Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати військовий квиток після 27 років якщо не служив

  1. Навіщо військовий квиток цивільній особі
  2. Коли передбачено отримання СБ
  3. Закінчення призовного віку
  4. Алгоритм оформлення документа

Відсутність життєвого досвіду у юнаків, чий вік наближається до призовної, не дозволяє їм тверезо оцінювати ситуацію щодо служби в армії і військового обов'язку в цілому. З цієї причини в даний час все ще зберігається тенденція ухилення від строкової служби, хоча згодом велика частина тих, хто ухиляється шкодує про свій вчинок.

Справа не в тому, що прокидається почуття громадянського обов'язку. Законодавство РФ передбачає деякі обмеження для тих громадян, у яких певні проблеми з наявністю військового квитка.

Навіщо військовий квиток цивільній особі

Те, що військовий квиток є найголовнішим документом для військовослужбовця, знає, мабуть, кожен, проте далеко не всі розуміють, що без нього не вийде вести повноцінну діяльність і в цивільному житті. Якщо з вимогою наявності квитка при надходженні на роботу в силові структури можна змиритися, то присутність його в пакеті документів для приватного роботодавця виявляється справжнім сюрпризом.

Тим часом, це має цілком резонне обгрунтування. Компанія наймає працівника, вкладає кошти в його навчання і підготовку, і вже зовсім не бажає вирішувати проблеми співробітника з військкоматом, а віннеки є гарантією того, що громадянин перебуває в запасі.

Якщо розглядати деякі послуги, наприклад, отримання водійських прав або дозволу на носіння зброї, то каменем спотикання теж служить вказаний документ. На якому етапі його необхідно пред'являти? При проходженні медичного огляду, причому у тих, хто вирішив «відкосити» від армії, симулював важкі психічні захворювання , Доля не солодший. У видачі прав теж буде відмовлено. Список прикладів, які говорять про необхідність оформлення військового квитка, поповнюється деякими банківськими послугами, адже цей документ служить ще і для посвідчення особи.

Коли передбачено отримання СБ

Рано чи пізно, військовий квиток стає таємницею мрією будь-якого підлітка. Які б чутки не ходили про можливі відкупи, оформити документ можна тільки законним шляхом. Правда на цей рахунок передбачено кілька можливих ситуацій:

  • Безпосередньо після прибуття до військової частини для проходження служби приписне свідоцтво змінюється на військовий квиток.
  • Після отримання диплома в ВУЗі, де була військова кафедра, випускник вважається перебувають в запасі.
  • При зарахуванні в військова установа курсанту видається військовий квиток.
  • Якщо в період призовної кампанії було прийнято рішення про те, що юнак за деякими показниками може бути звільнений від армійської служби, то вищевказаний документ видається безпосередньо після укладення.

Закінчення призовного віку

Категорію громадян, які отримують військовий квиток, переступивши поріг призовного віку, ми спеціально виділили в окрему групу. Для початку розберемося, кому належить така процедура. Відомо, що число 27 взято неспроста. Це граничний вік, яким обмежується заклик. З вищесказаного можна відзначити, що всі особи, які мають отримання військового квитка після 27 років, не проходили строкової служби.

Описаний варіант подій можливий, якщо громадянин користується законною відстрочкою по роботі, по навчанню або за сімейними обставинами. Лонгіруя відстрочку, після закінчення призовного періоду відразу потрібно забрати військовий квиток, тим більше що порядок його отримання досить простий. Військкомат не ставитиме перешкод, якщо в армії ви не служили, і на те є цілком поважні причини.

Ухильники - це ті громадяни, які різними способами, не передбаченими законодавством, намагаються уникнути служби. Вони теж хочуть отримати квиток після того, як пройде термін призову, адже тепер можна вийти з тіні. Навіть якщо за висновком медичної комісії вони буду абсолютно здоровими, їм стройова служба не загрожує.

Алгоритм оформлення документа

Якщо громадянин не служив в армії, то після 27 років він зобов'язаний стати на військовий облік, задумавшись, як отримати військовий квиток? Законослухняному призовнику немає необхідності уникати зустрічі зі співробітниками військкомату. Навпаки, неявка може обернутися певними проблемами.

Алгоритм отримання документа зводиться до написання заяви і збору пакету документів. Про те, які документи потрібні, завжди можна дізнатися в секретаріаті комісаріату. Взявши перелік, слід в точності підготувати всі необхідні копії та оригінали.

  • Матові фото розміром 3 см на 4 см.
  • Паспорт (ксерокопії здати, оригінал пред'явити).
  • Водійські права, якщо є.
  • Документи про освіту.
  • Довідка про склад сім'ї.
  • Медичне заключення.

Щодо останнього пункту виникає безліч суперечок. Деякі вважають, що навіть особам, які не служили в армії, після того, як виповниться двадцять сім років, медогляд не потрібен. Не варто тут доводити свою правоту через суд. Якщо військкомат вважав за потрібне вимагати медичну карту, значить, на те є підстави. Адже громадянину заклик вже не загрожує.

Ложку дьогтю додало держава ухильниками, видавши закон, згідно з яким вони не можуть отримати військовий квиток, а обійдуться лише довідкою . Природно, за своїми функціями вона прирівнюється до повноцінного документа, тільки як до цього буде ставитися роботодавець?

Ухильниками вважаються особи, які без законних підстав не проходили службу. Вони могли не бути по порядку, постійно змінюючи місце проживання і не стаючи на облік. В даному випадку оскаржити рішення комісаріату неможливо. Варто замислитися над тим, що рік життя присвятити армії вигідніше, ніж з довідкою постійно отримувати відмову в роботі.

Від видачі довідки не піти і тим пасивним призовникам, які повістки не отримували. Таке буває в рутині паперової роботи співробітників військкомату. За ідеєю, юнак повинен сам про себе заявити. Але це тільки по ідеї, так як в законі подібний варіант не прописаний. В даному випадку можна через суд опротестувати рішення комісаріату.

Ми не віддаємо своїх симпатій певної категорії громадян, а намагаємося об'єктивно відповісти на всі питання, тому навіть ухильники мають право на добру пораду. Він полягає в тому, що можна уникнути кримінального та адміністративного покарання. Згідно із законом особи, що не з'явилися за повісткою, підлягають примусовому приводу, а якщо це неможливо, то оголошуються в розшук. Не дивно, що військовий обов'язок в 27 років для них обернеться реальним терміном. Доведеться почекати до 30 років, а вже потім йти у військкомат. До цього часу термін давності порушення закінчиться, так як він не перевищує 3 років в даному випадку.

На якому етапі його необхідно пред'являти?
Природно, за своїми функціями вона прирівнюється до повноцінного документа, тільки як до цього буде ставитися роботодавець?