Реклама
Реклама
Реклама

Заміна водійського посвідчення через держпослуги - запис в ГИБДД Москви в інтернеті через портал держпослуг

  1. алгоритм дій
  2. Заповнення персональних даних
  3. оплата держмита
  4. Отримання водійського посвідчення
  5. Документи для заміни посвідчення
  6. Електронна запис в ГИБДД на заміну посвідчення водія через інтернет
  7. Підстави для відмови заявнику
  8. Відділення в Москві

Зміст статті

Стаття написана практикуючим юристом

Сьогодні абсолютно будь-яку операцію можна зробити через інтернет. Таке нововведення торкнулося і Державтоінспекції. Тепер автовласники можуть призвести зміну прав, скориставшись Інтернетом. У цій статті кожен знайде відповіді на питання про те, як замінити водійське посвідчення через держпослуги і як вирішити проблему через інтернет.

Зверніть увагу, якщо процедура з отримання нових документів відбувається в разі закінчення їх терміну придатності, то про підготовку документів і подачі заяви потрібно подбати заздалегідь, щоб вчасно отримати готові права.

Зверніть увагу, якщо процедура з отримання нових документів відбувається в разі закінчення їх терміну придатності, то про підготовку документів і подачі заяви потрібно подбати заздалегідь, щоб вчасно отримати готові права

Для того, щоб записатися на зміну прав в ГИБДД або оформити заяву в онлайн-режимі, можна скористатися наступними сайтами: www.gosuslugi.ru і www.mos.ru. Далі докладно розглядаємо, як проходить крок за кроком процедура саме через держпослуги.

алгоритм дій

Причини зміни прав можуть бути різні - від втрати документів і їх псування до закінчення їх терміну придатності. Спрощена система інтернет-порталу дозволяє заощадити свій час і нерви. Далі представлена ​​покрокова інструкція по заміні посвідчення водія через держпослуги. Ця процедура здійснюється наступним чином:

Зверніть увагу! Для того, щоб користуватися усіма можливостями і послугами сайту потрібно пройти перевірку документів і підтвердити особистість. Це займає час, тому реєстрацію варто пройти заздалегідь.

Зверніть увагу! Надання медичного висновку потрібно в тому випадку, якщо ви робите заміну старих прав на нові по закінченню терміну придатності або для відкриття нової категорії.

  • Після заповнення всіх даних виберете дату і час для запису на прийом в ГИБДД для отримання нового документа.

На офіційному сайті Державтоінспекції можна ознайомитися з найближчими відділеннями, а також уточнити реквізити для оплати держмита .

На офіційному сайті Державтоінспекції можна ознайомитися з найближчими відділеннями, а також уточнити реквізити для   оплати держмита

  • Після відправки заяви залишається тільки дочекатися результатів його перевірки. В налаштуваннях сервісу можна уточнити, яким саме способом вас сповістять про статус заяви, а також заздалегідь нагадають про прийом в ДАІ.
  • За умови, що заяву схвалять, в обраний день і час підійдіть на прийом до відділення Державтоінспекції. З собою потрібно мати весь пакет документів , Які були вказані в заявці.

Заповнення персональних даних

Для того, щоб оформити електронну заявку на заміну водійських прав або записатися на прийом в ГИБДД, потрібне заповнення персональних даних заявника. Цей процес на порталі автоматизований. Дані заповнюються автоматично виходячи з того, яка інформація була вже вказана в особистому кабінеті користувача. Внести зміни в дані можна за допомогою посилання «Змінити дані». Користувача перенаправляють в особистий кабінет для внесення всіх змін.

До персональних даних за потрібне для заміни документа і запису на прийом відносяться:

  • паспортні дані;
  • водійські дані;
  • відомості про медичній довідці вносяться згідно з тими даними, які представлені в медичному висновку форми 083 / У-89.

Для отримання нових прав потрібно надати оригінали в департамент Державтоінспекції в день прийому, який був зазначений при заповненні заявки.

оплата держмита

З початку 2017 року за подання електронної заявки користувач отримує знижку на сплату держмита в розмірі 30%. Знижка діє в разі оплати за безготівковим розрахунком за допомогою інтернет-порталу держпослуги і безготівковій оплаті держмита. В інших випадках знижка не надається.

Порядок сплати і розміри державного мита встановлені главою 25.3 частини другої Податкового кодексу Російської Федерації.

Отримання водійського посвідчення

У відділенні звіряють дані представлених оригіналів. Там же роблять фотографію для нових прав, після чого їх видають. Процедура займає в середньому годину.

У разі неявки в призначений час заявника, який звернувся в екзаменаційний підрозділ за допомогою інформаційних ресурсів МВС Росії в мережі інтернет, за допомогою Єдиного порталу або з використанням попереднім записом, термін його очікування становить 30 хвилин, після закінчення якого прийом зазначеного заявника та оформлення документів здійснюються в загальному порядку.

Документи для заміни посвідчення

Щоб швидко і без проблем поміняти водійські права через держпослуги, бажано все заздалегідь підготувати. При заповненні заяви, а також для пред'явлення в ДАІ, потрібно наступний пакет документів:

Цей пакет документів обов'язковий для заміни посвідчення. Причому користувач також може записатися на обмін посвідчення водія через держпослуги, щоб заповнити заяву в відділенні.

Як здійснюється запис в ДАІ на заміну посвідчення водія через сервіс держпослуги описано далі.

Електронна запис в ГИБДД на заміну посвідчення водія через інтернет

Будь-який громадянин може особисто з'явитися у відділення ГИБДД для заповнення заяви та надання всіх документів. Записатися по свого прізвища через інтернет на сайті держпослуг, щоб виконати заміну посвідчення водія в ГИБДД, можна за наступною схемою:

  • Авторизуйтесь або зареєструйтесь на порталі.

Зверніть увагу! Для того щоб користуватися всіма можливостями та послугами сайту, потрібно пройти перевірку документів і підтвердити особистість. Це займає час, тому реєстрацію варто пройти заздалегідь.

Дані користувача заповнюються автоматично згідно з тими, які вказані в особистому кабінеті.

Зразок заяви на заміну посвідчення водія на держпослуг в 2019:

Зразок заяви на заміну посвідчення водія на держпослуг в 2019:

Підстави для відмови заявнику

Після розгляду електронної заявки користувача сповіщають про результати розгляду. Далі представлені підстави для відмови заявнику.

Зверніть увагу! Правильні заповнення і підготовка документів прискорять процедуру отримання документа і заощадять ваш час.

Наказ МВС Росії від 20.10.2015 N 995 говорить:

  1. Підставами для відмови в прийнятті заяви і документів, необхідних для надання адміністративної послуги, є:

26.1. Відсутність документів, подання яких передбачено пунктом 21 Адміністративного регламенту.

26.2. Подання документів із закінченим терміном дії, за винятком посвідчення водія.

26.3. Наявність в представлених документах записів, виконаних олівцем або мають підчистки, дописки, закреслені слова, необумовлені виправлення, а також відсутність в них необхідних відомостей, підписів, печаток.

  1. Підставами для відмови в наданні адміністративної послуги є:

27.1. Звернення заявника, яка не досягла встановленого статтею 26 Федерального закону від 10 грудня 1995 N 196-ФЗ «Про безпеку дорожнього руху» віку або не має медичного висновку про відсутність протипоказань до керування транспортними засобами або не пройшов у встановленому порядку відповідного професійного навчання.

27.2. Звернення з питань видачі посвідчення водія, обміну іноземної водійського посвідчення заявника, яка не досягла встановленого статтею 26 Федерального закону від 10 грудня 1995 N 196-ФЗ «Про безпеку дорожнього руху» віку або не має медичного висновку про відсутність протипоказань до керування транспортними засобами або не склав в встановлених випадках відповідні іспити, передбачені пунктом 9 Правил.

27.3. Наявність відомостей про позбавлення заявника права керування транспортними засобами.

27.4. Подання документів, що не відповідають вимогам законодавства Російської Федерації, а також містять недостовірну інформацію.

27.5. Подання документів, що мають ознаки підробки, а також знаходяться в числі втрачених (викрадених).

  1. Підставами для призупинення надання адміністративної послуги є:

28.1. Несплата державного мита або відсутність відомостей про сплату. Державна послуга призупиняється до підтвердження факту сплати державного мита.

28.2. Пропуск заявником терміну, встановленого для подання документів при подачі заяви у формі електронного документа з використанням Єдиного порталу.

Державна послуга призупиняється до особистого звернення заявника в екзаменаційний підрозділ для подання документів, передбачених пунктом 21 Адміністративного регламенту.

У разі неявки заявника в екзаменаційний підрозділ для надання необхідних документів протягом шести місяців з дати подання і реєстрації заяви у формі електронного документа з використанням Єдиного порталу надання адміністративної послуги припиняється.

28.3. Неявка заявника до місця проведення іспиту.

Державна послуга призупиняється до особистого звернення заявника в екзаменаційний підрозділ, посадовою особою якого приймалося рішення про призначення іспиту.

У разі неявки заявника в екзаменаційний підрозділ протягом шести місяців з дати призначення іспиту надання адміністративної послуги припиняється.

Відділення в Москві

У Москві записатися в ДАІ на заміну прав можна за допомогою тієї ж інструкції, яка представлена ​​вище. Ця процедура також здійснюється на інтернет-порталі www.mos.ru. Далі представлені відділення, в яких можна оформити заяву особисто або прийти для отримання вже готового документа:
У Москві записатися в ДАІ на заміну прав можна за допомогою тієї ж інструкції, яка представлена ​​вище

  • Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 5 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: Варшавське ш. 170Д. Прийом громадян у неділю здійснюється тільки за попереднім записом через Портал державних послуг.
  • Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 5 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Київська, д. 20. Прийом громадян здійснюється лише за попереднім записом через Єдиний портал (www.gosuslugi.ru).
  • Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 2 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Пяловского, д. 21.
  • Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 2 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Твардовського, д. 8, корп. 5.
  • 2 Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 1 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Велика Ординці, д. 8. У відділенні проводиться тільки заміна водійського посвідчення.
  • 1 Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 1 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Лобненського, д. 20. Відділення надає державні послуги з прийому іспитів на право керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.
  • 1 Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 4 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: вул. Нижні поля, д. 35 стор. 2. У відділенні ведеться прийом іспитів на право керування транспортними засобами і видача водійських посвідчень.
  • 3-е Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 2 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: м Зеленоград, вул. Крупської, д. 1.
  • Відділення по екзаменаційної роботи МО ГИБДД ТНРЕР № 5 ГУ МВС Росії по м Москві. Адреса: м Троїцьк, Жовтневий пр-т д. 20.

Як бачите, в заміні ВУ немає нічого складного. Головна перевага такого заходу - це суттєва економія часу.