Реклама
Реклама
Реклама

Отримання (оформлення) закордонного паспорта з тимчасової реєстрації

  1. Оформлення закордонного паспорта з тимчасової реєстрації
  2. Додаткові документи для деяких категорій громадян
  3. Отримання закордонного паспорта з тимчасової реєстрації
  4. Деякі нюанси, які потрібно враховувати:

Тимчасова реєстрація - це офіційна назва тимчасової прописки . Згідно із законодавством РФ отримання закордонного паспорта з тимчасової реєстрації можливо, якщо вам вже виповнилося 18 років. Тимчасова реєстрація   - це офіційна назва   тимчасової прописки

Залежно від регіону можливі два варіанти отримання закордонного паспорта з тимчасової реєстрації, як нового покоління / зразка (біометричний закордонний паспорт), так і стандартного закордонного паспорта. На даний момент у багатьох регіонах можна зробити закордонний паспорт з тимчасової реєстрації тільки нового покоління.

Оформлення закордонного паспорта з тимчасової реєстрації

При оформленні нового закордонного паспорта по зробленій тимчасової реєстрації вам необхідно звернутися в районний відділ ФМС за місцем оформленої тимчасової реєстрації.

Заздалегідь необхідно дізнатися для закордонного паспорта нового покоління або стандартного паспорта вам потрібно збирати документи.

Біометричний паспорт - це такий закордонний паспорт, в якому міститься інформаційний електронний носій (чіп), за яким можна вважати повну інформацію про власника паспорта.

Для того, щоб зробити закордонний паспорт з тимчасової реєстрації вам знадобляться:

  • 4 фото для закордонного паспорта стандартного зразка і 2 фото для біометричного закордонного паспорта;
  • 2 анкети (можна при необхідності скачати з оф. Сайту УФМС), які можна заповнити або від руки для звичайного закордонного паспорта; або для закордонного паспорта нового покоління необхідно заповнити в програмі Acrobat Reader;
  • копії сторінок паспорта громадянина Росії (загальногромадянський паспорт не повинен бути прострочений на той момент, коли ви будете подавати документи);
  • довідка з військкомату про непридатність до обов'язкової військової служби за поганого стану здоров'я;
  • військовий квиток (Для чоловіків віком до 27 років);
  • квитанція про здійснену оплату державного мита (бланк можна при необхідності скачати з оф. сайту УФМС, і там же взяти реквізити для вашого регіону).

Додаткові документи для деяких категорій громадян

Слід зазначити, що заповнені анкети повинні бути завіреними.

Ті, хто працює повинні запевнити на актуальному місці роботи, а ті, хто вчиться, повинні завірити за місцем навчання. Якщо жоден з перерахованих вище пунктів не зачіпає ваше стан речей, і ви тимчасово не працюєте, то анкету завіряти не потрібно. Відповідно, потрібно пред'явити оригінал наявної трудової книжки.

А для тих громадян, хто працює потрібно надати завірену копію наявної трудової книжки з останнього місця роботи. Якщо ви коли-небудь перебували в ув'язненні або під слідством, слід принести довідку про звільнення, вирок суду або довідку про те, що було припинено кримінальну справу.

Для людей у ​​пенсійному віці потрібно зробити копію пенсійного посвідчення. Для приватних підприємців вимагають копію наявного свідоцтва про реєстрації ІП . Для громадян, які найняті на роботу до приватних підприємців, потрібно принести крім трудової книжки одну копію свідоцтва про реєстрацію даного ВП.

При оформленні закордонного паспорта з тимчасової реєстрації ви повинні в обов'язковому порядку сплатити державне мито, розмір якої не фіксований і варіюється в залежності від виду закордонного паспорта і віку людини, який його отримує.

Отримання закордонного паспорта з тимчасової реєстрації

Після належного оформлення закордонного паспорта з тимчасової реєстрації необхідно очікувати приблизно від двох до чотирьох місяців. Для того, щоб прискорити процедуру, потрібні вагомі підстави (документи про відрядження, бронь і т.п.).

Труднощі з отриманням закордонного паспорта з тимчасової реєстрації можуть виникнути, якщо ви маєте ще одне незадекларовану друге громадянство, або маєте доступ до секретних матеріалів або відсутні необхідні документи. Для вирішення виниклих труднощів потрібно звернутися за необхідною допомогою у ФМС, а також в МЗС.

Деякі нюанси, які потрібно враховувати:

Чоловікам у віці до 27 років, які мають тимчасову реєстрацію, для оформлення такого паспорта потрібно буде зареєструватися в військкоматі за місцем наявної тимчасової прописки, тому як тільки довідка з даного військкомату вимагатиме паспортний стіл.

Потрібно враховувати, що можуть виникнути проблеми з закордонним паспортом, якщо громадянин повинен відвідувати дві країни, які мають "недружні" відносини, такі як Ізраїль і арабські країни.