Реклама
Реклама
Реклама

Термін відновлення паспорта (скільки часу) - в 2019 році, ціна при втраті, займає днів, документи і штраф

  1. необхідні документи
  2. Порядок дій
  3. Встановлений термін відновлення паспорта
  4. вартість процедури
  5. покладені штрафи

Головний документ будь-якого громадянина - паспорт, що підтверджує його особу. Паспорт використовується при безлічі процедур, починаючи від отримання грошових переказів, закінчуючи складанням договорів. Тому при втраті документа у громадянина з'являються несподівані обмеження, які можна зняти, тільки отримавши його повторно.

Право на відновлення паспорта має будь-який громадянин незалежно від того, з якої причини сталася втрата . Для цього буде потрібно скласти докладний заяву, сплатити держмито і подати необхідний пакет документів , Який може змінюватися в залежності від ситуації в індивідуальному порядку.

Кожна людина може потрапити в неприємну ситуацію, коли він залишиться без засвідчує особу, тому громадянин повинен знати, скільки часу займає відновлення паспорт. На час будуть впливати багато факторів, включаючи завантаженість ФМС, свята, втрата додаткових документів і так далі.

необхідні документи

Для відновлення паспорта громадянин РФ в 2019 році повинен зібрати і надати необхідний пакет документів. Подача документів повинна супроводжуватися письмовою заявою про факт втрати паспорта. Законодавчі акти не мають на увазі певної форми для заяви , Існують тільки вказівки за змістом. Оформляється заяву самим громадянином, бажаючим відновити загублений документ.

Заява повинна містити в собі інформацію про час, місце і факт втрати. Для того щоб папір отримала юридичну силу, її необхідно зареєструвати в правоохоронних органах.

Завантажити зразок заповнення заяви для відновлення паспорта замість викраденого

Після того як співробітник прийме заяву, громадянину буде виданий талон, який є підтвердженням того, що процес реєстрації був пройдений. Папір потрібно передати у відділ УФМС, або відправити додатком до документів через держпослуги .

Завантажити зразок заповнення заяви для відновлення паспорта в разі його втрати

Для подачі документів в ФМС потрібно зібрати наступний пакет паперів:

  • військовий квиток або виписка з військкомату;
  • дві фотографії в паспорт (три фотографії, якщо буде потрібно оформлення тимчасового посвідчення);
  • заяву для видачі паспорта;
  • заяву про зникнення документа;
  • підтвердження громадянства Російської Федерації;
  • підтвердження сплати державного мита;
  • свідоцтво про шлюб із ЗАГСу;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • талон про прийняття заяви про втрату паспорта в правоохоронних органах.

Державне мито за оформлення нового документа через втрати паспорта дорівнює 500 рублям. Якщо громадянину потрібно тимчасове посвідчення , То йому знадобиться скласти додаткову заяву на видачу паперу.

Після проведення запитів за місцем роботи та навчання видається тимчасове посвідчення. Папір доведеться повернути в момент отримання паспорта.

При наявності питань будь-який громадянин має право звернутися до юриста для отримання кваліфікованої допомоги.

У деяких ситуаціях громадяни зовсім втрачають весь пакет особистих документів. Через це їм доводиться відновлювати не тільки паспорт, а й інші папери. Процес випуску нового паспорта буде ідентичний незалежно від наявності інших документів.

Громадянин повинен звернутися до відділення УФМС по місцю прописки, де зберігаються дані про людину. Буде потрібно подати наявні документи в ФМС, після чого співробітники самостійно сформують подальший запит.

Коли дані будуть оброблені і підтверджені, паспорт буде виданий з уже наявними даними про місце прописки громадянина. Але через затримки, викликаних відсутністю необхідних документів, процедура переоформлення буде довгою.

Головний документ будь-якого громадянина - паспорт, що підтверджує його особу

Зразок фотографії на паспорт

Порядок дій

Існує чітко визначений регламент, який описує поетапний порядок дій для відновлення паспорта:

  1. Звернення в ФМС за місцем прописки. У деяких ситуаціях знадобиться також і звернення до відділення державного органу за місцем фактичного проживання.
  2. Подача заяви про втрату паспорта з подальшою реєстрацією заявки.
  3. Співробітники ФМС оновлюють інформацію, щоб загублений паспорт можна було використовувати в корисливих цілях. Після цього починається процес створення нового документа.

терміни та ціна відновлення паспорта залежать один від одного. Чим раніше громадянин звернеться до відділення ФМС, тим вище шанс, що керівник паспортного відділу дозволить скасувати штраф за оперативність у вирішенні питання і подачі заяви про втрату документа.

Крім стандартного набору документів можуть знадобитися і додаткові папери. Для уточнення пакета слід звернутися до відділення ФМС, де співробітник повідомить про всі необхідних паперах.

Необхідною інформацією про документації, яку потрібно надати в органи ФМС, може володіти юрист, який за певну плату проведе консультацію по питанню.

Необхідною інформацією про документації, яку потрібно надати в органи ФМС, може володіти юрист, який за певну плату проведе консультацію по питанню

Зразок заяви на видачу паспорта

Встановлений термін відновлення паспорта

Проста заміна і відновлення паспорта мають різні терміни створення документа. Однією з причин є необхідність передачі доказу, який доводить факт отримання втраченого паспорта. Кожен громадянин має право поцікавитися про час, який буде потрібно для відновлення посвідчення у співробітника ФМС.

Офіційно встановлений термін відновлення паспорта при втраті становить один місяць. Весь цей час потрібно на перевірку даних громадянина. Якщо ж вся інформація була підтверджена, то ще на виготовлення паспорта піде десять днів.

Куди складніше ситуація, коли паспорт був загублений разом з іншими документами, які потрібні для надання в відділення ФМС. У таких випадках строки займуть два і більше місяці.

У деяких ситуаціях загублений паспорт може знадобитися протягом короткого часу. Тоді логічне запитання стає можливість термінового відновлення документа. Але законодавством Російської Федерації не передбачена можливість надання прискорення, встановлюються тільки крайні терміни для видачі документа.

У деяких випадках паспорт може бути готовий раніше встановленої дати, але це трапляється лише через вдало ситуації, що склалася. Якщо ж громадянину потрібно якесь посвідчення особи, то власник втраченого паспорта може скласти заяву на видачу тимчасового документа. Діяти він буде до тих пір, поки громадянин не отримає новий паспорт на руки.

Діяти він буде до тих пір, поки громадянин не отримає новий паспорт на руки

Зразок квитанції на сплату держмита на видачу паспорта

вартість процедури

Стандартна вартість державного мита дорівнює 500 рублям. Але ця сума може збільшуватися залежно від терміну, який минув з дня втрати посвідчення громадянина РФ.

Для того щоб розмір держмита склав мінімальну суму, потрібно звернутися до відділення ФМС протягом одного місяця з дня втрати. Оперативність звернення принесе користь не тільки у фінансовому аспекті, а й убезпечить громадянина від використання його персональних даних в корисливих цілях іншими людьми.

Розмір державного мита буде ідентичним і при псування документа (Якщо дані, занесені в паспорт, неможливо прочитати). Але з реалізацією відновлення паспорта з цієї причини на практиці виникають проблеми, так як громадянам набагато простіше скласти заяву про його втрату і знищити документ самостійно, ніж звертатися з проханням випуску нового документа через його псування.

Сплачена державне мито - це невід'ємна частина подачі заяви на отримання нового паспорта. При цьому досить лише подати докази факту виплати, ніж може бути чек, квитанція або реквізити платежу.

Зразок свідоцтва про шлюб

покладені штрафи

Одним з штрафів, які потрібно оплатити - адміністративне стягнення за втрату паспорта в розмірі від 100 до 300 рублів. Причиною є недбале зберігання посвідчення. При крадіжці оплата штрафу не потрібно.

Якщо ж громадянин вирішив, що йому не потрібно оформляти паспорт заново, то тривале проживання на території РФ без документа, що посвідчує особу, є адміністративним порушенням.

Такий громадянин буде оштрафований на суму від 2 до 3 тисяч рублів. Для жителів Москви і Санкт-Петербурга розмір штрафу збільшено, сума штрафу складе від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для того щоб сплатити штраф знадобиться скористатися одним із способів:

  • термінал Ощадбанку;
  • пошта;
  • відділення будь-якого банку РФ.

Призначений штраф можна оскаржити протягом десяти днів, після чого його потрібно сплатити. На сплату громадянину дається шістдесят днів.

На сплату громадянину дається шістдесят днів

Зразок свідоцтва про народження

У випадках, коли громадянин не зміг укластися у встановлений термін, то його заборгованість переводиться в Службу судових приставів, які самостійно будуть стягувати невиплачену суму.

Одним із шляхів стягнення є вилучення зі збільшенням суми штрафу в два рази. У судових приставів є повний доступ до банківських рахунків, арешту майна, заборона на перетин кордонів. Якщо випадки, коли правоохоронні органи скасовують штраф або зменшують його.

Можливо це в одній з наступних ситуацій:

  • вагітність або виховання малу дитину;
  • важка життєва ситуація, форс-мажори, життєві проблеми;
  • каяття, яке можна довести оперативним зверненням до органів.

Для уникнення подібних ситуацій необхідно відразу виплачувати нараховані штрафи. А щоб не траплялося форс-мажорів, найкраще звернутися до юриста, який зможе надати кваліфіковану допомогу.