Реклама
Реклама
Реклама

Права споживача при поверненні товару: ст 18 і 25 Закону про захист прав 2019 рік

  1. Закон «Про захист прав споживачів» при поверненні товару
  2. У яких випадках можна повернути або обміняти покупку?
  3. Правила повернення товару належної якості в магазин
  4. Про терміни стаття 25 Закону
  5. Що не підлягає обміну?
  6. Коли закон на стороні продавця?
  7. Експертиза неякісних виробів
  8. Як повернути гроші, якщо не зберігся чек?

Незважаючи на те, що закон, який захищає споживачів від недобросовісних продавців, був прийнятий більше двадцяти років тому, не всі громадяни знають, що можуть повернути в магазин товари, які їм не підійшли, мають дефекти, або просто не сподобалися. Цей закон існує і працює.

Справедливості заради треба сказати, що цей документ захищає не тільки споживачів, але і продавців від не надто сумлінних покупців.

до змісту ↑

Закон «Про захист прав споживачів» при поверненні товару

Закон «Про захист прав споживачів» при поверненні товару

Закон «Про захист прав споживачів» був прийнятий в 1993 році. У нього з 1993 року було внесено 18 доповнень і змін. Остання зміна в документі було зроблено 2014 році. Процедура обміну і повернення неякісних, або не задовольняють запити покупця, товарів, описана в статтях 18 і 25 цього документа. Додаткову інформацію можна знайти в пунктах 20-22.

до змісту ↑

У яких випадках можна повернути або обміняти покупку?

  • Покупець може придбати неякісні, браковані товари та виявити це тільки вдома.
  • Буває, що якісна куртка, куплена в магазині, мала або велика, туфлі не гармоніюють з іншими предметами гардеробу, а стільниковий телефон не вміщується в кишеню.

Як потрібно вчинити в такому випадку?

Відповідно до російського законодавства, і товар низької якості, і невідповідний споживачеві за властивостями товар, можна замінити на аналогічний якісний іншого розміру, кольору, навіть моделі в ціновому діапазоні покупки. Також споживач може повернути гроші, витрачені на покупку.

до змісту ↑

Правила повернення товару належної якості в магазин

Під правом споживача на обмін товару належної якості розуміється можливість замінити те, що не дуже подобається або не підходить з якихось параметрах. Без проблем обмін здійснюється протягом 14 днів з дня покупки. В інших ситуаціях для повернення (обміну) куплених речей повинні бути дотримані наступні умови:

  • товар не повинен мати подряпин, вм'ятин, інших ознак пошкодження, слідів активної експлуатації, тобто повинен мати такий же вигляд, як і під час придбання. Повинні зберегтися все етикетки і пломби;
  • упаковка приладів та інструментів не повинна бути пошкоджена або розірвана при розтині;
  • у покупця є товарний (або касовий) чек;
  • покупець виявив, що продукція не укомплектована так, як це описано в супровідній документації;
  • річ просто не сподобалася, або не підійшла людині.
до змісту ↑

Про терміни стаття 25 Закону

Про терміни стаття 25 Закону

14 днів - цілком достатній термін, щоб клієнт зміг визначитися, подобається йому придбана річ або її слід повернути в магазин.

Протягом двох тижнів можна виявити всі дефекти і поломки приладів і апаратури.

Тому закон дозволяє покупцеві здійснити повернення товару протягом 14 днів .

Пізніше цього терміну претензії ніхто не прийме. Якщо ж в означений законодавством термін покупець зажадає заміни на аналогічну продукцію, яка відсутня в продажу, то продавець повинен видати йому сплачену за повернутий товар суму.

Продавець може прийняти товар на підставі усної прохання покупця. Але законодавці радять приходити в торгову точку з письмовою заявою, складеним в 2 примірниках. Один документ залишиться у підприємця (продавця), інший, після того, як на ньому буде зроблено відмітку про вручення копії, залишиться у покупця.

Якщо ж продавець не захоче приймати заяву, то не варто наполягати на своєму. Аплікаційну форму слід надіслати рекомендованим листом на юридичну адресу підприємця або організації.

Закон зобов'язує підприємця (продавця) замінити неякісний товар на аналогічний якісний, або ж повернути гроші клієнту протягом тижня, а в разі, коли потрібна перевірка якості виробником (імпортером) - в термін до двадцяти днів.

Якщо продукція може бути замінена тільки через 7 і більше днів, що продає сторона повинна запропонувати клієнту аналогічну якісну річ для тимчасового користування.

до змісту ↑

Що не підлягає обміну?

Що не підлягає обміну

До поверненню не приймаються речі, які близько контактують з тілом людини, є витратними матеріалами та предметами медичного призначення.

Сюди ж відносяться механізми, машини, електронна техніка.

До переліку таких товарів, зокрема, входять:

  • ліки та інші аптечні товари;
  • предмети, призначені для догляду за дітьми;
  • інструменти та предмети особистої гігієни;
  • лінзи для окулярів;
  • предмети гігієни і санітарії.

також не підлягають обміну рослини, риби, тварини, текстиль та галантерейна продукція, що продається виключно метражем (наприклад, лінолеум, килимові доріжки і килими, поліетиленова плівка, кабелі, шнури, тканини, тасьма, стрічки, мережива, дроти, стільниковий полікарбонат і тому подібні товари).

Варто знати, що книги та інші видання, які відносяться до неперіодичним, обміняти не вдасться. Тільки здати в букіністичний відділ книгарні.

Не підлягає обміну і такий товар, як:

  • меблі; парфумерія та косметика;
  • білизна, панчохи, колготки, шкарпетки, інший подібний трикотаж і швейна продукція;
  • плавальні засоби побутові (човни, яхти, катера, байдарки);
  • складна техніка, яка використовується в побуті (фотоапарати, кінокамери, газові апарати, електроприлади, принтери, електромузичні інструменти, радіоелектроніка, верстати для деревообробки та різання металу побутові, іграшки з електронним вмістом;
  • факсимільні пристрої, а також телефонні апарати.

Повний перелік товарів не підлягають обміну та поверненню Затверджено Постановою Уряду Російської Федерації від 19 січня 1998р. N 55. .

На практиці часто виникає питання, чи можна змінити не влаштовує споживача стільниковий телефон на іншій? Згідно роз'яснювальному листа Росспоживнагляду (2011 рік), мобільні телефони підлягають заміні та поверненню.

Але до смартфонам це не відноситься. Вони з'явилися зовсім недавно і за своєю конструкцією є набагато більш складними пристроями, що дозволяють користуватися інтернетом.

Про захист прав споживача рекомендуємо прочитати статтю тут .

до змісту ↑

Коли закон на стороні продавця?

Продавець може не прийняти товар для заміни на інший (однотипний), якщо річ була зіпсована або зламана після покупки, якщо на ній відсутні цінники і товарні знаки і пошкоджені пакувальні коробки, а також якщо закінчився двотижневий термін , Наданий законодавцями для процедури повернення.

Також товар можуть не прийняти (не проміняв) при відсутності товарного або касового чека, якщо він був виданий при продажу.

ВАЖЛИВО! Відсутність у покупця товарного, касового чека або іншого підтверджує оплату документа не позбавляє його можливості посилатися на показання свідків.

до змісту ↑

Експертиза неякісних виробів

Експертиза неякісних виробів

Якщо покупець стверджує, що товар має неналежну якість, а продавець не згоден з цим, то продавець зобов'язаний провести експертизу якості за свій рахунок.

Якщо покупець не згоден з висновком експертизи, він може оскаржити результати експертного висновку в світовому суді.

Покупець може замовити експертизу в незацікавленої в результаті конфлікту (сторонньої) організації або на підприємстві.

Після пред'явлення висновки експертів закон зобов'язує продавця відшкодувати покупцеві вартість експертизи. Термін експертизи може скласти 10-45 днів.

до змісту ↑

Як повернути гроші, якщо не зберігся чек?

Якщо касовий або товарний чек втрачений , Гроші за товари повернути все ж можна. Для цього потрібно підійти в магазин зі свідком угоди, якщо такий є. Так само потрібно вчинити, якщо торговий відділ або магазин працює без касового апарату, а продавець не пам'ятає покупця.

Повернути гроші клієнту можна не тільки готівкою. Гроші можна перерахувати на картковий або розрахунковий рахунок, а також на ощадну книжку.

Торгуючі організації та підприємці намагаються уникнути конфліктів і, як правило, ніколи не доводять справу до судових розглядів. Вони самі підказують покупцям, що в разі виявлення дефектів продукції її можна обміняти на іншу.

Рекомендуємо подивитися відео про права покупця при поверненні або обмін товару:

Коли закон на стороні продавця?
Як потрібно вчинити в такому випадку?