Реклама
Реклама
Реклама

Яку силу має тимчасове посвідчення особи в Казахстані

  1. Тимчасове посвідчення особи в Казахстані: що це таке, як отримати
  2. Тимчасове посвідчення особи: юридична сила

Будь казахстанец, втративши паспорта, отримує діючий протягом нетривалого терміну документ. Він має гербову печатку і містить всі дані про персону. Дізнайтеся, яку юридичну силу має тимчасове посвідчення особи в Казахстані і як його отримати. Будь казахстанец, втративши паспорта, отримує діючий протягом нетривалого терміну документ

Фото: bf.kz

Тимчасове посвідчення особи в Казахстані: що це таке, як отримати

Відповідно до казахстанськими законами, видане замість загубленого паспорта при собі посвідчення особи Казахстану - це повноцінний документ, що ідентифікує особу казахстанців. Тимчасове посвідчення особи в Казахстані діє всього три місяці, і цей термін за законом не може бути збільшений.

Видача посвідчення проводиться відповідно до встановленого МВС стандартом. Послуга з отримання даного тимчасового документа виявляється заявнику протягом двох днів після надання повного пакету документів.

Щоб отримати посвідчення особи, громадянин Казахстану, що залишився без документів по ряду причин, має право звернутися до місцевого ЦОН за адресою постійної прописки або фактичного місця проживання.

Заявник повинен надати:

  • клопотання, складене в довільній формі;
  • документ, що свідчить про оплату держмита в розмірі 20% МРП;
  • фотографію встановленого розміру.

Читайте також: Які документи потрібні для заміни посвідчення особи в Казахстані

Тимчасове посвідчення особи: юридична сила

До моменту отримання паспорта протягом трьох місяців з дня видачі громадянин Казахстану має можливість користуватися тимчасовим аналогом - посвідченням особи. Документ має таку ж юридичну силу на території Республіки, як і основний документ, який засвідчує особу казахстанців.

Документ має таку ж юридичну силу на території Республіки, як і основний документ, який засвідчує особу казахстанців

Фото: Хабар 24

Щоб взяти участь у виборах, виборець може пред'явити будь-який документ, який визнається законом як засвідчує особу, в тому числі і його тимчасовий аналог. Громадяни можуть здійснювати з цим документом будь-які цивільно-правові угоди, поки не вийде термін його дії.

Якщо у вас вкрали паспорт або ви його втратили або привели в непридатний стан - зверніться в ЦОН за видачею тимчасового посвідчення з метою ідентифікації вашої персони. З ним ви протягом трьох місяців не будете знати ніяких турбот. Однак не затягуйте з отриманням паспорта!

Читайте також: Які документи потрібні для прописки і виписки в Казахстані