Реклама
Реклама
Реклама

Водійське посвідчення мінятимуть без участі ДАІ

  1. Заміна прав в МФЦ
  2. затребувана послуга
  3. Де отримати первинне ВУ?
  4. Що ще може МФЦ?

Мінекономіки представило на розгляд уряду РФ нова постанова, яка спрощує процедуру обміну водійських прав. З 1 листопада 2016 року ГИБДД не братиме участі в заміні ВУ Про це нам розповіли автоінструктора .

Мінекономіки представило на розгляд уряду РФ нова постанова, яка спрощує процедуру обміну водійських прав Заміна прав в МФЦ

За словами інструкторів з водіння , Вже з 1 листопада 2016 року обміняти водійське посвідчення в разі закінчення його терміну дії або втрати можна буде в Багатофункціональних центрах (МФЦ). Отримання міжнародних водійських прав також буде передано у відання МФЦ.

У кількох регіонах країни заміну водійських прав уже передали в багатофункціональні центри.

І цей експеримент виявився успішним. Саме тому уряд РФ вирішив продовжити і передати повноваження по заміні ВУ в МФЦ на території всієї країни.

Сьогодні послуги по заміні прав доступні лише в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ГИБДД , Де активно борються з чергами, так як бажаючих обміняти права досить багато. Для боротьби з чергами раніше були прийняті такі спроби, як спрощення процедури постановки транспортного засобу на облік і відмова від медичних довідок для отримання національних посвідчень замість втрачених, вкрадених або зіпсованих.

затребувана послуга

Відзначимо, що видача водійських посвідчень на сьогоднішній день є однією з найбільш затребуваних державних послуг, які надає МВС. У 2015 році за неї звернулося понад 2,8 млн. Росіян.

Можливість заміни прав в багатофункціональних центрах, а не тільки в підрозділах ДАІ, збільшить доступність цієї послуги для громадян, але головне - підвищить її якість ще на один рівень. Експерти також вважають, що обмін прав і отримання міжнародного водійського посвідчення в МФЦ дозволить розвантажити відділення ГИБДД.

Відзначимо, що сьогодні на території Росії працює більше 2,7 тис. Багатофункціональних центрів, де надається 22 види послуг за принципом одного вікна. До надання в МФЦ уряд «рекомендує» ще 94 види держпослуг.

Де отримати первинне ВУ?

За первинним отриманням посвідчення водія майбутні водії як і раніше повинні будуть звертатися до уповноваженої відділення ГИБДД.

До речі, зовсім скоро можливість здати на права буде не у всіх: влада розглядає законопроект, згідно з яким неплатникам аліментів і боржникам по ЖКГ заборонять отримувати водійські права, поки заборгованість не буде погашена.

Що ще може МФЦ?

Перелік послуг, що надаються в МФЦ, розширено. Там можна отримати і замінити паспорт громадянина РФ, оформити закордонний паспорт старого зразка.

Поки за цими держпослуг МФЦ здійснюють лише прийом документів, але з листопада видача цих документів також перейде до МФЦ.

З 2017 року багатофункціональних центрах можна буде оформити закордонний паспорт нового зразка. З 1 січня наступного року ця послуга буде доступна як мінімум в одному центрі адміністративного центру муніципального району чи міського округу з кількістю жителів понад 100 тис. Чол. З 1 січня 2018 року - з чисельністю населення понад 50 тис. Чол.

В округах і районах з меншою кількістю жителів надання держпослуги з видачі закордонного паспорта з електронним носієм інформації через МФЦ буде можливо за рішенням місцевої влади, якщо у регіону будуть відповідні фінансові та матеріально-технічні можливості.

Відео про те, в яких випадках можна отримати водійські права через МФЦ:

Удачі вам на дорогах!

У статті використано зображення з сайту rulila.com

22 серпня, Плехов Костянтин

Що ще може МФЦ?
Де отримати первинне ВУ?
Що ще може МФЦ?