Реклама
Реклама
Реклама

Які документи потрібні для військового квитка: оформляємо документ

  1. Хто може отримати військовий квиток?
  2. Як отримати військовий квиток, не проходячи військову службу?
  3. Як отримати військовий квиток після 27?
  4. Документи для оформлення військового квитка
  5. Які терміни оформлення квитка
  6. Як відновити загублений документ?

Військовий квиток - це документ, який посвідчує особу, підтверджує правове становище військовослужбовця або військовозобов'язаного і є основним документом для ведення власного військового обліку. По суті, військовий квиток для військовослужбовця - це як паспорт для цивільної особи.

Хто може отримати військовий квиток?

Військовий квиток   - це документ, який посвідчує особу, підтверджує правове становище військовослужбовця або військовозобов'язаного і є основним документом для ведення власного військового обліку

Військовий квиток - офіційний документ

Військовий квиток в РФ можуть отримати наступні категорії громадян:

  1. покликані на військову службу в збройні сили РФ;
  2. які пройшли навчання військовій майстерності на військовій кафедрі будь-якого ВНЗ;
  3. жінки-військовозобов'язані, при їх постановці на військовий облік;
  4. звільнені зі служби в запас офіцери;
  5. визнані за результатами проходження медкомісії обмежено придатними або ж зовсім непридатними до військової служби;
  6. які не служили чоловіки, які досягли 27-річного віку і зараховані в запас.

Як отримати військовий квиток, не проходячи військову службу?

Випадки оформлення військового квитка без проходження військової служби зустрічаються найчастіше при наявності у громадянина серйозних медичних показань. Статистика свідчить, що дуже великий відсоток призовників (понад 97%) мають захворювання, які роблять їх призов на службу неприпустимим.

При цьому більшість з них вважають себе абсолютно здоровими і дізнаються про проблеми зі здоров'ям тільки під час медичного огляду. Слід знати, що російське законодавство виділяє кілька категорій придатності призовника до військової служби. Присвоюється призовнику будь-яка з категорій на підставі висновку відбулася військово-лікарської експертизи .

Проводить її при постановці громадянина на військовий облік військово-лікарська комісія, у складі якої входять такі лікарі: офтальмолог, дерматовенеролог, хірург, психіатр, терапевт, стоматолог, отоларинголог, невропатолог. При необхідності можуть залучатися і лікарі інших напрямків. Отже, комісія може присвоїти військовозобов'язаним одну з наступних категорій:

  • А - свідчить про абсолютне здоров'я людини і придатність його до несення військової служби;
  • Б - говорить про те, що призовник хоч і має деякі проблеми медичного характеру, але до військової служби придатний з певними обмеженнями (наприклад, не може служити в якому то з родів військ);
  • В - підтверджує, що людина обмежено придатний до служби. Така позначка означає, що в мирний час громадянин вважається зарахованим в запас, а в разі початку військових дій може бути покликаний захищати Батьківщину.
  • Г - ця категорія дає можливість отримати відстрочку (тимчасове звільнення) від призову, так як громадянин вважається тимчасово непридатним. Відстрочка дається строком від 6 до 12 місяців. Найчастіше така категорія присвоюється, коли у людини є травма або будь-які захворювання, які мають сприятливий прогноз на швидке одужання.
  • Д - свідчить про повну непридатність людини до несення військової повинності. Призовнику такої категорії відразу видається військовий квиток з відміткою про повну непридатність.

Категорії А і Б також мають свої підкатегорії з обмеженням навантаження на військовослужбовця або роду військ, в яких він може служити.

Категорії А і Б також мають свої підкатегорії з обмеженням навантаження на військовослужбовця або роду військ, в яких він може служити

Для оформлення військового квитка знадобляться різні документи

Для отримання громадянином військового квитка, що засвідчує неможливість несення служби, послідовність дій повинна бути наступною:

  1. необхідно зібрати всі медичні документи (виписки з медичної карти, результати аналізів, висновки лікарів і т.д.), які підтверджують існування проблем зі здоров'ям;
  2. можна пройти незалежне медичне обстеження, щоб мати свіжі результати, що засвідчують наявність захворювань, при яких громадянин не може бути покликаний;
  3. після отримання виклику з військкомату під час чергового призову пройти медичну комісію;
  4. за результатами комісії отримати письмове підтвердження непридатності або обмеженою придатності до проходження служби (привласнення категорії);
  5. отримати відповідне рішення призовної комісії. Тільки вона уповноважена визначати можливість несення військової служби громадянином.

Якщо рішення районної призовної комісії громадянин вважає незаконним, він може звернутися письмово зі скаргою в призовну комісію вищого рівня (краю, республіки, наприклад). Є варіант звернутися відразу до суду з скаргою на незаконне, на його погляд, рішення призовної комісії.

До своєї заяви громадянин повинен докласти всі документи, на які він посилається ( медичні довідки , Відповідь вищестоящої призовної комісії за результатами розгляду скарги і т.д.). При відкритті провадження в суді виконання рішення призовної комісії повинно бути припинено. Але для цього громадянин повинен надати до військового комісаріату копію поданого до суду звернення зі штампом канцелярії про його реєстрацію.

Як отримати військовий квиток після 27?

Довідка: Додаток 2 до Порядку (п.23)

Отримання квитка по досягненню громадянином віку 27 років можливо при дотриманні наступних умов:
громадянин повинен звернутися з письмовою заявою на ім'я начальника військкомату з проханням видати квиток;
на момент подання такої заяви громадянину повинно виповнитися 27 років.

Вік перевіряється по паспорту , Який слід завчасно взяти з собою. Також до заяви необхідно додати копію паспорта, яка потім підшивається до особової справи.

Після подачі заяви слід запастися терпінням і чекати на рішення співробітника військкомату, який займається веденням картотеки і особистих справ військовозобов'язаних. Попереднє рішення приймає саме він і далі подає документи начальнику відділу. Далі рішення приймає військкомат. Якщо воно позитивне - громадянину видається квиток, і він знімається з військового обліку.

З нюансами отримання військового квитка після 27 років вас ознайомить відеосюжет:

Документи для оформлення військового квитка

Кожному військовозобов'язаного слід знати, які документи необхідно подати для оформлення військового квитка. Пакет документів не є обов'язковим і час від часу може варіюватися. Перелік документів, які можуть знадобитися при оформленні квитка такий:

  1. Заява на ім'я воєнкома, складене в 2 примірниках;
  2. громадянський паспорт. У виняткових випадках його можна замінити іншим посвідчує особу документом;
  3. ксерокопії сторінок паспорта (бажано на 1 аркуші);
  4. атестат про повну загальну середню освіту (якщо є) і його копія;
  5. оригінал диплома ВНЗ (з копією);
  6. водійське посвідчення (при наявності);
  7. посвідчення громадянина, що підлягає призову на військову службу (приписне свідоцтво);
  8. копії свідоцтва про народження дитини (для осіб, які мають дітей) або про шлюб (для одружених).
  9. Будуть потрібні також дві фотографії на білому фоні розміром 25 на 20 мм.

Щоб отримати військовий квиток за станом здоров'я потрібно подати такі документи:

  • Заява;
  • документ, що засвідчує особу заявника (паспорт) та його ксерокопії на одному аркуші (друга, третя і п'ята сторінки);
  • 2 чорно-білі фотографії (розмір 25 на 30 мм, на білому тлі);
  • медична документація, яка свідчить про захворювання людини і його непридатності.

Для отримання військового квитка 27-річному громадянину до вищезазначеного переліку документів слід додати свідоцтво про народження (оригінал і копію).

Співробітник військкомату приймає заяву з доданими документами, на другому екземплярі, який залишається у заявника, ставить позначку про прийняття, вказує свої прізвище та ініціали, а також дату. Заява з документами також можна відправити поштою рекомендованим відправленням з описом вкладення.

Які терміни оформлення квитка

Військовий квиток: зразок

Законодавчо встановлено, що військовий квиток оформляється протягом 10 робочих днів з моменту звернення. Однак цей термін дотримується в дуже рідкісних випадках. Причиною цього може бути як нестандартність ситуації, так і несумлінне виконання співробітниками військкомату своїх обов'язків.

Як відновити загублений документ?

Втрата будь-якого засвідчує особу в зв'язку з його крадіжкою і подальше його відновлення не проходить без участі правоохоронних органів. Тому якщо у вас вкрали військовий квиток, першим кроком на шляху до його відновленню стане відповідну заяву в міліцію про те, що трапилося.

Співробітники міліції повинні будуть видати довідку з інформацією про час і дату звернення та проведених правоохоронним органом діях. З цією довідкою, а також з паспортом і двома фотографіями можна буде звертатися до військкомату. На ім'я начальника військкомату необхідно написати заяву з поясненням часу і причин втрати.

Слід зауважити, що якщо квиток був не вкрадено, а просто загублений, то довідка від дільничного не знадобиться. Від обставин втрати буде залежати швидкість видачі нового квитка, а також заходи адміністративної відповідальності. Адже неуважність громадянина співробітник військкомату може вважати навмисної і виписати йому попередження, і навіть штраф в розмірі 100 - 500 рублів.

Думка юриста-експерта:

У статті розглянуто один з питань, як відновити загублений військовий квиток? Але тут же виникає зустрічне запитання: навіщо його відновлювати? Для початку, федеральне законодавство зобов'язує чоловіків, а в певних ситуаціях і жінок перебувати на військовому обліку і мати військовому обліку. Правда цей обов'язок обмежена за віком. Це обмеження визначається військовим званням і підлогою.

Далі. Під час трудової діяльності, на кожному місці роботи необхідно пред'являти військовий квиток. Також навчальні заклади вимагають того ж. У житті людини може бути багато ситуацій, при яких наявність військового квитка обов'язково. Для порівняння зазначимо. Люди куди рідше пред'являють свій диплом, ніж військовий квиток. Тому в разі втрати військового квитка при будь-яких обставинах, необхідно повідомляти про це в військкомат. Лише тільки в цьому випадку ви можете уникнути багатьох неприємностей в житті.

А для військовослужбовців необхідність відновлення військового квитка взагалі не обговорюється, так його відсутність відразу негативно позначиться на проходження військової служби. При настанні граничного віку перебування в запасі, громадяни з військового обліку знімаються. Цей вік залежить від військового звання, стану здоров'я, розряду і статі військовозобов'язаного. Тільки після цього ніякі установи і організації не вимагають пред'явлення військового квитка.

Обгрунтування: ст. 10 ФЗ від 28.03.1998 N 53-ФЗ.

Хто може отримати військовий квиток?
Як отримати військовий квиток, не проходячи військову службу?
Як отримати військовий квиток після 27?
Хто може отримати військовий квиток?
Як отримати військовий квиток, не проходячи військову службу?
Як отримати військовий квиток після 27?
Як відновити загублений документ?
Але тут же виникає зустрічне запитання: навіщо його відновлювати?