Реклама
Реклама
Реклама

Закінчення строку дії посвідчення водія, що потрібно робити для його заміни

  1. Який термін дії у водійських прав?
  2. Де можна здійснити заміну посвідчення водія після закінчення терміну?
  3. Які обставини можуть вплинути на тривалість терміну дії прав?
  4. Яка вартість заміни водійських прав у зв'язку закінчення їх терміну дії?
  5. Які документи потрібні для заміни посвідчення водія в ГИБДД?
  6. висновок

Для керування транспортним засобом автолюбителю обов'язково знадобляться знання правил дорожнього руху, вміння керувати автомобілем, а також інші корисні навички, які він отримав під час навчання в автошколі Для керування транспортним засобом автолюбителю обов'язково знадобляться знання правил дорожнього руху, вміння керувати автомобілем, а також інші корисні навички, які він отримав під час навчання в автошколі. Але для того, щоб здобути право керування транспортним засобом, мало отримати знання і практичний досвід водіння.

В автошколі майбутній автолюбитель після навчання складає іспит, а потім отримує водійське посвідчення , Яке в майбутньому послужить для нього якимось квитком у світ автомобілів і доріг.

Так, водійські права є одним з основних документів, без яких автолюбитель навіть не зможе сісти за кермо. Відсутність водійського посвідчення при здійсненні керування транспортним засобом карається законом, причому досить суворо. Про це повинен пам'ятати кожен автомобіліст.

Посвідчення водія є документом з обмеженим терміном дії Посвідчення водія є документом з обмеженим терміном дії. А тому автолюбителю час від часу необхідно в обов'язковому порядку подбати про продовження прав. Водіння автомобіля з простроченими правами є адміністративним правопорушенням.

Що робити для продовження терміну дії посвідчення водія? Що потрібно для заміни водійських прав після закінчення терміну їх дії? Що потрібно для заміни прав в ГИБДД? Які документи для заміни прав потрібно буде надати? Про це більш детально буде розказано в даній статті.

Який термін дії у водійських прав?

Як вже було сказано трохи вище, у водійського посвідчення є своєї термін дії. Дорівнює він десяти років. Це означає, що після закінчення цього періоду часу права на водіння автомобілем стануть недійсними. В такому випадку автолюбителю не залишається нічого іншого, як здійснити заміну простроченого посвідчення водія для того, щоб мати можливість законно управляти транспортним засобом.

Обов'язково слід пам'ятати про те, що вищезгадані десять років - це термін дії звичайних прав. Міжнародні права на водіння автомобілем мають інший термін дії, який є набагато менше, ніж у звичайних. Заміну міжнародних прав потрібно здійснювати кожні три роки.

Де можна здійснити заміну посвідчення водія після закінчення терміну?

Кожен водій повинен знати про те, куди він може звернутися для заміни простроченого посвідчення водія в Москві або в будь-якому іншому місті. А також детально ознайомитися з тим, яким чином порводятся іспити для продовження прав і в яких випадках вони необхідні. Для того щоб дізнатися цю інформацію, потрібно ознайомитися з таким нормативним документом, як «Правила проведення іспитів на право керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія».

Згідно з цим документом автомобіліст має право подати   заяву на заміну посвідчення водія   після закінчення його терміну дії в будь-який підрозділ ДАІ за місцем звернення Згідно з цим документом автомобіліст має право подати заяву на заміну посвідчення водія після закінчення його терміну дії в будь-який підрозділ ДАІ за місцем звернення. Іншими словами, автомобілісту не буде потрібно звертатися до відділення ДАІ за місцем своєї реєстрації або реєстрації свого транспортного засобу. Тобто, автолюбитель, який зареєстрував транспортний засіб в Краснодарі, має повне право замінити права в Москві. Це набагато полегшує завдання тим автовласникам, які змінили місце проживання.

Такий привілей не відноситься до тих автовласникам, які проживають на території Російської Федерації на тимчасовій основі. Їм доведеться звертатися саме в ті підрозділи ДАІ, які знаходяться за місцем їх проживання.

Які обставини можуть вплинути на тривалість терміну дії прав?

Тепер слід звернути увагу на деякі обставини, які здатні вплинути на тривалість терміну дії водійського посвідчення. Деякі ситуації можуть привести до дострокового припинення дії прав, що призведе до обов'язкового здійснення процедури по заміні документа в ГИБДД.

Нижче буде наведено список з тих обставин, які можуть призвести до негайного закінчення терміну дії прав:

  • Негайна заміна водійського посвідчення в ГИБДД потрібно в тому випадку, якщо автолюбитель змінює деякі персональні дані. Наприклад, прізвище;
  • Посвідчення водія може зіпсуватися, причому настільки, що буде потрібно обов'язкова заміна через неможливість розібрати інформацію в ньому зазначену;
  • Будь-яка людина не застрахований від вивертів шахраїв, так що слід розглядати і цей варіант. Посвідчення водія могло бути видано по документу, який є підробленим. В такому випадку водійські права доведеться обов'язково замінити в ГИБДД;
  • У разі втрати або крадіжки прав на водіння автомобілем;
  • При видачі нових водійських прав;
  • При зміні стану здоров'я автолюбитель. Тут мова йде про отримання водієм інвалідності.

Яка вартість заміни водійських прав у зв'язку закінчення їх терміну дії?

Будь-яка людина, що бажає здійснити заміну прав, повинен бути готовий до того, що йому доведеться витратити певну грошову суму Будь-яка людина, що бажає здійснити заміну прав, повинен бути готовий до того, що йому доведеться витратити певну грошову суму. Не всі знають про те, скільки буде потрібно витратити грошей на здійснення процедури заміни водійського посвідчення.

Для заміни документа потрібно буде в обов'язковому порядку сплатити державне мито. Розмір держмита, що передбачається за заміну посвідчення водія, дорівнює 2000 рублів. Це все, що потрібно оплатити автомобілісту для заміни прав в ГИБДД, незалежно від регіону РФ. Тобто і в Москві, і в Калінінграді або Краснодарі, сума абсолютно однакова. І більш не буде потрібно нічого платити.

Які документи потрібні для заміни посвідчення водія в ГИБДД?

Для того щоб замінити прострочене посвідчення водія на нове, потрібно надати до відділення ГИБДД, де буде відбуватися дана процедура, деякі документи. Без них отримати нові водійські права просто не вийде. Нижче буде наведено список тих паперів, які доведеться пред'явити для отримання нового водійського посвідчення.

Отже, які документи потрібно буде пред'явити заявникові, щоб отримати нові права в ГИБДД:

  • Для початку потрібно відразу згадати про подачу заяви для заміни прав. Воно може бути оформлено в письмовому вигляді. Тобто, від руки. Зразок такої заяви обов'язково нададуть заявнику для ознайомлення і написання такого ж для заміни або обміну прав;
  • Також буде потрібно надати документ, що засвідчує особу автолюбителя;
  • Медична довідка. Тут слід обов'язково уточнити один момент. Справа в тому, що на даний момент медична довідка буде потрібно тільки тоді, коли заміна посвідчення водія здійснюється у зв'язку із закінченням його терміну дії. Також меддовідки може знадобитися в разі зі зміною стану здоров'я автолюбителя. Така ситуація теж зобов'язує автомобіліста замінити водійські права. У тих випадках, коли заміна потрібно через зміну власником персональних даних, а також з-за втрати або крадіжки прав, пред'явлення медичної довідки вже не потрібно;
  • Якщо раніше видавалося посвідчення водія, то буде потрібно пред'явити і його для обміну в ГИБДД;
  • Нарешті, потрібно квитанція, яка свідчить про сплату автолюбителів обов'язковій державній мита. Про розмір держмита, яку потрібно сплатити заявнику, було зазначено вище.

висновок

Заміна водійського посвідчення в зв'язку з закінченням його терміну дії є обов'язковою процедурою. При цьому деяка формальність цієї процедури враховується, і для зручності громадян вона максимально спрощена. Тепер можна звернутися в будь-яке відділення ДАІ для отримання нових прав, а в Москві і багатьох інших великих містах можна записатися на прийом через сайт і заощадити час на можливе стояння в черзі. Буде потрібно просто сплатити державне мито в розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також пред'явити всі необхідні документи. Отримання нових прав може бути здійснено вже протягом дня, що не може радувати автомобілістів, які можуть зіткнутися з цією проблемою.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Який термін дії у водійських прав?
Де можна здійснити заміну посвідчення водія після закінчення терміну?
Які обставини можуть вплинути на тривалість терміну дії прав?
Яка вартість заміни водійських прав у зв'язку закінчення їх терміну дії?
Які документи потрібні для заміни посвідчення водія в ГИБДД?
Що робити для продовження терміну дії посвідчення водія?
Що потрібно для заміни водійських прав після закінчення терміну їх дії?
Що потрібно для заміни прав в ГИБДД?
Які документи для заміни прав потрібно буде надати?
Який термін дії у водійських прав?