Реклама
Реклама
Реклама

Документи для повернення податку

  1. Декларація, довідка 2-ПДФО і заяву 1. Заповнена податкова декларація за формою 3-ПДФО (Оригінал)....
  2. За відсотками за іпотечним кредитом
  3. За обробці (ремонту) житла
  4. У разі спільної власності або повернення за чоловіка
  5. У разі часткової власності з дитиною або повернення за дитину
  6. Пенсіонерам, які переносять відрахування на минулі роки
  7. У разі рішення суду
  8. У разі подання документів за іншу людину
  9. Як підготувати і завірити документи
  10. Заповнюємо податкову декларацію
  11. Якщо Ви збираєтеся отримувати відрахування за 2018 рік

Декларація, довідка 2-ПДФО і заяву

1. Заповнена податкова декларація за формою 3-ПДФО (Оригінал). Її можна заповнити на нашому веб-сайті в розділі "Декларація 3-ПДФО" / " Заповнити онлайн ".

2. Заява на повернення податку з реквізитами банківського рахунку, на який Вам будуть перераховані гроші (оригінал). Правильне заяву Вам сформує разом з декларацією наш веб-сайт: "Декларація 3-ПДФО" / " Заповнити онлайн "(Тільки для декларацій, починаючи з декларації за 2014 рік).

3. Довідка (и) 2-ПДФО про доходи за той рік, за який Ви хочете повернути податки, видана роботодавцем (оригінал). Бухгалтерія Вашого роботодавця буде знати, що таке форма 2-ПДФО.

За сумою, сплаченою за житло

4. Договір про придбання (копія).

5. У разі покупки або будівництва житла документ, що підтверджує дату реєстрації права на власність. Це - свідоцтво про державну реєстрацію права, якщо власність була зареєстрована до 15 липня 2016 року, або виписка з ЕГРП, якщо власність була зареєстрована починаючи з 15 липня 2016 року. У разі інвестування в квартиру, що будується по ДДУ (договором пайової участі) - акт передачі квартири.

6. Документи, що підтверджують оплату: касові чеки, квитанції, платіжні доручення, банківські виписки, розписка продавця (не обов'язково завірена нотаріально), тощо (копії).

За відсотками за іпотечним кредитом

7. Кредитний (іпотечний) договір (копія).

8. Графік погашення кредиту та сплати відсотків за кредитним (іпотечному) договору (копія). Такий графік може бути пунктом або додатком договору, а може бути яким-небудь окремим документом. Графік погашення може бути описаний і словами.

9. Довідка банку про фактично сплачених за рік відсотках (оригінал). Співробітники банку зазвичай знають, про що йдеться. Кожен банк дає довідку за своєю формою. Головне, щоб в довідці була сума виплачених за рік відсотків в рублях і був зазначений рік.

10. Документи, що підтверджують оплату (касові чеки, квитанції, платіжні доручення, банківські виписки тощо) (оригінали або копії). Незважаючи на те, що Ви надаєте довідку про сплачені відсотках, потрібно буде докласти документи, що підтверджують оплату. Таке формальне вимога інспекції. Якщо таких документів не збереглося, то потрібно в банку взяти (разом з довідкою про сплачені відсотках) виписку по рахунку, з якої видно погашення відсотків. Така виписка замінить платіжні документи.

За обробці (ремонту) житла

11. Документи, що підтверджують витрати на придбання оздоблювальних матеріалів і обробку.

У разі спільної власності або повернення за чоловіка

12. Заява (його також іноді називають "Угода") про розподіл вирахування (оригінал), якщо вартість житла менше 4 млн рублів. Не потрібно ні нотаріальне завірення цього документа, ні присутність при подачі цього документа другого власника (власника, який не подає декларацію). Ось тут можна завантажити зразок заяви для ситуації без вирахування по відсотках по іпотеці, а тут для ситуації з вирахуванням за відсотками по іпотеці. 12

Примітка. За старими правилами (якщо право на відрахування у Вас настав до 2014 року) така угода обов'язково робиться в разі спільної сумісної власності. За новими правилами (якщо право на відрахування у Вас настав з 2014 року, включаючи 2014 рік) така угода, як правило, робиться, тільки якщо вартість житла менше 4 млн рублів. Якщо вартість житла 4 млн рублів або більше, в будь-якому випадку кожному належить за 2 млн рублів відрахування, тому розподіляти нічого не потрібно. І угода не потрібно.

13. Свідоцтво про шлюб (копія).

У разі часткової власності з дитиною або повернення за дитину

14. Свідоцтво про народження дитини (копія).

Як отримати максимальний відрахування швидко і просто?
Найпростіше швидко підготувати правильні документи на максимальне повернення і подати ці документи з податку. З податку інспекція схвалить документи і їх не доведеться переробляти. Ви отримаєте правильні документи і консультацію експерта. А потім зможете вибрати - віднести документи до інспекції самому або подати онлайн.

Пенсіонерам, які переносять відрахування на минулі роки

15. Пенсійне посвідчення (копія). Такий документ потрібен, якщо Ви користуєтеся правом отримувати відрахування за минулі періоди, заповнюючи декларацію за роки до року оформлення житла. Пенсіонери на відміну від інших мають право отримувати відрахування за роки до року настання права на відрахування.

У разі рішення суду

16. Якщо свідоцтво про реєстрацію права на житло видано за рішенням суду і у Вас не інвестування в квартиру, що будується, то потрібно докласти рішення суду (копію). У разі інвестування в квартиру, що будується важливий акт передачі квартири, а не свідоцтво про реєстрацію права, тому навіть якщо свідоцтво про реєстрацію права видано за рішенням суду, рішення суду прикладати не потрібно.

У разі подання документів за іншу людину

17. Довіреність (копія).

Як підготувати і завірити документи

декларація 3-ПДФО і заяву подаються в оригіналі. Ми також рекомендуємо подавати оригінал довідки 2-ПДФО , Довідки банку про сплачені за рік відсотках і виписки з банку. Що стосується інших документів, то потрібно подавати або оригінал документа, або нотаріально завірену копію, або копію, завірену самостійно. В останньому випадку ми рекомендуємо подавати декларацію особисто (не поштою) і взяти з собою в податкову інспекцію оригінали документів. Співробітники інспекції можуть перевірити відповідність копій оригіналам і проставити на копіях підтверджують позначки. Подані документи не повертаються, тому ми рекомендуємо подавати копії документів у разі, коли це допускається, щоб оригінали зберегти себе.

При засвідченні копій самостійно, таке запевнення повинно включати фразу "Копія вірна", Ваш підпис, розшифрування підпису (краще прізвище, ім'я, по батькові повністю), дату засвідчення.

При засвідченні копій самостійно, таке запевнення повинно включати фразу Копія вірна, Ваш підпис, розшифрування підпису (краще прізвище, ім'я, по батькові повністю), дату засвідчення

Заповнюємо податкову декларацію

Щоб перейти до заповнення податкової декларації 3-ПДФО на нашому веб-сайті, натисніть, будь ласка, кнопку Далі нижче.

Якщо Ви збираєтеся отримувати відрахування за 2018 рік

Якщо Ви хочете повернути податки за 2018 рік, Вам треба дочекатися закінчення 2018 року. Документи на відрахування можна буде подавати з першого робочого дня 2019 року. Крім того, програма для підготовки 3-ПДФО за 2018 рік, яка Вам знадобиться, з'явиться на нашому веб-сайті в січні 2019 року. Це пов'язано з тим, що декларація за 2018 рік, як правило, подається після закінчення 2018 року.

Як отримати максимальний відрахування швидко і просто?