Реклама
Реклама
Реклама

Приморський край: інформація про регіон

Часовий пояс: GMT + 10, MSK +7   Адміністративний центр:   Владивосток   міста:   Дальньогорськ   Основні визначні пам'ятки   Національний парк «Поклик тигра»   Розташований в самому серці Уссурійської тайги, в глибинці, на стику Лазовського, Чугуївського і Ольгинської районів

Часовий пояс: GMT + 10, MSK +7

Адміністративний центр: Владивосток

міста: Дальньогорськ

Основні визначні пам'ятки

Національний парк «Поклик тигра»

Розташований в самому серці Уссурійської тайги, в глибинці, на стику Лазовського, Чугуївського і Ольгинської районів. Територія національного парку охоплює частину хребта Сіхоте-Алінь, гірську систему гори Хмарна, верхню частину басейну річки Мілоградовка (Ван-Чин), верхів'я річки Уссурі і витоки річки Київка. У межах національного парку розташовані понад 50 вершин висотою понад 1000 м і гора Хмарна (1854 м) - найвища вершина Примор'я.

Кравцовське Водоспади

Каскад з п'яти невеликих по висоті водоспадів, утворених плином струмка Кравцовське. Водоспади утворилися більше 1 мільйона років тому, коли на землі Примор'я відбувалися виверження вулканів і землетруси. Свідченням тих подій є застиглі шматки лави. Кожен з водоспадів має власну назву.

Парк Драконів і Долина атлантів

Унікальні скельні освіти поруч з селом Чистоводне. Біля річки Київка, в ущелини між сопок і на схилах, розташовуються велетенські камені, багато хто з них нагадують чи то стародавніх ящерів, то чи казкових драконів, чи то ще щось настільки ж дивовижне.

Свято-Нікольський кафедральний собор

У 1904 році почалася Російсько-японська війна, яка забрала тисячі життів російських солдатів. Після закінчення війни начальник духовної місії в Кореї архімандрит Павло запропонував для увічнення пам'яті полеглих воїнів побудувати у Владивостоці храм-пам'ятник, причому цей храм повинен був архітектурно з'єднувати в собі церкву і школу, в якій могли б навчатися діти простих людей.

Далекосхідний морський заповідник

Далекосхідний морський біосферний заповідник ДВО РАН - єдиний в Росії, 98% площі якого - це акваторія. У ньому мешкає понад 5000 видів рослин і тварин. Визнанням заслуг заповідника і значущості знаходяться під його охороною тварин і рослин, спільнот, ландшафтів і природних феноменів стало присвоєння йому в вересні 2003 року програмою ЮНЕСКО «Людина і біосфера» міжнародного статусу «біосферний».

Спаська печера

Розташована в межах міста міста Спаськ-Дальній біля підніжжя північного схилу гори Мала Сопка. Утворена близько 20 млн років тому і являє собою сильно розгалужену горизонтальну порожнину, входи в яку розташовані на дні воронки близько Спаського цементного заводу. Печера налічує 11 залів (Капелька, Амфітеатр, Сталактитова і ін.), А також велике глибоке озеро і кілька малих озер (Прозоре і ін.).