Реклама
Реклама
Реклама

Місто Волзький: клімат, екологія, райони, економіка, кримінал і пам'ятки

  1. Загальні відомості та історія Волзького «Волзький - місто моєї долі» - цей напис на площі Леніна...
  2. населення Волзького
  3. Райони та нерухомість Волзького
  4. інфраструктура міста
  5. Підприємства та робота в Волзькому
  6. Кримінал
  7. пам'ятки Волзького

Загальні відомості та історія Волзького

«Волзький - місто моєї долі» - цей напис на площі Леніна бачать тисячі жителів і гостей міста. Адже, насправді, це місце унікальне. Це один з найзеленіших куточків Росії, і найкрасивіший у Волгоградській області.

На північний схід від міста-героя, на протилежному березі Волги розташувався цей тихий куточок. Його заснування пов'язане з будівництвом Сталінградської ГЕС в 1950-1961 році. Сьогодні ця гідроелектростанція найбільша в європейській частині Росії.

Стела на в'їзді

З XIV століття на цьому узбережжі археологи зафіксували появу людини. Тут зустрічаються ознаки проживання золотоординських племен. Їх точна кількість не встановлено, вони розташовувалися уздовж річки Ахтуби. Але на території сучасних будівель багато разів були виявлені предмети побуту цього періоду. Археологи з точністю можуть сказати, що ця територія активно використовувалася і через неї проходили важливі торговельні шляхи.

У XVII столітті на місці Волзького утворилося село безрідних. Сюди приходило вільне населення з усієї Росії. Вони не були козаками, а й ні від кого не залежали. За доданнях, в 1607 році, після повстання проти Василя Шуйського, на берег Ахтуби втекли жителі Царицина. А згодом до них приєднувалися селяни-втікачі. За більш ніж 300 років існування, чисельність населення збільшилася від декількох десятків до 20 тисяч осіб. Саме стільки жителів було в 1917 році.

Саме стільки жителів було в 1917 році

Волзький

Під час Сталінградської битви велика частина людей була евакуйована, і назад не повернулася. Поселення було зруйновано. І тільки після Великої Вітчизняної війни, після початку зведення великого об'єкта на Волзі, знову був закладений перший житловий будинок.

У 1951 році недалеко від будівельного майданчика Сталінградської ГЕС почали зводити перші будинки. У них розміщували будівельників, інженерів, енергетиків, які працювали на зведення греблі. Чисельність цих будинків росла, збільшувалася і кількість жителів. Швидко виріс невелике селище. У ньому відкрили школу, звели лікарню, побудували хлібозавод. Щорічно все більше людей приїздило в це місце на заробітки, і для їх розміщення зводилися нові будинки. В результаті, в 1954 році населений пункт визнали містом. Тоді в ньому проживало вже близько 30 тисяч осіб. Тепер уже зводилися не тільки вдома, але і невеликі заводи, лікарні і школи.

З моменту утворення місто стало одним з найбільш «зелених» в регіоні. Проект був розроблений так, щоб залишалося багато місця для парків і скверів. На всіх вулицях створювалася зрошувальна система, і вирощували дерева.

Стара частина міста

У 2004 році Волзький зайняв перше місце в конкурсі «Найбільш упорядкований місто Росії »Серед міст з чисельністю населення до 500 тисяч. І майже щороку на цьому змаганні отримує грамоти за розвитку окремих галузей господарства.

Клімат і екологія Волзького

Волзький - дуже затишне місто. Спекотне літо, яке триває 4-5 місяців, не дуже холодна зима роблять клімат сприятливим для життя людини. Середня температура влітку близько 30 градусів. Взимку ж - 5-8 градусів. Найспекотнішим місяцем літа вважається липень, найхолоднішим - лютий.

Зима в цьому регіоні відрізняється перепадами температур. Часто виникають відлиги. Кількість опадів не велике, сніг випадає часто, але швидко тане. Чи не кожну зиму можна побачити кучугури. Особливістю цієї місцевості є вітер. Він буває майже завжди, в будь-який час. Влітку це обпалює потік, взимку ж холодний, що дозволяє замерзнути навіть не в сильний мороз.

Влітку це обпалює потік, взимку ж холодний, що дозволяє замерзнути навіть не в сильний мороз

Знаходиться Волзький в заплаві двох річок - Ахтуби і Волги. Тут є можливість добре відпочити влітку: піщані береги річок, багата рослинність уздовж узбережжя дають можливість розслабитися на природі. Навесні можна спостерігати, як в степовій смузі цвітуть рослини. Суцільний килим різнокольорових пелюсток з чудовими ароматами. Восени в окрузі міста безліч грибів.

Волзький - місто з невеликою кількістю опадів. Бруд і сльота бувають тільки взимку, в моменти відлиг. А в решту часу дощів майже немає, а якщо і бувають, то все висихає дуже швидко. Сухий клімат ідеально підходить для хворих на астму та інші захворювання бронхіальної системи.

Але є і негативна сторона - складна екологічна ситуації. Так як місто промислове, на його території безліч підприємств, включаючи хімічні, то атмосфера значно забруднена. Щорічно викидається безліч речовин, які негативно позначаються на здоров'ї городян. Навколо міста розташовані 7 промислових відвалів, на яких складуються відходи промислового виробництва. Серед них є і продукти високого класу токсичності. При розкладанні речовини потрапляють у воду, а це не робить екологію краще. Великий вплив і автомобільних викидів. Число машин зростає, а вони забруднюють повітря.

За результатами аналізу Мінприроди у 2011 році Волзький увійшов до списку 36 міст Росії з максимально забрудненим навколишнім середовищем. Різні екологічні комітети ведуть боротьбу з негативними викидами, щорічно контролюються всі заводи.

населення Волзького

За даними на початок 2014 року в місті Волзькому проживало 327 тисяч чоловік. Серед них представники понад 100 національностей. Але кількість росіян на території значно перевищує інші народності - 92,6%. Друге місце займають українці (1,4%).

Демографічна ситуація відрізняється трохи від положення Волгограда. Жінок в Волзькому 57%, а чоловіків 43%. Але це не заважає зміни рівня народжуваності. З 2006 року в регіоні і Волзькому спостерігається збільшення числа новонароджених. Щорічно кількість осіб, які проживають в Волзькому, зростає за рахунок приїжджих з інших регіонів. Велика кількість місць роботи та краса вулиць приваблюють багатьох. Найбільше число приїжджих з півночі Росії.

День молоді в Волзькому

Економічно активне населення в Волзькому за даними 2008 року становило 58%. Понад 22% - діти непрацездатного віку. Близько 20% населення - пенсіонери. За існуючими прогнозами чисельність пенсіонерів буде збільшуватися, а значить число працездатного населення буде знижуватися, якщо не враховувати людей, які щорічно приїжджають в місто.

З 2006 року за статистичними даними в Волзькому знижується смертність з 4,3% (2005 рік) до 3,1% (2008 рік). Приріст же населення збільшується в середньому на 0,5% на рік: від 3,5% в 2006 році, до 6% (2010 рік).

Райони та нерухомість Волзького

Територію Волзького можна розділити на Нову і Стару частину. Пов'язано це з особливостями будівництва. Зазвичай межа проходить по вул. Свердлова. Але так було не завжди. Спочатку існували два району: Промисловий і Гідростроевскій, але в 1988 році вони були скасовані. Стара частина починається від в'їзду в місто з боку Волзької ГЕС. Нова частина розташована на протилежному краю міста.

Нова частина розташована на протилежному краю міста

Карта Волзького

Вся територія Волзького поділена на ділянки: мікрорайони і квартали. 30 кварталів з номерами і 6 з литерной нумерацією повністю відбудовані. Саме вони і складають Стару частину міста. У новій же планувалося 42 мікрорайону. На даний момент відбудовано тільки 32, але ведуться роботи з подальшого розширення. Так само до Волзькому відноситься і промислова зона, де розташовуються великі заводи, острів Зелений і сел. Краснооктябрьский.

58 років існування - це маленький термін для населеного пункту. Волзький - один з наймолодших міст Росії. Це відрізняє його від багатьох інших, наприклад, на території Волзького майже немає приватного сектора. Лише сел. Робочий - певну ділянку всередині міста, забудований будинками. Все решта території - багатоповерхові будівлі.

Так само тут немає офіційного центру. Існує кілька великих площ - Леніна, Свердлова, Праці, Карбишева. Жодна офіційно не отримала статусу «головною».

Волзький. Площа Леніна

Головна відмінність районів міста в часі їх побудови. Стара частина зводилася з 50-х років XX століття. Це 2 і 3-х поверхові будівлі з високими стелями і великими площами. У 70-80 роки місто забудовувався п'ятиповерховими і дев'ятиповерховими будівлями. Тут уже планування значно гірше, площа менше. Сучасні будинки відрізняються різним розташуванням і зручністю. Є й споруди з максимально зручним житлом - багатоярусні квартири, квартири-студії і просто стандартне планування.

Стара частина міста - це «сталінки». Вони відрізняються просторими кімнатами, великою кухнею і високими стелями. Товсті стіни не нагріваються влітку, рослинність створює тінь. У теплу пору в них прохолодно, і не жарко, як в сучасних будівлях. Взимку ж стіни не промерзають. У подібних будинках 2-4 поверху. Їх особливість - наявність газових колонок для нагріву води. Так як зведені вони були давно, в них необхідна повна заміна комунікацій. Ціни на подібне житло дуже відрізняються. Якщо в будинку зроблений капітальні ремонт, то вартість квадратного метра буде знаходиться в районі 30-40 тисяч рублів (в залежності від якості внутрішнього оздоблення).

Ці квартали також відрізняються тим, що двори дуже добре обладнані. Дитячі майданчики, баскетбольні та футбольні поля, безліч крамничок. Але живуть тут, в основному, пенсіонери. Це найспокійніший ділянку міста. Велика кількість рослинності, наявність дитячих садів, шкіл, магазинів роблять район привабливим. Але не передбачено нічне освітлення. Ліхтарі розташовуються тільки вздовж центральних вулиць, у дворах ж у кожного під'їзду повинна горіти лампочка, що трапляється не часто.

Будинки старої частини міста

У старій частині є ще і вдома з частково дерев'яними перекриттями. Будувалися вони теж в 60-і роки, але собівартість була значно нижче. Їх максимальна висота - 2 поверхи. Сходи в під'їзді з дерева, підлоги в квартирах теж. Між поверхами лежить бетонна плита, але щоб жити в подібному будинку, необхідно повністю міняти покриття і зміцнювати під'їзди. Всі подібні споруди потребують капітального ремонту. Вартість даного житла мінімальна. Саме в таких будинках ще збереглися комунальні квартири, де кожна кімната знаходиться в окремій власності, при викупі подібної квартири, можна отримати значну вигоду. Близько 20 тисяч за квадратний метр доведеться викласти новому власнику. Але ремонт зажадає дуже значних вкладень.

Стара частина міста - це ще й «хрущовки». Стандартні п'ятиповерхові будівлі з традиційною плануванням. Невеликі кімнати і кухні по 5-6 квадратних метрів роблять їх не дуже популярними. Але саме в таких будинках живе близько 20-25% жителів міста. Ціна на ці квартири залежить від розташування. Чим далі від зупинок і центральних вулиць, тим дешевше. Але це різниця в 1-2 тисячі на квадратний метр. І хотілося б підкреслити, що в Волзькому немає місць, куди не може доїхати транспорт. Навіть якщо будинок віддалений від проспекту, йти до зупинки пішки не більше 10-15 хвилин.

Навіть якщо будинок віддалений від проспекту, йти до зупинки пішки не більше 10-15 хвилин

Хрущовки старій частині міста

Поруч з кінотеатром «Супутник», площею Леніна, ТЦ «ПланетаЛето» ціни зростають. Це місця міста, де відбуваються транспортні розв'язки і концентруються магазини. Чим ближче до них, тим дорожче.

З 70-х років XX століття стали зводити багатоповерхові будинки. Зазвичай - дев'ятиповерхові. Вони в більшості представлені в новій частині. Зазвичай по периметру мікрорайону будуються многопод'ездних високі будинки, а всередині - п'ятиповерхові будівлі. Ціна в середньому там 30-35 тисяч квадратний метр. Багато квартир сьогодні в цих районах перебудовуються, створюється індивідуальне планування. Ціна за однокімнатну квартиру може варіюватися від 1200 тисяч до 4000 тисяч рублів (весна 2012). На суму впливатиме площа, внутрішня обробка, поверховість і комунікації.

На суму впливатиме площа, внутрішня обробка, поверховість і комунікації

Новобудови Волзького

Найпопулярнішою вулицею в новій частині вважається Миру. Вона простягнулася уздовж більшості мікрорайонів. На ній розташовані магазини, ринки, торгові центри. Сьогодні популярною стає і вул. Дружби. Вона активно забудовується. На цих вулицях ходить велика кількість громадського транспорту, тобто легко можна дістатися до будь-якої точки міста. Самою ж таки не популярною вважається вулиця Пушкіна. Вона йде по краю міста. З одного боку розташовуються будинки, з іншого - гаражі або інші споруди. Тут ходить не велика кількість транспорту (тільки маршрутки).

У Волзькому багато гуртожитків. Вони зводилися в різний час. Кількість людей зростала, а місця всім не вистачало. Вони є і старої і в новій частині міста. Сьогодні все частіше їх віддають в приватну власність. Виходить, що це будинки з малометражними квартирами. Наприклад, вул.Горького повністю забудована такими будівлями. Більшість гуртожитків вже розділені на квартири. У них немає просторих прихожих і ванн. Зазвичай це однокімнатні приміщення з 4х-метрової кухнею і сидячою ванною.

У 12 м / р теж є висотні гуртожитку блочного типу. На кілька кімнат доводиться один туалет і кухня. Тобто санвузол є місцем громадського користування. Є й гуртожитки коридорного типу. У них туалет розташований один на поверсі. Залежно від будівлі, він розрахований на 12 або 24 кімнати. Душ в такому будинку може бути тільки в підвалі. Жителі 3-5 поверхового будинку ходять купатися по-черзі. Кухні ж обладнуються в кімнатах, тобто ставиться електроплитка в житловому приміщенні. Подібні кімнати дешеві. Але користуються популярністю серед тих, кому не вистачає коштів на квартиру.

Вулиця Пушкіна в Волзькому

Сучасні будівлі в Волзькому теж не рідкість. Але зазвичай це точкова забудова. Наприклад, на вул. Александрова, в 31-32 мікрорайонах по вул. 40 Років Перемоги та ін. Це будинки з поліпшеним плануванням. Великі квартири, зручні розташування, якісна обробка впливають на ціну. Жити в подібному будинку престижно, але коштує це від 50 тисяч за квадратний метр.

Вул.Набережна сьогодні теж відрізняється будинками з багатоярусними квартирами. Крім планування є і ще переваги: ​​парковка, система спостереження в під'їздах, охорона. Дані послуги рідко можна зустріти в Волзькому. Ціни на квартири в подібних будинках від 60 тисяч за квадратний метр.

Будівництво в Волзькому йде великими темпами. Сьогодні з'являються нові населені ділянки. Максимально швидко ростуть 37, 38, 14 мікрорайони. В основному в них зводять доступне житло. 9 і 10 поверхові будинки зі стандартними квартирами виростають за 6-8 місяців. Компанії забудовники пропонують купувати нерухомість ще в процесі її зведення. Купівля квартири обходиться в 25-30 тисяч за квадратний метр. Але доводиться чекати здачі всього будинку. Після того, як мешканці вселилися, ціна зростає в середньому на 300 тисяч за квартиру. На це житло існують пільгові системи кредітованія.Но нове житло - це не завжди найкраще. Залежно від матеріалів і проектів, квартири відрізняються за якістю.

Ще одні новобудови

інфраструктура міста

Волзький - унікальне місто. У ньому немає пробок. І це пов'язано, в першу чергу, не з правильним пристроєм доріг, а з тим, що населення не дуже велике. Всі вулиці, навіть центральні, не бувають забиті. І це значно скорочує час на пересування. Перетнути місто на автомобілі можна за 30 хвилин, пішки - за 3 години.

У місті добре розвинений громадський транспорт - автобуси, трамваї і маршрутки. У більшість точок можна дістатися без пересадок, а це дуже зручно. Лише на заводи ходять спеціальний транспорт за часом, якщо на нього не встигли, то тоді доведеться добиратися на різних маршрутах. У Волзькому дуже багато таксистів. У будь-який час можна вийти до центральних вулиць і вільно виїхати або викликати машину до під'їзду.

Дороги в місті назвати ідеальними не можна. Центральні магістралі (пр.Леніна, вул. Миру, вул. Дружби, вул. Александрова) ремонтують регулярно. У дворах ж цього майже не відбувається. Самою розбитою дорогою вважається найдовша вулиця міста - вул. Пушкіна. У Новій частині більшість водіїв вважають за краще об'їхати по іншому маршруту, ніж по цій вулиці.

Волзький відрізняється ще й тим, що в ньому величезна кількість магазинів, торгових і розважальних центрів. Порівнюючи з містом-мільйонником Волгоградом - в Волзькому місць продажів значно більше. У кожному мікрорайоні, як мінімум, два продуктові магазини. Більшість з них - супермаркети «Магніт», «Пятерочка», «Ражед», «Сім'я» та інші. У місті 6 ринків. І тільки один функціонує у вихідні, решта - без вихідних щодня. За останні 2 роки в Волзькому зведені 2 великих гіпермаркету «Магніт» і не маленька за розмірами «Стрічка».

ТЦ Волгамолл

У місті 33 школи. Вони розміщені всередині житлових комплексів, щоб дітям не потрібно було перетинати великі вулиці. Майже кожна зі шкіл має свій ухил. Крім того існують ще ліцей і гімназії. Останнім часом з'являються ще й приватні школи, наприклад, «Зелений шум». Цей навчальний заклад зі спеціальними умовами навчання: мінімальна кількість осіб в класі, індивідуальний підхід, глибокі знання з ряду предметів. Але дане навчання є платним.

Дитячих садків в Волзька сегодня на всех дітей НЕ вістачає. У 90-ті роки много приміщень були продані, в них розташуваліся офіси и магазину. А сьогодні, в момент зростання народжуваності, місць немає. Дитячі садки державні зараз не будуються. Але з'являється ряд приватних установ. Сьогодні, щоб потрапити в муніципальний дитячий сад, необхідно вистояти чергу довжиною 2-4 роки, тому молоді мами записуються будучи ще вагітними.

У Волзькому сьогодні багато спортивних комплексів. Є міський плавальний басейн, різноманітні палаци культури і спеціальні спорт-центри. При бажанні кожен може підібрати собі оптимальний спосіб зайняти свій час. Притому існують групи, як для дорослих, так і для дітей. У деяких спортивних центрах є навіть безкоштовні групи для пенсіонерів.

Так само багато можливостей для заняття дітей. Різні гуртки і секції є в спеціальних установах. Молодіжні центри, музичні та художні школи, танцювальні зали відкривають свої двері для відвідувачів. Вид заняття, місце розташування, рівень вчителя і вартість можуть значно варіюватися.

Підприємства та робота в Волзькому

Волзький - це промислове місто. Він другий за величиною в області за обсягами виробництва після Волгограда. За цим же критерієм він займає 58 місце в Росії. У цьому місті розташований найбільший хімічний комплекс в країні. Так само добре розвинена металообробка.

Великі хімічні підприємства: Волзький завод органічного синтезу; Волзьке хімволокно; Волзький азотно-кисневий завод; Волжскйі завод гумовотехнічних виробів; Волзький шинний завод; Волзький завод азбестових технічних виробів; Каучук.

Металургія, металообробка і машинобудування представлені: Волжським трубним заводом; ВАТ «Енерготехмаш»; ТОВ «Волзький Механічний завод»; ВАТ «Волзький підшипниковий завод»; ЗАТ «Волзький суднобудівний-судноремонтний завод»; ТОВ «Волзький Промисловий комплекс»; ВАТ «Метеор»; ВАТ «Волзький абразивний завод»; ЗАТ «Волжанин» (автобусне виробництво); ВАТ «Волзький завод металоконструкцій».

Металургія, металообробка і машинобудування представлені: Волжським трубним заводом;  ВАТ «Енерготехмаш»;  ТОВ «Волзький Механічний завод»;  ВАТ «Волзький підшипниковий завод»;  ЗАТ «Волзький суднобудівний-судноремонтний завод»;  ТОВ «Волзький Промисловий комплекс»;  ВАТ «Метеор»;  ВАТ «Волзький абразивний завод»;  ЗАТ «Волжанин» (автобусне виробництво);  ВАТ «Волзький завод металоконструкцій»

Волзький трубний

На цих підприємствах працює до 50% населення всього міста. Продукція заводів поставляється по всій Росії, а так само експортується за кордон. Багато з заводів є найбільшими в своїй галузі в регіоні і країні.

Крім того в Волзькому добре розвинена харчова промисловість: Волзький пивоварний завод; ЗАТ «Coca-Cola»; Волзький харчовий комбінат; ВАТ «Хлібокомбінат Волзький»; Птахофабрика «Волзька»; ТОВ «Волзький бісквіт»; ВАТ «Волзький м'ясокомбінат» та інші компанії зайняті в цій галузі. Так само багато компаній, які займаються збутом продукції. Різноманітні торговельні спільноти продають те, що створюють вищевказані підприємства.

Знайти роботу в місті не складно. Заводам потрібні кваліфіковані фахівці, особливо спеціалізуються на тому чи іншому виробництві. Так само потрібні фахівці з продажу, адже всю продукцію необхідно збути.

Велика плинність в сфері торгівлі. Великі мережі ведуть набір людей майже постійно, притому обіцяють кар'єрне зростання. У Волзькому мало місць з високим окладом праці. Керівні посади на великих підприємствах рідко бувають вакантні. А всі інші мають зарплату наближену до середньої. Для чоловіків вона становить 15-16 тисяч рублів на місяць, для жінок 10-14 тисяч рублів.

Кримінал

Буде раді Вашим коментарям, з яких наповнитися даний розділ.

пам'ятки Волзького

Волзький - молоде місто. У ньому мало історичних пам'яток. З часів села Безродного залишилося тільки одна будівля - Стара школа. Потрапити до нього можна, якщо від площі Леніна попрямує у бік Ахтуби. Стара школа - це двоповерхова будівля, в якому сьогодні розташувалася картинна галерея. Побудована вона була в 1881 році на кошти, зібрані жителями. Спочатку в ній розташовувалася початкова школа. Але потім була і лікарня, і призовний пункт військовослужбовців. В роки ж Великої Вітчизняної війни в ній був військовий госпіталь.

В роки ж Великої Вітчизняної війни в ній був військовий госпіталь

Будівля старої школи

Тіла загиблих в цей важкий час ховали поруч з будівлею, і тому на цьому місці було зведено пам'ятник загиблим в роки Громадянської та Великої Вітчизняної воєн. Коли почалося будівництва міста, в будівлі знову організували школу. Але потім, через віддаленість, її закрили. У 1972 році в приміщенні сталася пожежа. Вигоріло майже все, що було всередині. Залишився лише каркас стін, навіть дах не збереглася. Але за рішенням адміністрації міста, Стару школу реконструювали. І в 1994 році вона з'явилася в своєму первозданному вигляді. Сьогодні там розташовується картинна галерея, яку може відвідати будь-який бажаючий.

Трохи ближче до річки від цього пам'ятника часто відпочивають городяни. Досить велика лісосмуга, невеликі озера сприяють відмінному проведенню часу на природі. У багатьох є традиція вибиратися туди в теплі дні.

Площа Леніна - місце, де щодня збираються сотні молодих людей. Це площа, хоч офіційно і не має статусу центру міста, але таким є. Тут проводяться великі свята: День міста, День металурга, День молоді та інші. Це велика алея з фонтанами, яка оточена зеленими насадженнями. Простяглася вона від пр. Леніна до Старої школи. Довжина алеї близько 2,5 кілометрів. 3 фонтани працюють на її протязі, і розміщено безліч лавок для відпочинку.

Вид на площу Леніна

Пам'ятник Леніну дав назву площі. Це одна з найбільших скульптур в місті. Він рукою вказує напрямок, за легендою - це дорога в «світле майбутнє». Поруч з пам'ятником призначають зустрічі, збираються молоді люди і грають діти. Так само, у площі Леніна побудована найвища будівля в місті - готель «Ахтуба». А поруч ДК «Жовтень», де розташований найбільший концертний зал. Там проводяться всі самі видні вистави та концерти.

ДК ВГС

Якщо ви вирішили подивитися Волзький, обов'язково відвідайте ДК ВГС. Це перший будинок культури, яке було побудовано в цьому місті. Його зведення почалося ще в 1952 році, але відкриття відбулося лише в 1955. Але і тоді повністю виконати всі роботи не вдалося. Остаточно і повноцінно функціонувати ДК почав в 1956 році. Тут проходили всі концерти і творчі вечори. Всі колективи міста збиралися в його стінах. 125 кімнат і велика сцена вміщували в себе масу народу.

В окрузі же був створений «Парк культури і відпочинку». Це зелена територія, на якій вже понад 50 років відпочивають жителі і гості міста. Парк включає в себе велику кількість скульптурних композицій, які присвячені різним професіям. Вона розташовані уздовж центральної алеї. Завершують оформлення красиві фонтани, які працюють тільки влітку.

Завершують оформлення красиві фонтани, які працюють тільки влітку

Парк культури і відпочинку в Волзькому

У парку встановлено затишні крамнички, безліч магазинчиків з морозивом і прохолодними напоями. А ще працюють атракціони. Будь-який бажаючий в теплу пору року може прокотитися на «Колесі огляду» або «Орбіті». Щотижня в парку проходять дискотеки. І не тільки для молоді. Тут збираються на танці і ті, кому за 30. Крім того, тут проводяться змагання з шахів, а так само створена чудова дитяча площадка. Парк відпочинку - це улюблене місце молодят. Сюди приїжджають відразу після РАГСу, щоб сфотографуватися і відпочити з друзями. У вихідні тут зустрічаються величезна кількість женихів і наречених.

Вулиця Фонтанна - це одна з найстаріших в місті, але при цьому сама красива. Свою назву вона отримала на честь першого фонтану в м Волзькому. Він працює і сьогодні. І тепер не тільки він один. Ця вулиця розташована навпроти ДК ВГС (Палацова площа) і тягнеться до Ахтубе. Тут є все для гарного проведення часу. Вдень це улюблене місце молодих мам і дітей, ввечері на лавках збирається молодь.

Вдень це улюблене місце молодих мам і дітей, ввечері на лавках збирається молодь

Вулиця Фонтанна

Якщо пройти далі від Двірцевій площі, то натрапите на пам'ятник, який можна назвати новим. У 2009 році була відкрита композиція, яка присвячена першобудівникам міста. 12 колон представлені, як найважливіші події в будівництві Волзької ГЕС і міста. А в центрі - басейн, який уособлює Волгу. У центрі нього - тетраедр. Саме подібними бетонними формами перекривали рух води через річку. Цей пам'ятник присвячений тим, хто за 11 років будівництва гідроелектростанції не здався, не виїхав, а виконав свій обов'язок.

Пам'ятник першобудівник Сталінградської ГЕС

Волзька ГЕС - це пам'ятка не тільки Волзького, але і Волгограда, і всієї країни. Це найбільша гідроелектростанція в Європі. На її будівництво було потрібно більше 11 років. Вона повністю перекриває Волгу. Встановлена ​​потужність споруди 2 592,5 МВт. У рік завдяки їй виробляється 10 425,6 млн кВт.год Тисячі додому і підприємств отримують електроенергію завдяки тому, що щодня турбіни ГЕС обертаються десь в надрах греблі.

Волзька ГЕС

Потрапити всередину майже неможливо. Це важливий стратегічний об'єкт. Але ГЕС - це ще і міст. По ньому рухаються автомобілі і потяги. Багато років це була єдина переправа подібного типу в окрузі Волгограда, але в 2009 був побудований ще один міст через Волгу. За ГЕС не можна ходити пішки, заборонена фото і відео зйомка, але з Тракторного району Волгограда відкривається прекрасний вид на цей пам'ятник. А так же можна побачити греблю з будь-якого плавального судна. Але підпливати впритул в ГЕС небезпечно.

У Волзькому можна не тільки погуляти по місту, а й посидіти в хорошому ресторані. Мережа кафе «Frant'Ель» запрошує провести добре щовечора. Це кілька затишних великих залів в різних частинах міста. Прийнятні ціни порадують будь-якого користувача. «Гастрономічний Паб» - ресторан з чудовою кухнею. Розташований в нових мікрорайонах, включає в себе 3 комфортабельних залу. Користується великою популярністю. Ресторан і бар «Орхідея» знаходиться не далеко від готелю «Ахтуба». Тут найсмачніший в місті шашлик. Верхній зал для банкетів і відпочинку, нижній - більярдний зал. Кожен вибере те місце, де йому зручніше.

У Волзькому розташовується найбільший нічний клуб в нижньому Поволжі - MegaSpace. Це величезний комплекс, що включає готель, ресторан, караоке-бар, нічний клуб, затишний пляж, боулінг, більярд. Кожні вихідні там проводяться самі запальні вечірки. Так само вас чекають нічні клуби «Plazma», «SweetLife», «RoyalClub», «Elvis». Тут збираються кожні вихідні найстильніші люди міста.

Великий аквапарк теж розташований в Волзькому. По проспекту Леніна знаходиться великий комплекс. Під відкритим небом кілька басейнів і захоплюючі гірки. Є і закритий зал, що працює цілий рік. Можливість відпочити є у всіх, є тут гірки для найменших і для найризикованіших. Температура води відрізняється в кожній ємності. А так само безліч шезлонгів і бари біля води. Крім водних розваг є ресторан, готель, більярд, східний зал.

Крім водних розваг є ресторан, готель, більярд, східний зал

аквапарк

Кінотеатр «Супутник» відкриває свої двері для любителів розваг. Це відмінний кінотеатр з декількома залами, хороший ресторан і зали для боулінгу та відеоігор. Тут можна чудово провести час з сім'єю або друзями.

За покупками в Волзькому варто відправиться в великі торгові центри: Волгомолл і ПланетаЛето чекають нових гостей.