Реклама
Реклама
Реклама

Максимальний і мінімальний термін тимчасової реєстрації

  1. Схема тимчасової реєстрації
  2. Мінімальний термін тимчасової реєстрації
  3. Максимальний термін тимчасової реєстрації

Згідно імміграційного законодавства Російської Федерації громадяни інших держав, які прибули в РФ, повинні офіційно зареєструвати своє тимчасове перебування на території РФ протягом 3-х робочих днів, інакше їх перебування на території Росії буде вважатися незаконним. Згідно імміграційного законодавства Російської Федерації громадяни інших держав, які прибули в РФ, повинні офіційно зареєструвати своє тимчасове перебування на території РФ протягом 3-х робочих днів, інакше їх перебування на території Росії буде вважатися незаконним

Однак тимчасова прописка потрібна не тільки іноземцям, але і російським громадянам, які з тієї чи іншої причини довше трьох місяців (90 днів) перебувають в такому суб'єкті федерації, де у них немає постійної або тимчасової прописки .

При цьому схема термінової реєстрації для громадян РФ і іноземців в принципі однакова. Відмінності є тільки в встановлені терміни тимчасової реєстрації .

Схема тимчасової реєстрації

  1. необхідно подати заяву в УФМС про надання термінової (тимчасової) реєстрації;
  2. Тимчасова реєстрація проводитися тільки в присутності всіх власників житла, в якому збирається прописатися даний громадянин;
  3. Вам необхідно пред'явити документи, що виступають підставою для вселення, т. Е документ підтверджує наявність житлоплощі і згода власника зареєструвати даного громадянина на своїй площі;
  4. Посвідчення особи як прописувати, так і реєстрованого.

До речі, тимчасова реєстрація після закінчення 90 денного терміну автоматично анулюється. У той же час, оформляючи реєстрацію за місцем проживання, даний громадянин не знімається з реєстраційного обліку з місця постійного проживання.

Так які ж мінімальні і максимальні строки строкової реєстрації?

Мінімальний термін тимчасової реєстрації

Без реєстрації громадянин Росії може тимчасово перебувати в будь-якому суб'єкті РФ протягом 90 днів, в той час як іноземці повинні пройти реєстрацію після закінчення триденного строку з дня прибуття. У Москві для громадян з країн СНД цей термін продовжено до 7 днів.

У новому законі РФ щодо тимчасової реєстрації за місцем перебування для іноземних громадян або іногородніх громадян Російської Федерації мінімальний термін тимчасової реєстрації строго не прописаний. У законі більше уваги приділяється обов'язки іногороднього громадянина РФ оформити тимчасову реєстрацію через 90 днів, а в разі іноземців - через 3 дні після прибуття. Природно, що якщо приїжджий проводить в даному суб'єкті менше днів, ніж передбачено в законі, то необхідність у реєстрації просто відпадає. Однак мінімальним терміном для тимчасової реєстрації іногородніх громадян РФ вважається 6 місяців, а для іноземців акцент більше ставитися на максимальному терміні.

Максимальний термін тимчасової реєстрації

Максимальний термін тимчасової реєстрації громадян інших держав в одному з суб'єктів Російської Федерації становить 90 днів. Проте, для іноземців, що мають трудовий договір , Т. Е дозвіл на роботу в РФ, надається можливість продовжити свою реєстрацію за місцем перебування до завершення дії даного трудового договору. Наявність студентського квитка, який свідчить про те, що даний іноземний громадянин є учнем того чи іншого російського вузу, розташованого в даному суб'єкті федерації, також дає можливість продовжити термін тимчасової прописки з трьох місяців до 12. Таким чином, максимальним терміном тимчасової реєстрації для іноземців є 1 рік.

Терміни тимчасової реєстрації за місцем перебування для російських іногородніх громадян встановлюються за згодою між реєструється і власником житла. Однак максимальний термін тимчасової прописки для росіян дорівнює 5-и років.

Так які ж мінімальні і максимальні строки строкової реєстрації?