    До недоліків можна віднести те, що на даний момент в Москві послуга маловідома і лише невелика кількість компаній може її запропонувати.

Це цікаво
За статистикою найпоширенішою в Росії метою використання self-storage є сезонне зберігання речей - близько чверті всіх звернень приватних осіб за послугою. Найбільш популярні «сімейні» осередки площею 2-8 квадратних метрів. Серед компаній великим попитом користуються площі в 10-35 квадратних метрів, а основним типом орендарів можна назвати інтернет-магазини, які поки не організували власний постійний склад.

Вимоги до приміщення складу

Головне, що шукають майбутні орендарі, - місце, де бізнес-майно або домашні речі будуть у повній цілості. Це включає в себе відразу безліч аспектів:

  • захист від кримінальних посягань - крадіжки і вандалізму. Значить, ідеальний склад повинен бути обладнаний сигналізацією, тривожною кнопкою, відеокамерою і охороною. Камери або контейнери оснащуються надійними замками, ключ від яких знаходиться тільки у орендаря;
  • захист від природних впливів - протікає дах, накопичення конденсату, поширення цвілі, гризуни можуть зіпсувати дорогі речі, а значить, місце зберігання повинно бути максимально герметичним;
  • захист від вогню. У Росії щорічно відбувається близько 150 тисяч пожеж, а в останні десять років два найбільших трапилися саме на складських приміщеннях. Цих даних достатньо, щоб зрозуміти, що наявність пожежної сигналізації - одна з основних складових збереження майна.

Але крім безпеки, є і питання зручності, тому більшість орендарів вибирає приміщення для тимчасового зберігання з «додатковими опціями»:

  • наявність окремих послуг навантаження-розвантаження, перевезення речей;
  • цілодобовий доступ до осередку або контейнера;
  • зручний під'їзд як для легкового, так і для вантажного транспорту;
  • наявність електрики або можливості його провести;
  • для деяких видів майна важлива наявність на складі опалення.

Якщо тип складу обраний, варто звернути увагу на умови договору зберігання речей.

Умови і строки тимчасового зберігання майна

Як і більшість послуг, оренда складу починається з підписання договору, в якому зазначаються всі деталі майбутніх взаємин замовника і орендодавця, відповідальність в разі порушень з обох сторін. У ньому ж прописуються обмеження за видами майна, яке може бути розміщено, і терміни: як правило, договір тимчасового зберігання укладається на термін від одного дня (але частіше - місяці) до року з можливою пролонгацією. Важливий і момент початку дії послуги - в деяких випадках транспортувати речі на склад необхідно в самі стислі терміни, однак деякі компанії передбачають таке швидке розміщення.

Істотною умовою є розмір і порядок оплати. Зазвичай вартість тимчасового зберігання вноситься одноразово за весь передбачуваний період, але при збільшенні терміну клієнта чекає суттєва знижка. Заощадити можна і при оренді більшої площі. Для порівняння: середня ціна за квадратний метр в класичному self-storage (2-10 м²), розташованому в капітальній будівлі, складе приблизно 1300 рублів при оплаті за місяць і 1100 - при оплаті за рік. Якщо збільшити площу до 35 м², вартість буде вже 1200 і 1000 рублів відповідно.

Склад контейнерного типу обійдеться значно дешевше: близько 750 рублів за квадратний метр в маленькій осередку на 2,82 м² при оренді на місяць, 690 - при оплаті відразу за рік. При збільшенні площі економія зросте в рази: 470 рублів буде коштувати квадратний метр простору в контейнері площею 32 м², а при оплаті року - близько 430 рублів.

Як бачите, оренда тимчасового складу для речей не настільки затратна, але дуже корисна в багатьох життєвих ситуаціях. І неважливо, чи дозволяє невелика квартира або офіс зберігати необхідну кількість речей - тепер не потрібно шукати приміщення побільше або миритися з відсутністю простору - досить лише передати частину майна на склад тимчасового зберігання, де воно буде знаходитися в абсолютній безпеці до тих пір, поки в ньому не виникне потреба.

Наприклад, куди подіти меблі на час переїзду, ремонту або будівництва будинку або офісу, велику партію товару, яку необхідно розмістити до передачі покупцям?