Реклама
Реклама
Реклама

Як відшкодувати витрати на навчання у вузі за контрактом - відео

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

30 серпня 2018, 13:01 Переглядів:

Відшкодувати частину грошей, витрачених на освіту, обіцяє українцям держава. У 2018 році кількість бюджетних місць скоротили на 10% , Відповідно, стало більше тих, хто змушений оформляти контракт. Журналісти "Сегодня" з'ясували, скільки грошей можуть повернути і які для цього потрібні документи.

Киянка Мар'яна Копачинський в цьому році отримала диплом про вищу освіту. Вона вчилася за контрактом спочатку в коледжі, а після - в академії. Щороку платила по 18 тисяч гривень. На останніх курсах дівчина дізналася, що можна повернути частину грошей.

"За 2017 рік повернули з 18 тисяч десь три з хвостиком. Це залежить від зарплати - тобто чим вища зарплата, тим більше ви платите податків, тим більше можна повернути", - розповідає Мар'яна.

Отримати так звану податкову знижку може як сам студент, так і батьки, які платять за навчання дитини. Для цього потрібно бути офіційно працевлаштованим. Форма навчання - денна, заочна або вечірня - значення не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Процедура подачі документів на відшкодування коштів - нескладна.

Потрібно взяти контракт на навчання, чеки про оплату за календарний рік, довідку про доходи з місця роботи і заповнити декларацію про доходи. Все це потрібно віднести до відділення податкової інспекції за місцем реєстрації та написати заяву.

Все це потрібно віднести до відділення податкової інспекції за місцем реєстрації та написати заяву

"Вони мають право подати декларацію до 31 грудня поточного року і протягом 60 календарних днів після подання такої декларації, вони отримують податкову знижку", - розповів директор департаменту податків і зборів фізичних осіб.

Отримати гроші можна на картку або переказом на адресу, яка зазначена в декларації.

Скільки саме повернуть, розраховується індивідуально в сервісному центрі, але в цілому відшкодування не перевищує 18% від суми, сплаченої за навчання.

А з 2019 року запрацює нововведення - отримати податкову знижку зможуть і ті, чиї діти вчаться в платних дитсадках і приватних школах.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів скасував термін "вищий навчальний заклад" . Уряд прийняв постанову, згідно з яким всі нормативні акти в країні приводяться у відповідність до Закону про освіту

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Українцям належить відшкодування витрат на освіту: як отримати гроші". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ