Реклама
Реклама
Реклама

Новий закон про тимчасову реєстрацію в Москві

  1. Новий закон про тимчасову реєстрацію отримав прізвисько «антиросійський» Законопроект, спрямований...
  2. Наслідки прийняття нового закону

Новий закон про тимчасову реєстрацію отримав прізвисько «антиросійський»

Законопроект, спрямований на посилення штрафів за відсутність тимчасової реєстрації успішно пройшов перше читання у Державній Думі. Назва «антиросійський» новий закон про тимчасову реєстрацію отримав завдяки тому, що спрямований на боротьбу не тільки з мігрантами, а й грунтовно торкнеться російських громадян проживають не за місцем своєї реєстрації, а також людей надають своє житло в з'їм. Також законопроект викликав масу обурення з боку населення працює в великих містах Росії. Зміни, внесені в законопроект, свідчать, що працювати громадянин РФ тепер може тільки за місцем постійного проживання.

Як посилиться тимчасова реєстрація в Москві, закон

В даний час правила реєстраційного обліку такі: громадянин РФ повинен зареєструвати за місцем перебування протягом тижня в разі зміни ПМЖ і протягом 3 місяців в разі тривалого від'їзду; громадяни іноземних держав повинні повідомити органи ФМС про своє прибуття протягом 7 днів. Штраф за порушення правил міграції встановлений в розмірі 1500-2000 рублів, а іноземцям загрожує також депортація з РФ.

Закон, якому підпорядковується тимчасова реєстрація в Москві, буде посилений наступним чином - проживання чи робота не за місцем постановки на міграційний облік буде прирівнюватися до правопорушення, і загрожує штрафом 3000р. До сплати штрафу залучать також власників житла здали його в оренду без реєстрації проживають. Штраф для фізичних осіб складе 3000р при першому порушенні і 5000р при наступних.

У тексті нового закону також фігурує поняття фіктивна реєстрація. Це довгий час було лазівкою для іммігрантів ближнього зарубіжжя і приїхали на заробітки з глибинки громадян РФ. Новий закон про тимчасову реєстрацію дав поняттю чітке формулювання. Фіктивної буде визнана реєстрація на підставі підроблених документів або за місцем, де громадянин фактично не має наміру проживати.

Іноземних громадян також чекають зміни - тимчасова реєстрація в Москві, закон про яку знаходиться на стадії другого читання, тепер повинна бути здійснена протягом 120 діб після прибуття на територію російської держави. В цей же термін має бути отримано і отримання дозволу на роботу на території РФ. За невиконання вимог громадянин іноземної держави буде позбавлений права в'їзду на територію РФ.

Однак в боротьбі, з масовою реєстрацією суперечить санітарним нормам, іноземні громадяни отримають можливість бути зареєстровані за місцем роботи. Цей пункт закону викликав хвилю народних повстань так, як російські громадяни такої можливості не отримають і реєстрація буде доступна їм лише в житлових приміщеннях.

Наслідки прийняття нового закону

З прийняттям в силу закону орендодавці квартир будуть змушені скласти договір найму і зареєструвати квартиронаймачів в органах ФМС, а також сплатити податки . Закон, орієнтований на наведення порядку в сфері оренди квартир може навести ще більшу смуту.

По-перше, орендодавці змушені декларувати доходи від оренди житла неминуче піднімуть ціни, по-друге припинити реєстрацію можна буде тільки за бажанням зареєстрованого громадянина, що відлякає багатьох власників житла надають його в оренду. Як бути людям, які не мають свого житла і зареєстрованим не за місцем проживання за сімейними обставинами громадянам на даний момент не ясно. Також не ясно як бути людям, які працюють в сусідньому місті і не мають можливості переїхати і проживати за місцем роботи.