Реклама
Реклама
Реклама

Як відновити віддалений розділ за допомогою R-Studio

Читайте, огляд програми для відновлення даних - R-Studio. В результаті форматування жорсткого диска комп'ютера або зовнішнього жорсткого диска цілком, а не одного з розділів, все створені на ньому розділи видаляються разом з збереженими файлами. Більшість програм для відновлення даних можуть відновити з такого диска в кращому випадку тільки набір файлів, часто з не збереженим ім'ям, що не зберігши структуру папок і дерево каталогів.

В R-Studio є можливість відновлення даних загубленого розділу зі збереженням структури папок і назв файлів, давайте розглянемо, як відновити файли з її допомогою.

Припустимо, що на жорсткому нашому диску було чотири розділи з файлами: D :, I :, F :, E :. Даний диск був відформатований під час установки операційної системи, і на ньому був створений один розділ.

Читайте, огляд програми для відновлення даних - R-Studio

Щоб відновити один з віддалених розділів за допомогою R-Studio, запускаємо програму і виділяємо жорсткий диск, з якого необхідно відновити розділ, натискаємо кнопку «Сканувати».

Щоб відновити один з віддалених розділів за допомогою R-Studio, запускаємо програму і виділяємо жорсткий диск, з якого необхідно відновити розділ, натискаємо кнопку «Сканувати»

При необхідності, у вікні, робимо додаткові налаштування і тиснемо «Сканування».

При необхідності, у вікні, робимо додаткові налаштування і тиснемо «Сканування»

Чекаємо закінчення процесу сканування. Інформація про скануванні показується в своєрідному вікні праворуч, яке нагадує вікно дефрагментації диска, як в старих версіях Windows. Також в процесі сканування програмою розраховується його тривалість, зверніть увагу на рядок стану внизу вікна програми.

Також в процесі сканування програмою розраховується його тривалість, зверніть увагу на рядок стану внизу вікна програми

Процес сканування диска тривав близько 4 годин. В результаті R-Studio відобразила у вікні зліва список виявлених розділів сканируемого жорсткого диска: існуючого і віддалених раннє. Якщо подивитися на список виявлених розділів і порівняти його з тими, які були видалені з диска (скріншот 1), то зіставити їх за розміром вийде не все. Тому, якщо необхідно відновити якийсь певний розділ, то його можна виявити, перевіривши кожен.

Тому, якщо необхідно відновити якийсь певний розділ, то його можна виявити, перевіривши кожен

Переглянемо вміст розділу обсяг якого збігається з віддаленим раннє Диском I :.

Переглянемо вміст розділу обсяг якого збігається з віддаленим раннє Диском I :

В результаті R-Studio відобразила вміст даного розділу, в якому не виявлено віддалених разом з ним файлів. Такий же результат був в результаті перевірки інших розпізнаних розділів.

Такий же результат був в результаті перевірки інших розпізнаних розділів

В результаті ж сканування існуючого розділу диска «Новий том», який був створений замість вилучених чотирьох, програмою таки були виявлено файли віддалених розділів.

В результаті ж сканування існуючого розділу диска «Новий том», який був створений замість вилучених чотирьох, програмою таки були виявлено файли віддалених розділів

Виділяємо файли і папки, які необхідно відновити і натискаємо іконку «Відновити» у верхньому меню програми.

Виділяємо файли і папки, які необхідно відновити і натискаємо іконку «Відновити» у верхньому меню програми

Вказуємо папку для відновлення файлів і натискаємо кнопку «Так».

Вказуємо папку для відновлення файлів і натискаємо кнопку «Так»

Файли і папки відновлені.

Файли і папки відновлені

На закінчення можна сказати, що програма непогано впоралася з поставленим завданням. І за якістю відновлення даних R-Studio є прямим конкурентом Hetman Partition Recovery: також відновлює файли з віддалених або відформатованих розділів диска, створює образи дисків і відновлює дані з них, має адекватну функцію попереднього перегляду відновлюваних файлів.

У чому Hetman Partition Recovery перевершує конкурента, це простий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, набагато більш висока швидкість роботи (як сканування носія інформації, так і відновлення даних), простота використання, в останньому оновленні в програму додана функція відновлення даних віртуальних дисків і дисків віртуальних машин.

За допомогою Hetman Partition Recovery можливо відновлення даних в два-три кроки, що значно спрощує процес відновлення даних і тільки позитивно впливає на його результат.