Реклама
Реклама
Реклама

Де можна покупатися в Москві і відпочити біля води? Москва - 2014

  1. Найбільш придатні для купання
  2. Пляжі Московської області, де дозволено купання
  3. Водойми в околицях Москви
  4. Заплава Москви-ріки в Срібному бору - Детальніше
  5. Ставок в зоні відпочинку Тропарево - Детальніше
  6. Пляж Beach club в Химкинском водосховище - Детальніше
  7. Шкільне озеро - Детальніше
  8. Водойми за межею Москви
  9. Мальовнича бухта - Детальніше
  10. Озеро Бісерово - Детальніше
  11. Озеро Сенеж - Детальніше
  12. Пироговське водосховище - Детальніше
  13. Озеро Біле - Детальніше
MsMap.ru озера Де в Москві цього літа відпочити у води?

Площа водних об'єктів Москви становить понад 3 тисяч гектар, по столичній території тече понад 140 річок і струмків, на карті міста можна нарахувати більше 400 озер і ставків природного і штучного походження. Площа водних об'єктів Москви становить понад 3 тисяч гектар, по столичній території тече понад 140 річок і струмків, на карті міста можна нарахувати більше 400 озер і ставків природного і штучного походження

Головні річкові артерії Москви - річки Москва, Сетунь, Яуза, Східної, Городня. Від Москви-ріки відходять 33 великих припливу з протяжністю понад 25 км. Це малі річки Яуза, Сетунь і Східної, що починаються ще в Московській області.

В останні 20 років якість води у водних об'єктах Москви поступово погіршується. Це відбувається через забудову природоохоронних територій і через погіршення общеекологіческой ситуації в місті. Ще одна важлива причина - співвідношення стічних і природних водойм в Москві дорівнює 1: 2, а це значить, що міські річки більше складаються з стічних вод. І навіть їх очищення не допомагає їм бути екологічно чистими. Якість води Москви-ріки залишає бажати кращого, оскільки вміст у її воді цинку і важких металів перевищує допустимі норми.

Купатися в Москві-річці не рекомендується. Незважаючи на це, річки, струмки, ставки і озера Москви залишаються дуже мальовничими, вони судноплавні: по річках і водосховищах курсують туристичні кораблики, катери, човни і річкові трамваї. Теплоходи починають шлях від Новоспаського мосту і пливуть до Київського вокзалу.

Теплоходи починають шлях від Новоспаського мосту і пливуть до Київського вокзалу

Любителям засмагати і плавати потрібно пам'ятати, що більшість річок, озер, ставків та водосховищ в межах Москви використовуються тільки для відпочинку на березі. Число міських місць, де офіційно дозволено купання, варіюється в межах 8-10 зон відпочинку. Набагато краща ситуація з озерами в Московській області, набагато більше їх число внесено в список придатних для купання.

Через холодного і нестійкого клімату купальний сезон в Москві традиційно відкривається з 1 червня, а триває до початку вересня.

Найбільш придатні для купання

- Химкинское водосховище;
- Мещерский ставок;
- Мальовнича бухта;
- Тропарево;
- Озеро Біле;
- Озеро Чорне;
- заплава Москви-ріки в Срібному бору;
- Шкільне озеро.

Пляжі Московської області, де дозволено купання

- Пляж Морського клубу "Адмірал" в Талдомського районі Московської області ;
- Зона відпочинку «Троїцьке» в Митіщенском районі ;
- Зона відпочинку «Авантель Клаб Істра» в Істрінському районі ;
- Пироговське водосховище, зона відпочинку «Бухта радості» в Митіщенском районі ;
- Пляж "Піщаний берег" на Істрінському водосховище ;
- Зона відпочинку біля села Рождествено на Істрінському водосховище ;
- Пляж в ПКіВ ім. Льва Толстого на каналі імені Москви в місті Химки ;
- Пляж в селищі Рубльово на річці Москва в Одинцовському районі ;
- Пляж біля річки Синичка, Красногорський район ;
- Пляж в селищі Синьковский в Дмитрівському районі ;
- Зона відпочинку пансіонату "Пестово" на Пестовском водосховище в Пушкінському районі Московської області ;
- Пляж на озерах "Північне" і "Південне" в місті Чорноголова ;
- Пляж на греблі селища Ново-Сінькова в Дмитрівському районі ;
- Пляж на водоймі "Західний" в місті Електросталь ;
- Пляжі на Оці в мікрорайонах Количева, Бочманово і Щурово в Коломиї ;
- Пляж на ведмежих озерах в Щелково ;
- Зона відпочинку на озері Синє в Луховицах ;
- Пляж біля річки Осетер в Зарайська ;
- Пляж на водоймі "Ювілейний" в місті Електросталь ;
- Пляж Лопотово на Істрінському водосховище .

У Москві налічується 88 зон відпочинку біля водойм. У більшості міських пляжів Москви купатися небезпечно: вода біля берега не відповідає санітарним нормам. Пляж в Строгинской заплаві, канал ім. Москви разом зі ставками парку «Покровське-Глєбова» визнані непридатним для купання. У несприятливому списку також Пляж санаторію «Звенигородський», Великий Садовий ставок, Академічні ставки на території Тимирязевского лісопарку.

Купання в місцях, які не пройшли перевірку Росспоживнагляду, несе загрозу для здоров'я, оскільки це може привести до виникнення кишкової інфекції: більшість заборонених для купання водойм кишать кишковою паличкою, там цілком можуть мешкати різні паразити, дизентерія, ентеровірусна інфекція, кишкові палички, а також збудники шкірних захворювань. Качки є переносниками мікроорганізмів церкаріоз. Вони проникають під шкіру людини і там вмирають, при цьому виникає «сверблячки купальщика», алергічна реакція.

Водойми в околицях Москви

Мещерский ставок - Детальніше

Мещерский ставок

Ставок розташований в околицях міста (Одинцовский район). Доїхати можна від станції метро «Слов'янський бульвар», сівши на маршрутне таксі № 753. Інший спосіб - біля станції метро «Південно-Західна» сісти на автобус № 66 і їхати до кінцевої зупинки.

Біля ставка знаходиться трав'яний і піщаний пляж, організований прокат човнів, відкриті кафе. У Мещерском озері офіційно дозволено купатися. Для цього тут є всі необхідні складові: кабінки для переодягання, навіси, шезлонги, лавки для відпочинку, душ і безкоштовний туалет.

Вхід на пляж - безкоштовний.

Парковка: платна.
На прокат: гідроцикли, човни.

Заплава Москви-ріки в Срібному бору - Детальніше

Москва-ріка створила зрозумію в 500 гектарів, на її піщаному грунті розрісся сосновий бір, який називається Срібним. Тут розташовані 3 упорядкованих пляжу: Срібний бір-1, Срібний бір-2 і Срібний бір-3. Це одне з декількох місць Москви, облюбоване москвичами для купання. Купатися в Срібному бору дозволено санітарно-епідеміологічною службою.

До зони відпочинку в Срібному бору можна дістатися громадським транспортом. Для цього від станції метро «Полежаевская» слід вийти на зупинку транспорту, що рухається в сторону проспекту Маршала Жукова і Срібного бору. У цю сторону їдуть маршрутне таксі № 190 М (пляж № 1, № 3), маршрутне таксі № 593 М або тролейбус № 21 (пляж № 2).

Вхід на пляжі безкоштовний. На березі Москви-ріки стоять лежаки, їх оренда обійдеться в 500 рублів в день.

На прокат: човни, катери, катамарани, гідроцикли, лежаки, парасольки.
Парковка: платна.
Є рятувальна станція.

Ставок в зоні відпочинку Тропарево - Детальніше

Ставок в зоні відпочинку Тропарево розташований в Південно-Західному окрузі Москви. Щоб дістатися до Тропарево, можна вибрати станцію метро "Коньково", від якої слід пройти близько півгодини по вулиці Островітянінова, після чого повернути на вулицю Академіка Бакулєва. Якщо немає бажання йти пішки, то у метро можна сісти на маршрутне таксі №36 або на 295 автобус, щоб проїхати 2 зупинки. Крім метро "Коньково", можна доїхати до метро "Теплий Стан", від якого їздить маршрутне таксі до воріт парку і зупинки "Парк Тропарево".

Зона купання - частина берега, довжиною 40 метрів. Для спуску в воду є поручні і сходи для дітей, для них же організований спеціальний басейн. У води насипаний пісок. Для відпочиваючих є кабінка для переодягання, туалет, фонтан для пиття.

Біля ставка Тропарево є човнова станція, де на прокат здаються човни і катамарани.
Вхід на пляж і в парк - безкоштовний.

Парковка: платна.
На прокат: катамарани, човни.
Є рятувальна станція.

Пляж Beach club в Химкинском водосховище - Детальніше

Пляж розташований в акваторії Хімкінского водосховища, у Ленінградського шосе, поруч з метро "Водний стадіон".

У води знаходиться піщаний пляж, організований прокат човнів, відкриті кафе. Тут офіційно дозволено купатися. Територія, де купаються, обгороджена, її містять в ідеальному порядку. Кофорт і затишок на пляжі створюють поставлені парасольки для відпочиваючих, дерев'яні доріжки, прокладені над піском.

Для автотранспорту є парковка на 300 машин, що охороняється VIP-парковка на 50 машин, причал для гостьових катерів і човнів.

Вхід на пляж - платний.

Парковка: платна.
На прокат: гідроцикли, човни, лежаки, парасольки.
Є рятувальна станція.

Шкільне озеро - Детальніше

Шкільне озеро розташовується в Зеленограді, в 45 кілометрах від центру Москви. До озера Шкільного можна доїхати від станції метро «Річковий вокзал», використовуючи маршрутне таксі № 431 м. Слід їхати до зупинки «Жовтнева». Дорога займе трохи більше години.

На березі озера є великий частково піщаний, частково трав'яний пляж. У сезон тут дуже багато відпочиваючих. Для них організовано прокат човнів, катамаранів, є волейбольний і баскетбольний майданчики, відкрита рятувальна станція, є кабінки для переодягання.

Вхід на пляж і в парк - безкоштовний.

Парковка: платна.
На прокат: катамарани, човни.

Водойми за межею Москви

Нижче представлений список озер і водоймищ для купання та відпочинку розташованих за межами Москви, в Московській області.

Мальовнича бухта - Детальніше

Мальовнича бухта розташовується в кілометрі від Москви, в селищі Рубльово. До «Живописної бухти» і пляжу можна дістатися від метро «Молодіжна» автобусом № 127 або на маршрутних таксі № 157, № 58 до зупинки «Рублево», після чого пройти 5 хвилин пішки. Інший варіант - доїхати від метро "Щукінська" маршрутним таксі № 777 або від метро "Крилатське" на автобусах № 129, № 127 до селища Рублево або на маршрутному таксі № 357. Четвертий варіант - метро "Тушинская" і маршрутне таксі № 450.

Рублевський пляж визнаний одним з найчистіших місць для купання в Москві. На пляжі організований прокат лежаків, човнів, катамаранів, водних велосипедів, розрахованих на чотири людини. Під деревами відкриті кафе, організовані дитячі та спортивні майданчики. На пляжі є фонтани з питною водою, душові кабіни, а також кабінки для переодягання.

Парковка: платна.
На прокат: гідроцикли, човни, катери, катамарани, лежаки, парасольки.

Озеро Бісерово - Детальніше

Реліктове озеро Бісерово розташоване в 20 км від Москви. Воно оточує село Шульгін і за селищем Обухове впадає в річку Клязьмі. На озеро Бісерово можна приїхати на приміській електричці з Курського вокзалу. Слід їхати до станції Купавна, зліва від дороги розташоване озеро. Від метро «Новогирєєво» їздять маршрутні таксі. Якщо рухатися на особистому автотранспорті, то потрібно їхати по Горьковському шосе до куповану, а потім повертати направо до села Бісерово.

Озеро Бісерово є популярним місцем відпочинку у жителів навколишніх районів Москви і Підмосков'я. Люди відпочивають на піщаному кар'єрі або на піщаній косі, що розділяє озеро майже надвоє. Але на озерному березі немає зручностей для відпочиваючих: немає кабінок для переодягання, туалетів.

Вхід на пляж і в парк - безкоштовний.

Парковка: безкоштовна.

Озеро Сенеж - Детальніше

Озеро Сенеж є найбільшим озером Підмосков'я. Вода в озері прозора. Довжина берега дорівнює 20 кілометрам, є чистий і просторий пляж.

Головна мета приїзду на Сенеж - рибалка. Також сюди приїжджають, щоб зайнятися віндсерфінгом.

До озера Сенеж можна доїхати на електричці з Ленінградського вокзалу, наступного до станції «Соняшникова». Після цього слід сісти на автобус № 25, наступний до зупинок «Дім рибалки», «Будинок художника». На особистому автомобілі слід їхати по Ленінградському шосе до Солнечногорска і далі в праву сторону, в сторону озера.

Вхід на пляж - безкоштовний.

Парковка: безкоштовна.

Пироговське водосховище - Детальніше

Пироговське водосховище розташоване майже в 30 кілометрах від Москви і в 18 км від МКАД. На 1,5 км берегової лінії водосховища розташовані зони відпочинку «Бухта Радості», «Бухта тиха», а також зона відпочинку «Пироговский пляж». Тут є футбольне поле, волейбольний майданчик, можна орендувати мангали, спортивний інвентар. Працює пункт прокату човнів і катамаранів, є причали для катерів і яхт.

До Пироговського водосховища можна доїхати з Ярославського вокзалу до станції «Митищі», далі на маршрутному таксі або автобусі № 22, 26 дістатися до зупинки «Пансіонат». Від метро "Медведково" йде автобус або маршрутне таксі № 438 та № 419 до зупинки «Пансіонат» або «Село Сорокино».

До Пироговського водосховища можна допливти на теплоході «Москва», дорога займає 2 години, а також на теплоході «Ракета», який йде півгодини.

Вхід на пляж - платний.

Парковка: платна.
На прокат: гідроцикли, човни, катамарани, лежаки, парасольки, спортінвентар.

Озеро Біле - Детальніше

Біле озеро знаходиться в районі Косино-Ухтомський, недалеко від МКАД. Сюди можна доїхати від станції метро "Вихіно" на маршрутному таксі №602. Слід виходити на кінцевій зупинці транспорту.

Пляж навколо Білого озера невеликий, він покритий піском. Тут дозволено купатися, також багато рибалок. Відкрито човнова станція, працює дитячий морської клуб. Влітку дуже багато відпочиваючих, особливо багато у вихідні дні. Для тих, хто купається є навіси і кабінки для переодягання.

Вхід на пляж - безкоштовний.

Парковка: платна.
Є рятувальна станція.

Коментарі