Реклама
Реклама
Реклама

Шкода Wi-Fi: міф чи реальність

  1. Чи можливий шкоду від Wi-Fi
  2. Безпека Wi-Fi сигналу
  3. Як зменшити вплив Wi-Fi в квартирі
  4. замість післямови

Про переваги бездротового інтернету багато говорити не потрібно. Wi-Fi в громадських місцях вже давно став нормою, а вдома установка бездротової мережі легко і просто вирішує питання доступу в Інтернет для всіх ваших пристроїв. Однак з розвитком бездротових технологій постійно виникає питання про вплив Wi-Fi на організм людини. Давайте спробуємо розглянути з вами це питання з двох різних сторін.

Зміст статті:

Чи можливий шкоду від Wi-Fi

Розглянемо спочатку доводи противників, Wi-Fi, які вважають бездротові мережі злом:

Безпека Wi-Fi сигналу

На щастя, людей, налаштованих проти бездротових мереж, не так вже й багато. Більшість користувачів відносяться до іншої категорії - вони більш оптимістичні і стежать за науковими дослідженнями з даної проблеми. На підтримку безпеки випромінювання бездротових мереж можна навести такі аргументи:

  • Насправді потужність випромінювання у роутера зовсім невелика, її величина в кілька разів менша від тієї потужності, яку випромінює звичайний мобільний телефон.
  • Діапазон хвиль Wi-Fi такий же, як у звичайнісінькій СВЧ-печі. Однак випромінювання «мікрохвильовки» приблизно в 10 тисяч разів могутніше.
  • Працюючий телевізор також створює випромінювання, потужність якого майже в 10 разів вище, ніж у роутера.

Розглядаючи вищенаведені факти, можна легко підрахувати, що за годину роботи звичайна мікрохвильовка створить таке ж випромінювання, як і роутер за шість років роботи.
Розглядаючи вищенаведені факти, можна легко підрахувати, що за годину роботи звичайна мікрохвильовка створить таке ж випромінювання, як і роутер за шість років роботи

Як зменшити вплив Wi-Fi в квартирі

Неважливо, до якої категорії людей по відношенню до шкоди Wi-Fi ви ставитеся, є кілька практичних рекомендацій, які зможуть зменшити випромінювання бездротової мережі в приміщенні:

  • Розміщуйте роутер на відстані як мінімум 40 см від тих місць, в яких ви перебуваєте найчастіше.
  • Якщо є можливість виконати дротове підключення - краще скористатися їй.
  • Якщо роутер не використовується, наприклад, вночі, бажано його вимкнути.

Якщо роутер не використовується, наприклад, вночі, бажано його вимкнути

замість післямови

Як бачите, однозначної відповіді про те, чи шкідливий Wi-Fi для здоров'я, поки немає. Проте можна точно стверджувати, що все добре в міру і при дотриманні нескладних правил зменшити вплив бездротових мереж у себе в квартирі. І, як більшість сучасних користувачів, підключайтеся до Інтернет саме за допомогою Wi-Fi, так як ця технологія дуже зручна і практична.

поділіться з друзями: