Реклама
Реклама
Реклама

Зняти квартиру в Макіївці: середні ціни по місту, кращі райони для життя, оренда без посередників-Статті

Створено 11.02.2014 15:12 Створено 11

Зняти квартиру Макіївка

У кожного в житті виникають ситуації, коли орендоване житло - це єдиний шанс вирішити нагальні проблеми. Розлучення, нове місце роботи, сварка з близькими людьми, поповнення в родині або ж бажання нарешті випурхнути з батьківського гнізда і почати доросле життя - причини для пошуку знімною квартири в Макіївці можуть бути будь-які. Однак не завжди пошук свого кута є справою простим. У цій статті ми спробуємо проаналізувати ринок оренди житлової нерухомості міста, розглянемо середні ціни по Макіївці, спробуємо визначити кращі райони для проживання, з'ясуємо чи є шанс зняти приміщення без посередників.

Ціни на оренду житла

Питання формування ціни на нерухомість в Макіївці - справа непроста. Як правило, вартість оренди найчастіше залежить безпосередньо від району міста, від кількості пропозицій на ринку, від загального стану квартири або будинку, а також від загальної кон'юнктури. Останній фактор, до речі, грає дуже важливу роль.

Наприклад, в 2011-му році попит на житлову площу по Макіївці, як міста близького до Донецька, був великим. Зняти однокімнатну квартиру в центрі за 1500 гривень було нормою. У деяких випадках ціна і зовсім досягала 2000-2500 грн. Тоді як зараз, в світлі загальної економічної стагнації, а також невизначеного політичного майбутнього, попит на довгострокову оренду квартир в Центрально-міському районі трохи знизився. Якщо зайнятися пошуками, то можна зняти скромну «одиничку» за 1200-1300 грн. Правда, в середньому ціна як і раніше тримається в районі 1500 грн. з заселенням «на наступний день».

Повертаючись до районів Макіївки, варто відзначити, що ціни там можуть істотно відрізнятися від центральної частини міста. Причому, як кращу, так і в гірший бік. Наприклад, зняти двокімнатну квартиру на «Зеленому» можна за ... 1000 гривень. У той же час сусіднє пропозицію вже говорить, що однокімнатну Вам віддадуть не менше як за 2000 грн. Аналогічна ситуація і по Західній, і по дакам, і по Ханженкове, і по Капітальної, і по Гвардійці. Іншими словами, ціна нерідко залежить безпосередньо від волі орендодавця, а також від загального стану житлоплощі.

Говорячи про пропозиції на ринку оренди нерухомості в Макіївці, варто сказати, що за останні кілька років їх кількість істотно зросла. Тепер зняти квартиру можна буквально в будь-якій точці міста: 3/5, Бажанова, Сонячний, Мирний, Гараж, Холодна Балка, Шлях Ілліча, 92-х квартирний. І це далеко не весь перелік. Тепер орендувати «кут» можна навіть в, здавалося б, богом забутих селищах і селах. І що ще важливіше, за цілком прийнятну суму.

Кращі райони Макіївки, де можна зняти житло

Якщо відштовхуватися від адміністративно-територіального поділу, то в Макіївці існує п'ять районів. Переваги та недоліки проживання в кожному з них були детально описані в статті, де розповідалося про покупці квартири в Макіївці . Тут же ми спробуємо в цілому розібратися, де найлогічніше знімати житло.

Будь макіївчанин або ж людина з іншого міста Вам, напевно, підтвердить, що одним з ключових питань у виборі житла є його близькість до транспортних розв'язок і артеріях. Крім того має значення близькість продуктових супермаркетів або ж стихійних ринків.

І якщо другий момент - це швидше питання комфорту, то з першим все куди цікавіше. Адже від вибору місця розташування нового будинку буде безпосередньо залежати, скільки доведеться витрачати щомісяця на проїзд. Іноді ця сума може складати до половини різниці, яку людина заощадив на оренді житла, свідомо поселяясь у віддалених районах Макіївки. Крім того такий вибір може означати велику кількість витраченого часу.

Іншими словами, перш ніж укладати договір з орендодавцем переконайтеся, що потрапити на роботу або ж в центр міста Ви зможете без проблем для себе і для свого гаманця.

Оренда квартир без посередників

Міф це чи реальність? Давайте спробуємо розібратися. На різних сайтах (в тому числі «Сландо», «Лун», «Будинок Ріо», «Мегамаклер», «Мірквартір» і т.д.) є маса оголошень, де пропонують зняти будинок або квартиру. Чисто візуально дуже складно визначити, чи є дана конкретна оголошення пропозицією від власника або ж від посередника. Однак є один момент, який допоможе це визначити. Досить подивитися інші оголошення і порівняти там номера телефону. Якщо вони збігаються, Вам, напевно, доведеться мати справу з агентством нерухомості. Скопійований телефонний номер Ви також можете вбити в пошукову систему і подивитися, чи немає інших пропозицій від цього користувача. Якщо є, готуйтеся заплатити комісію в районі 300-500 гривень за послуги ріелтора. А іноді і більше.

Варто також пам'ятати, що далеко не всі власники квартир користуються інтернет-майданчиками, тоді як агентства давним-давно освоїли цей канал комунікації. Тому частка пропозицій буде коливатися приблизно в районі 1 до 3 не на користь власників. Що ще важливо, зняти квартиру без посередника Ви можете практично в будь-якому районі Макіївки, в будь-якому стані і в будь-який плануванні. Може попастися і старезна «одиничка», а може і непогана трикімнатна квартира в центрі міста за невеликі гроші; тут як пощастить.

Не зайвим буде згадати, що агентства нерухомості нерідко мають кілька телефонів і кілька менеджерів. Тому Ви запросто можете потрапити на одного і того ж ріелтора, набираючи різні номери.

Дешеве житло в Макіївці

Якщо потрібно десь «пересидіти бурю», то найкраще це робити у віддалених макіївських селищах і житлових масивах. Тут Вам запросто можуть запропонувати дах над головою за 500-700 гривень. Шлях Ілліча, Холодна Балка, Східний, Ново-Робочий, Грузько-Зорянка, Ясинівка, Об'єднаний - перераховувати можна довго. Умови в таких будинках бувають нерідко, звичайно ж, спартанські. Іноді присутня пічне опалення, бувають проблеми зі світлом, не все гладко з інтернетом. Але саме в таких районах можна зняти квартиру або будинок недорого. Можна сказати, що на макіївських околицях є найдешевше житло.

Сподіваємося, ця стаття допоможе Вам правильно вибрати, де найкраще зняти квартиру в Макіївці. Також будемо вдячні, якщо Ви поділитеся своїми враженнями про ті чи інші місцях проживання в місті, дасте свої поради і рекомендації.

Додати коментар