Реклама
Реклама
Реклама

Правила складання та зразок заяви на повернення грошей за товар в 2019 році

  1. Причини для написання заяви
  2. Як скласти заяву

Повернення грошових коштів за товар - частий випадок в торгівлі.

Куплений виріб не обов'язково має бути несправним - воно може просто не підійти споживачеві по якихось параметрах.

У певних випадках покупець має право вимагати гроші назад. Про те, як написати заяву на повернення фінансів, піде мова в статті.

Причини для написання заяви

Повернення грошових коштів за товар - частий випадок в торгівлі

Право на повернення товару покупцеві гарантує закон «Про захист прав споживачів»

Називати документ з вимогою повернути кошти за придбаний товар заявою не зовсім вірно.

Дана папір є претензією, як і будь-яка інша, яка містить конкретні вимоги до продавця. Вона відкриває процедуру претензійного виробництва - досудового етапу врегулювання спору.

Але, як не назви документ, - заявою чи скаргою - за своєю суттю він є звичайним діловим листом з усіма властивими йому властивостями.

Закон «Про захист прав споживачів» говорить, що повернути кошти за товар належної якості можна і під час наступних умов:

  1. Товар не входить до переліку виробів, які не можна обміняти, якщо вони не містять вад.
  2. З моменту покупки не минув 15 днів.
  3. У магазині в даний момент відсутня товар, відповідний споживачеві на заміну.

Якщо ж ви купили неякісний товар, то подібних умов не виникає. Також вам могли продати якісний товар, але зовсім не той, який ви хотіли. Часто це відбувається при здійсненні покупок в онлайн-магазинах дистанційно. У подібному випадку ви можете вимагати повернення коштів на тих же самих умовах, що і при бракований виріб.

Замість запиту на повернення коштів за товар неналежної якості у своїй заяві ви можете вказати і іншу вимогу:

  1. Замінити товар на такий же.
  2. Замінити товар на аналогічний, але інший марки або моделі з перерахунком ціни.
  3. Безкоштовно відремонтувати товар.
  4. Компенсувати ремонт, якщо ви виконали його власними силами.

Залежно від типу придбаного вами товару може трохи змінюватися процедура його повернення в магазин і отримання грошей.

Як скласти заяву

Заява на повернення товару пишеться в довільній формі, але з дотриманням певних правил

Заява (претензія) на повернення грошових коштів є діловим листом. Йому властиві точність і беземоційність ділового листування.

Заява пишеться у вільній формі, але з дотриманням певних правил:

  1. У верхньому правому куті напишіть адресу організації, де ви зробили покупку. Пам'ятайте, що фактична адреса магазину далеко не завжди збігається з юридичною адресою торгового підприємства. Подбайте дізнатися останній попередньо - зазвичай реквізити організації завжди висять на інформаційному стенді на території торгової точки.
  2. Там же напишіть свої дані із зазначенням контактного телефону.
  3. Нижче по центру сторінки напишіть «заяву» або «претензія».
  4. Далі йде сам текст. На початку опишіть всі обставини вашої покупки: коли, де і що саме ви придбали, хто цього був свідок. Непогано також згадати ім'я і прізвище продавця, який вас обслуговував.
  5. Наступним абзацом вкажіть причину, по якій ви хотіли б повернути гроші за покупку. Якщо мова йде про товар належної якості, то можна написати, через що саме він вам не підійшов. Якщо ж виявлено шлюб або невідповідність характеристик товару заявленим, - докладно опишіть всі виявлені недоліки.
  6. Озвучте суму претензії. Зазвичай вона збігається з кількістю грошей, заплаченим за товар. Підтвердженням суми претензії служить чек або інший платіжний документ, а й його наявність не завжди обов'язково.
  7. Якщо при угоді використовувалася безготівкова форма розрахунку, то необхідно вказати реквізити банку і вашого рахунку, на який необхідно перевести кошти.
  8. Обов'язково вставте пункт про те, що в разі незадоволення ваших вимог у встановлений законом термін, ви готові відстоювати свої права в вищих інстанціях. Це можуть бути органи Росспоживнагляду, відділ споживчого ринку або суду.
  9. Поставте дату і підпис.

Чи не стрибайте з однієї теми на іншу в процесі викладу. При описі ситуації ви повинні дотримуватися хронології подій: не варто спочатку писати про те, як ви були здивовані шлюбом при огляді покупки будинку, а потім вже описувати, де і як відбувалася угода.

Експерти радять перед написанням заяви на повернення грошей за товар підвищити свою юридичну грамотність: почитати відповідні статті закону «Про захист прав споживача», Цивільний кодекс РФ. Отримані знання рекомендується використовувати в тексті: ставте посилання на закони і нормативні акти, якими ви керувалися, висуваючи вимоги. Це додасть ваги вашої претензії.

Тут ви можете завантажити Типовий зразок заяви на повернення грошей за товар.

Заява потрібно складати в двох примірниках. Коли ви їх понесете в магазин, один передасте співробітникам торгової точки, а на другому вам повинні розписатися і поставити печатку організації. Це буде вашим персональним доказом початку претензійного виробництва.

Якщо працівники магазину відмовляються приймати заяву або розписуватися, відправляйте рекомендований лист поштою. Тільки обов'язково замовте додатково опис укладеного та повідомлення про доставку. Все це допоможе захистити вам свої інтереси, якщо справа дійде до суду.

Відповідь на заяву повинен прийти протягом 10 днів з дати його реєстрації в магазині. Якщо продавець не відреагував і не задовольнив ваші вимоги, пишіть претензію на неустойку і скаргу в Росспоживнагляд.