Реклама
Реклама
Реклама

Зразок претензії на повернення товару неналежної якості

  1. Як правильно написати претензію на повернення товару. Форма претензії.
  2. Як подати претензію на повернення товару.
  3. Зразок претензії про повернення товару неналежної якості.

Думаю багато хто стикався з проблемою повернення неякісного товару в магазин, а також з тим, що на усні претензії покупця продавці реагують вкрай неохоче Думаю багато хто стикався з проблемою повернення неякісного товару в магазин, а також з тим, що на усні претензії покупця продавці реагують вкрай неохоче. Однак відразу ж звертатися до суду не варто, цілком можливо обійтися правильно складеної претензією на повернення товару неналежної якості. Тим більше що скласти її під силу будь-кому. Так само, в кінці статті буде представлений типовий зразок претензії на повернення товару, який ви зможете використовувати для складання власної.

Як правильно написати претензію на повернення товару. Форма претензії.

Якихось спеціальних вимог до оформлення претензії в магазин немає. Складається вона в простій письмовій формі, з урахуванням загальних вимог при офіційно-ділового листування. Тобто при написанні претензії вам слід уникати емоційних виразів і розпливчастих формулювань.

Описувати свою ситуацію, а також недоліки товару потрібно коротко і лаконічно. Не варто розписувати на декількох сторінках домисли про те, що могло зламатися в купленому телефоні. Цілком достатньо вказати, що конкретно в ньому не працює, наприклад: не працює сенсор, Неможливо зарядити телефон акумулятор, телефон НЕ зчитує карту пам'яті.

Відео по темі:

Як і будь-яка заява, претензія на повернення товару починається з "Шапки", в якій має бути вказано кому і від кого вона спрямована. Тому перш за все вам слід дізнатися точну назву магазину в якому був куплений товару і його адреса. В ідеалі, необхідно вказати ПІБ керівника даної організації. Цю інформацію можна пошукати на сайті магазина або на документах знаходяться на інформаційному стенді в самому магазині. Якщо керівник організації ІП, то його дані можна знайти на товарному чеку.

При вказівці своїх даний, обов'язково залиште свій номер телефону. Це дозволить продавцеві зв'язатися з вами набагато швидше.

В основній частині претензії вам необхідно детально викласти свою ситуацію, вказати дату і місце покупки товару, а також коротко описати виявлені недоліки. При описі товару слід точно описати його характеристики: найменування, марку, модель, колір, розмір, комплектацію, артикул і серійний номер. Так само не забудь вказати, що наведений вами дані підтверджуються товарним чи касовим чеком.

Крім того, слід вказати, що через виявлених недоліків в не можете користуватися даним товаром.

Відзначимо, що відповідно до ст. 18 закону "Про захист прав споживачів" у разі виявлення недоліків у товарі ви маєте право вимагати від продавця:

  • заміни на товар цієї ж марки (Цих же моделі і (або) артикулу);
  • заміни на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни;
  • пропорційного зменшення ціни;
  • негайного безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат на їх виправлення споживачем чи третьою особою;
  • відмовитися від виконання договору купівлі-продажу та зажадати повернення сплаченої за товар суми . На вимогу продавця та за його рахунок споживач повинен повернути товар з недоліками.

Крім того ви маєте право вимагати від продавця відшкодування збитків завданих через несправності купленого товару.

Не варто забувати і про те, що в разі повернення великого товару вагою понад 5 кілограмів, обов'язок по його доставці лягати на плечі продавця. Якщо ж ви самостійно доставили такий товар продавцеві, то можете зажадати від нього відшкодування витрат пов'язаних з доставкою.

Не забудьте прикласти до претензії копію товарного чека або інших наявних у вас документів.

Шановні читачі Lawportal37.ru - на сторінках нашого сайту ви знайдете найсвіжіші новини про зміни законодавства РФ, а також безліч статей, що відповідають на самі різні правові питання.

Однак дані статті розглядають типові способи вирішення юридичних проблем, в той час як в кожному окремому випадку існує маса важливих деталей і нюансів, охопити які в рамках однієї статті неможливо.

Якщо після прочитання статті у вас залишилися питання, ви можете отримати юридичну консультацію звернувшись в форму онлайн-консультанта в правому нижньому куті сайту.

Як подати претензію на повернення товару.

Вручити претензію продавцеві можна особисто, або поштою, рекомендованим листом з повідомленням про доставку.

Нагадаємо, що складати претензію потрібно в двох примірниках. Один для продавця, а другий для вас. На вашому екземплярі претензії, продавець або будь-яке інше посадова особа організації, де був куплений товар, повинні залишити позначку про отримання претензії, а також вказати свою посаду, ПІБ з розшифровкою, підпис і дату отримання.

У разі відмови продавця приймати претензію, ви можете відправити її поштою. Для цього вам необхідно відправити на адресу продавця рекомендований лист з повідомленням і описом вкладення. Опис необхідна для того, щоб ви змогли довести, що відправили продавцю саме претензію, з усіма необхідними документами, а не щось інше. Термін відповіді на вашу претензію (10 днів) в цьому випадку почне обчислюватися з дати зазначеної в повідомленні про доставку листа.

Зразок претензії про повернення товару неналежної якості.

В принципі в інтернеті повно всіляких зразків претензій, які можна підкоригувати під свої потреби. Тому в даній статті ми запропонуємо всього один варіант, для ознайомлення.

Як бачите в складанні претензії на повернення товару немає нічого складного. Ви цілком можете адаптувати представлений зразок під свої потреби і використовувати його. Варто також відзначити, що в разі загострення суперечки з продавцем і доведення справи до суду, краще звернутися до юристів, що спеціалізуються на захисті прав споживачів. Це дозволить вам не тільки відстояти свої права в суді, але і стягнути з недбайливого продавця неустойку, пені штрафи і відшкодування моральної шкоди.

Оцінки покупців:

5 (1 голосів)