Реклама
Реклама
Реклама

Де робиться тимчасова реєстрація і що для цього потрібно?

  1. Що потрібно для тимчасової реєстрації
  2. Де робиться тимчасова реєстрація
  3. Терміни і штрафи
  4. Норми, які регулюють питання про тимчасову реєстрацію

Місцем для тимчасової прописки може бути готель, туристична база, установа, а також якесь приміщення, яке не є постійним місцем проживання для людини. Таким випадком може бути сезонна робота, або прописаний людина в одній області, а одружився / вийшов заміж в іншій області, чи вчиться в іншому місці, віддаленому від постійного місця проживання і.т.д. Місцем для тимчасової прописки може бути готель, туристична база, установа, а також якесь приміщення, яке не є постійним місцем проживання для людини

Даний тип реєстрації потрібно робити в тому випадку, коли громадянин перебуває в місці непостійного перебування понад дев'яносто днів. Тимчасова реєстрація проставляється в окремому документі, який називається свідоцтво про реєстрацію за місцем перебування, де обов'язково повинні бути проставлені адреса і паспортні дані.

Таким чином, громадянин набуває нового положення в якості тимчасового мешканця. Для правильного оформлення даного документа потрібно знати, де робиться тимчасова реєстрація і що потрібно для тимчасової реєстрації.

Що потрібно для тимчасової реєстрації

Важливо знати, що для тимчасової реєстрації потрібен невеликий пакет документів:

  • заяву про реєстрацію за фактичним / справжньому місцем знаходження (форма № 1, її при необхідності можна скачати на оф. сайті УФМС);
  • внутрішній російський паспорт;
  • офіційний документ, який є підставою для проходження даної реєстрації (в конкретному випадку як варіант це може бути договір піднайму / найму);
  • заяву громадянина, який надав цій особі тимчасове приміщення для проживання.

Де робиться тимчасова реєстрація

Що потрібно для тимчасової реєстрації ми з'ясували, тепер розглянемо, який же державний орган робить тимчасові реєстрації.

Необхідно звернутися до дільничного міліціонера, який зафіксує подачу заяви і поставить резолюцію. Наступний етап - це районне відділення УФМС (Федеральна міграційна служба), який і повинен розглянути заяву про дану реєстрації під час тимчасового перебування за межами місць постійної прописки, і згодом оформляє необхідне свідоцтво про тимчасову реєстрацію в максимально стислі терміни, т. Е. Протягом трьох - шести днів.

Після того, як ви отримаєте документ про тимчасову реєстрацію, слід відправитися в єдиний інформаційно-розрахунковий центр району, де ви тимчасово перебуваєте, і зафіксувати факт тимчасової реєстрації.

Терміни і штрафи

Де робиться тимчасова реєстрація, ми з'ясували, тепер слід обговорити терміни і державні штрафи за невиконання тимчасової реєстрації.

Сама тимчасова реєстрація має певний термін, який сам же громадянин і визначає. Його просто потрібно записати в оформляється заява про тимчасову реєстрацію під час тимчасового перебування далеко від постійного місця проживання. По завершенні цього терміну дана тимчасова реєстрація закінчується.

При необхідності цю реєстрацію можна продовжити, але якщо відпала необхідність в подальшому продовження вашої реєстрації, то не треба нікого про це повідомляти.

За недотримання норм передбачений адміністративний штраф розміром 1 500 руб. - 2 500 руб.

Норми, які регулюють питання про тимчасову реєстрацію

Питання про тимчасову реєстрацію регулюються різними законами, нормами та постановами, в нюансах яких розбираються фахівці, і які при необхідності вам можуть допомогти.

Неповнолітні (до 14 років) не можуть пройти реєстрацію за місцем тимчасового перебування, якщо в тому ж місці не буде зареєстрований або один або обоє батьків.

Тимчасова реєстрація громадян в неповнолітньому віці проводиться тільки при наявності дитячого свідоцтва про народження .