Реклама
Реклама
Реклама

Як і скільки робиться тимчасова реєстрація?

  1. Як робиться тимчасова реєстрація?
  2. Скільки робиться тимчасова реєстрація?
  3. Які можуть бути причини відмови?

Будь-який іноземець, що перебуває в Росії більше 7 днів, і громадянин РФ , Який проживає в житло, що не є його постійним місцем проживання, повинні мати тимчасову реєстрацію за місцем перебування . Її можна оформити на строк до 1 року. А штраф за її відсутність становить 2-3 тисячі рублів, в Москві 3-5.

Як робиться тимчасова реєстрація?

Будь-який іноземець, що перебуває в Росії більше 7 днів, і   громадянин РФ   , Який проживає в житло, що не є його постійним місцем проживання, повинні мати тимчасову   реєстрацію за місцем перебування

По-перше, потрібна згода власника, або власників житла. Підставою для тимчасової реєстрації виступає договір про найм або безоплатному користуванні житлом. На який строк буде оформлений договір - настільки робиться і реєстрація.

Для оформлення тимчасової реєстрації необхідні наступні документи:

  • паспорт;
  • заяву про реєстрацію за місцем перебування;
  • договір найму житла;
  • заява власника (якщо є ще повнолітні власники - їх згода).

Дільничний міліціонер зафіксує вашу заяву і поставить резолюцію. Далі районне УФМС прийме рішення про тимчасову реєстрацію. Після оформлення реєстрації, потрібно зайти в Єдиний інформаційно-розрахунковий центр. Він зафіксує факт реєстрації і зробить перерахунок комунальних платежів .

Є ще варіант електронної реєстрації. Там заповнюється заява і прикріплюються всі необхідні документи. Власника житла повідомлять про факт тимчасової реєстрації протягом трьох днів. Якщо він не давав своєї згоди, то повинен направити відповідну заяву, і реєстрація буде анульована.

Скільки робиться тимчасова реєстрація?

Офіційна відповідь на питання: скільки робиться тимчасова реєстрація, - звучить як 6-8 днів. Заява про реєстрацію передається в органи реєстраційного обліку протягом трьох днів. Ці ж органи в триденний термін оформляють реєстрацію для громадян і видають свідоцтво про проходження реєстрації за місцем перебування.

Допомогти прискорити цей процес може фірма-посередник. Ці фірми знають і, як робиться тимчасова реєстрація, і всі необхідні документи, і інші тонкощі. Але потрібно бути обережним, щоб не довіритися шахраям.

Якщо ваша квартира приватизована, і тільки з одним або двома власниками, то процедура не займе багато часу. Складніше з неприватизованій квартирою, або тієї, де є багато власником, які ще й можуть виявитися в від'їзді. Також потрібно враховувати графік роботи всіх задіяних служб.

Які можуть бути причини відмови?

По-перше, причина відмови повинна бути обгрунтована. Тимчасова реєстрація неможлива, якщо відсутня письмова згода власника житла. При відсутності або неправильному оформленні договору найму між власником і наймачем.

Іноді вимагають, щоб такий договір був зареєстрований в податковій. Насправді такий договір не підлягає реєстрації, і досить, щоб на ньому були підписи обох сторін. Попросіть показати нормативний акт, який зобов'язує вас реєструвати договір - такого не сподівається.

Причиною відмови може бути важка форма хронічного захворювання людини (туберкульоз і ін.), Якого хочуть заселити. Також відмовлять при наявності неповного пакета документів. Якщо у вас неприватизована квартира, вам можуть відмовити через брак квадратних метрів житлоплощі, якщо враховувати всіх вже зареєстрованих в квартирі.

Як робиться тимчасова реєстрація?
Скільки робиться тимчасова реєстрація?
Які можуть бути причини відмови?
Скільки робиться тимчасова реєстрація?
Які можуть бути причини відмови?