Реклама
Реклама
Реклама

повернення ПДФО

З поверненням (відшкодуванням) ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) по податковим відрахуванням може зіткнутися кожен

З поверненням (відшкодуванням) ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) по податковим відрахуванням може зіткнутися кожен. При цьому необхідно враховувати, що податковим вирахуванням з ПДФО і, отже, повернути прибутковий податок, можуть скористатися фізичні особи, які є платниками такого податку за ставкою 13% або пенсіонери (при майновому податковому відрахуванні) за три попередніх періоду (року).

Так, наприклад, якщо була за плату придбана (куплена) яка-небудь житлова нерухомість (будинок, квартира) або частки в такій нерухомості, а також земельну ділянку, призначену для індивідуального житлового будівництва або на якому вже знаходиться житлове приміщення, то фізична особа має право один раз в житті отримати майновий податкове вирахування і зробити повернення певну частину прибуткового податку. При цьому таке право у набувача виникає лише раз в житті. Крім того майновий податкове вирахування можна отримати в разі понесення витрат на придбання будматеріалів (оздоблювальних), здійснення ремонтних робіт в споруджуваних або придбаних будинку, квартирі, кімнаті, частки, а також зі сплати відсотків по кредитах на покупку (будівництво) зазначеного житла.

При цьому такий майновий податкові відрахування не може перевищувати 2 000 000 рублів. Але понад цю суму можна одержати відрахування з сплати відсотків за вищевказаною кредиту.

За податковим законодавством вищевказані фізичні особи мають право скористатися соціальним податковим вирахуванням. У соціальний податкове вирахування входять такі витрати:

  • перераховуються пожертви благодійним організаціям, релігійним організаціям, деяким некомерційним організаціям;
  • витрати на навчання;
  • витрати на лікування;
  • сплачені пенсійні взносипо договором недержавного пенсійного забезпечення;
  • сплачені додаткові страхові внески на накопичувальну частину трудової пенсії.

Для отримання соціального податкового вирахування є свої обмеження і відповідні обставини. Так для того, що б отримати соціальний податкове вирахування необхідні певні документи, які повинні бути відповідним чином заповнені. Крім того, що б отримати таке вирахування потрібні певні знання, що б не зіткнутися з відмовою податкового органу в поданні соцвичета.

Наведемо кілька прикладів обмежень і нюансів використання соціального податкового вирахування: відрахування на навчання застосовується за видатками за своє навчання, навчання дітей, опікуваних, колишніх опікуваних, братів, сестер, важливими обставинами є вік якого навчають, освітній заклад, сума за навчання, форма навчання та ін .; відрахування на лікування представляється з медичних послуг і набутим медикаментів, відбитим в переліках затверджених Урядом РФ, а також має величезне значення, в якому медичному закладі проходило лікування.

Для отримання податкового вирахування (майновий, соціальний) платник податків повинен або подати податкову декларацію за формою 3-ПДФО або представити відповідну заяву (для отримання вирахування від роботодавця) з підтверджуючими документами (копіями) в певний період часу (термін). При цьому подаються документи повинні бути певним чином заповнені.

Після подання такої податкової декларації або повідомлення податковий орган проводить камеральну податкову перевірку або щодо заяви перевіряє правомірність заявленого вирахування. Терміни на дії податківців обмежені і встановлені НК РФ. За результатами цих перевірок податковий орган може відмовити в застосуванні податкового вирахування, а значить і в поверненні прибуткового податку (ПДФО). Такі дії податкового органу цілком реально можна оскаржити, що ми і зробимо без особливих проблем.

У разі все таки позитивного результату перевірки декларації або заяви, податковий орган повідомляє про це фізичній особі шляхом направлення відповідного повідомлення або повідомлення на заяву.

Після чого платник податків подає заяву про повернення ПДФО, якщо було подано декларацію, або подає працедавцю отримане повідомлення видане податковим органом на заяву.

У податковому праві також є поняття як стандартний податкові відрахування і професійний податкове вирахування. Але такі податкові відрахування не підлягають поверненню, а зменшують податкову базу (доходи) платника податків фізичної особи.

У цьому інструменті оподаткування викладена лише мала частина, що стосується податкових відрахувань і повернення ПДФО.

І так якщо Ви хочете повернути свої законно витрачені кошти у вигляді сплаченого або обчисленого прибуткового податку (ПДФО) або отримати компетентну консультацію по податках, в т.ч. і по податковим вирахуванням, то ласкаво просимо до нас. Ми допоможемо Вам повернути ПДФО, зробивши це грамотно і кваліфіковано, без зайвих витрат Ваших грошових коштів часу. При цьому можемо представляти свої послуги із захисту Ваших інтересів не тільки в налоговихорганах міста Краснодара, а й в податкових Краснодарського краю, а також за межами суб'єкта.

Ціни на послуги юристів і адвокатів залежать від завдань.

Дзвоніть прямо зараз! Допоможемо!

+7 (861) 212-54-74 , +7 (988) 241-05-75