Реклама
Реклама
Реклама

Заперечення на позов - складання заперечення (відкликання) на позовну заяву

  1. Заперечення на позов: особливості підготовки і подачі в суд
  2. Форма і зміст відзиву на позовну заяву
  3. Заперечення на позов або зустрічну позовну заяву?
  4. Участь в суді відповідача за допомогою представника

вітчизняне   цивільне судочинство   передбачає можливість відповідача захищати свої права та інтереси двома законними способами вітчизняне цивільне судочинство передбачає можливість відповідача захищати свої права та інтереси двома законними способами. Одним з них є подача щодо позивача зустрічного позову.

Другим - письмового заперечення на позовну заяву або відкликання нею. Кожен з перерахованих способів має свої особливості і правові наслідки.

В тому і іншому випадку завжди рекомендується попередньо звернутися за порадою до практикуючому юристу з хорошим досвідом ведення справ в судах. І тільки лише потім приймати зважене рішення щодо своєї позиції і подальших дій за пред'явленим позовом.

Заперечення на позов: особливості підготовки і подачі в суд

Відгук на позовну заяву може бути подано відповідачем на будь-якій стадії розгляду справи по суті. Але, як показує юридична практика, найбільш раціонально підготувати його до початку першого судового засідання. будь-які цивільні спори в незалежності від їх категорій досить складні для простого обивателя при спробі їх самостійного вирішення.

Судові процеси нерідко бувають затяжними і тривають роками! Відсутність професійних юридичних знань і практичних навичок, ще більше цьому сприяє. Своєчасна підготовка і подача грамотного заперечення (відкликання) дозволить оптимізувати витрати часу на доведення відповідачем своєї правової позиції в суді за пред'явленим щодо його позову.

Професійне складання заперечення на позов, перш за все передбачає детальне вивчення змісту всього тексту позовної заяви та викладених в ньому вимог. Після чого, юрист вислуховує позицію відповідача (клієнта), згідного або, що буває набагато частіше, незгодного з ними. наш адвокат по цивільних справах при складанні заперечення (відкликання) в обов'язковому порядку дотримується позиції довірителя, незалежно від того, чи не згоден він з позовом в цілому або з конкретною його частиною.

Форма і зміст відзиву на позовну заяву

Заперечення на позов подається до суду в письмовому вигляді в установленому чинним законодавством порядку. Така форма відкликання на позовні вимоги позивача дозволяє уникнути порушення процесуальних прав відповідача у справі. У документі вказуються аргументовані доводи і законні підстави для спростування позову або його певної частини. Це можливо зробити, як з процесуальної, так і з матеріально-правової точки зору.

Складемо обгрунтоване заперечення на позов

Відгук на позов, в якому вказані процесуальні порушення (в області підвідомчості, підсудності справи, терміну позовної давності тощо), може призвести до припинення або призупинення судового процесу. Матеріально-правове заперечення спростовує позов по суті або його конкретної частини з посиланнями на певні положення закону або судової практики його застосування. Такий правовий документ доводить необгрунтованість або незаконність вимог позивача по суті пред'явленого ним позову.

Заперечення на позов або зустрічну позовну заяву?

Сучасна судова практика показує, що нерідко трапляється пред'явлення необґрунтованих позовних вимог до відповідачів. При уважному вивченні позовів нашим юристам доводиться стикатися з неповнотою і недостовірність викладених в них доказів, а також спробами застосування закону, який в даному випадку не підлягає застосуванню.

Подавати у відповідь на пред'явлений позов зустрічну позовну заяву з самостійними вимогами або обмежитися тільки запереченням (відкликанням) на нього, залежить від конкретної правової ситуації і певних обставин самої справи. Який саме спосіб вибрати, відповідачу може порекомендувати тільки наш успішно практикуючий адвокат, в процесі проведення своєї професійної юридичної консультації . При цьому будуть враховані всі аспекти виниклої суперечки і правові нюанси (перспективи) вже почався судовий процес.

Участь в суді відповідача за допомогою представника

висококваліфіковане представництво в суд е при подачі заперечення на позовну заяву дозволяє збільшити ефективність захисту інтересів і прав відповідача за рахунок аргументації наведених в цьому документі доводів, а також вибудовування грамотної правозахисної стратегії.

Своєчасне звернення відповідача за професійною юридичною допомогою мінімізує пов'язані з участю в судовому розгляді фінансові та інші ризики. До юристів Адвокатського Кабінету «Сприяння» ви можете звернутися на будь-якій стадії судового розгляду.

- У Вас з'явилися питання? Потрібна наша компетентна допомога? Тоді ми чекаємо Вас!

Заперечення на позов або зустрічну позовну заяву?
У Вас з'явилися питання?
Потрібна наша компетентна допомога?