Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 32. Тимчасове користування землею. 1. У тимчасове користування земельні ділянки або їх частини, а також земельні частки можуть передаватися громадянам для підприємницької та іншої діяльності та юридичним особам для виконання робіт, зазначених в пункті 3 цієї статті, власниками, землевласниками і землекористувачами за договором тимчасового користування землею у випадках, передбачених цим Кодексом.

  1. Наступна стаття »

2. Землевласники і землекористувачі можуть передавати земельні ділянки або їх частини в тимчасове користування тільки за згодою власників цих ділянок.
3. Земельні ділянки або їх частини можуть передаватися у тимчасове користування тільки для державних і муніципальних потреб, а земельні частки у праві спільної власності громадян і юридичних осіб - для підприємницької діяльності.
4. У тимчасове користування земельні ділянки можуть передаватися на строк до трьох років, а земельні частки у праві спільної власності на землю - на термін, що визначається за згодою сторін.
5. Плата за тимчасове користування земельною ділянкою надходить власнику, землевласнику, землекористувачу. Розмір плати за тимчасове користування земельною ділянкою визначається договором на тимчасове користування землею. Власники землі, землевласники і землекористувачі в протягом терміну дії договору тимчасового користування землею вносять в установленому порядку земельний податок за наданий у тимчасове користування земельну ділянку.
6. Громадяни та юридичні особи, яким земельна ділянка була надана у тимчасове користування, зобов'язані:
а) після закінчення терміну тимчасового користування повернути земельну ділянку власнику, землевласнику або землекористувачу;
б) привести земельну ділянку у стан, придатний для його використання за цільовим призначенням;
в) відшкодувати всі збитки, які були завдані протягом терміну тимчасового користування земельною ділянкою;
г) виконати необхідні роботи по рекультивації ділянки в межах терміну тимчасового користування земельною ділянкою;
д) виконати інші обов'язки, встановлені законом або договором тимчасового користування землею.

Наступна стаття »
До тексту закону »
2

Читайте також

Популярні документи