Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова реєстрація на 3 місяці, на рік і 3 роки

  1. Тимчасова реєстрація на 1 рік - найпоширеніший вид реєстрації
  2. Тимчасова реєстрація на 3 роки
  3. Тимчасова реєстрація на 3 місяці

04.06.2013

Тимчасова реєстрація на 1 рік - найпоширеніший вид реєстрації

Якщо громадянину з далекого або ближнього зарубіжжя необхідно зареєструватися за місцем перебування найкраще звернутися до фахівців, які знають закони і зможуть надати кваліфіковану допомогу і тимчасова реєстрація на рік буде оформлена відповідно до закону, щоб в подальшому у громадянина не виникало ніяких проблем. Для цього заявнику необхідно подати документи:

  1. 04 Паспорт або інший документ, що засвідчує особу.
  2. Заява про реєстрацію за встановленим зразком, в яке необхідно внести неповнолітніх дітей.
  3. Свідоцтва про народження дітей до 14 років, які досягли 14 річного віку діти подають заяву від себе особисто.
  4. Ксерокопії та оригінали документів на право вселення в відповідне житло.
  5. Листок прибуття, заповнений посадовою особою в 3 примірниках.
  6. Згода на заселення від власника, наймодавця, наймача житла у вільній формі з підписами, завіреними посадовою особою або нотаріусом.

Якщо житло муніципальне, то тимчасова реєстрація на рік здійснюється тільки виходячи з облікової норми житлоплощі на кожного мешканця або норми надання квадратних метрів в комунальній квартирі . Такі ж правила встановлені для власників житла. Іноземним громадянам реєстрація на рік видається тільки при наявності дозволу на трудову діяльність.

Тимчасова реєстрація на 3 роки

Для іноземних громадян термін тимчасової реєстрації може становити три роки, але для того, щоб оформити трирічну реєстрацію необхідно бути висококваліфікованим фахівцем і мати чинне на момент реєстрації дозвіл на трудову діяльність. Ці умови існують не тільки в Москві, але і в інших регіонах Росії. Решта документів надаються ті ж, що і для реєстрації на рік.

Крім того, тимчасова реєстрація на 3 роки може бути замінена дозволом на тимчасове проживання. Цей дозвіл іноземцю проживати в РФ до отримання спеціального документа, який називається вид на проживання . Оформляється це відміткою в паспорті громадянина, або видачею спеціального документа, який замінює іноземцю на три роки паспорт.

Тимчасова реєстрація на 3 роки відрізняється від його видають дозволи на тимчасове проживання тим, що громадянину видається свідоцтво про реєстрації за місцем перебування . І тільки цей документ є підтвердженням законності знаходження громадянина на території РФ.

Тимчасова реєстрація на 3 місяці

Для всіх громадян існує однаковий порядок тимчасової реєстрації: протягом 3 днів іноземний громадянин повинен оформити своє прибуття обліковими актом за місцем перебування. Тимчасова реєстрація на 3 місяці здійснюється на підставі наступних документів:

  • паспорт (оригінал, а не копія);
  • міграційна карта, в якій проставляється відмітка про прибуття. Термін прибуття не повинен перевищувати 3 днів. Міграційна карта надається в оригіналі.

Для російських громадян, які планують проживати за конкретною адресою тимчасова реєстрація на 3 місяці не потрібно. Для іноземних громадян тримісячна реєстрація може бути продовжена ще на 9 місяців, потрібно тільки вчасно звернутися в компанії, що професійно займаються реєстрацією громадян.

Автор: Yurist-Online.net