Реклама
Реклама
Реклама

Яка вартість відновлення водійського посвідчення

  1. Документи для відновлення водійських прав
  2. Скільки коштує відновити водійські права
  3. Додаткова інформація для водія

Ситуація, коли автомобіліст втрачає своє водійське посвідчення , Зустрічається досить рідко. Найчастіше за повторної видачею звертаються тільки люди, у яких закінчився термін дії прав.

Водіям, які на практиці зіткнулися з такою ситуацією, варто негайно звертатися до відділення ГИБДД для відновлення втраченого документа. В іншому випадку, вони не зможуть керувати транспортними засобами.

Процедура відновлення достатня проста, єдина складність - витрачати свій особистий час на відвідування декількох організацій і установ.

Крім того, доведеться витратити кошти за процедуру відновлення Крім того, доведеться витратити кошти за процедуру відновлення. Як правило, більшість автовласників насамперед цікавить питання: у скільки обійдеться відновлення? Чи не вигідніше буде сподіватися на удачу, і поїздити без посвідчення?

Документи для відновлення водійських прав

Відповідно до вимог законодавства, для відновлення втраченого посвідчення доведеться представити в відділення ДАІ:

  1. Заява про видачу дубліката посвідчення водія, заповнене за зразком (можна побачити безпосередньо у відділі МРЕВ).
  2. Документ, що засвідчує особу звертається - паспорт громадянина Російської Федерації. Якщо заявник не є громадянином Російської Федерації, він передає паспорт, виданий в його країні.
  3. Квитанцію, що підтверджує сплату державного мита.

Це - основний пакет. Залежно від реєструючого органу, можуть знадобитися і додаткові папери:

  1. Медична довідка . Необхідна в тому випадку, якщо заміна посвідчення водія відбувається через зміни стану здоров'я або якщо заміна здійснюється у зв'язку із закінченням їх терміну дії. Оплачується повна вартість.
  2. Колишнє водійське посвідчення (якщо є).
  3. Водійські карта, яка свідчить про проходження навчання в автошколі (якщо у співробітників ГИБДД виникають сумніви щодо справжності колишнього посвідчення або проставлених у ньому відміток).

Зараз фотографія виготовляється безпосередньо у відділенні ГИБДД, при здачі документів. До фото пред'являються певні вимоги , Без дотримання яких водієві може бути відмовлено у відновленні.

Звернутися за відновленням водійського посвідчення і оплатити його вартість, можна не тільки в разі його втрати або закінчення терміну дії, а й з інших причин, наприклад:

  1. Змінилися прізвище, ім'я або по батькові автомобіліста.
  2. Змінився стан здоров'я водія.

У тому випадку, коли автомобіліст звертається за заміною посвідчення водія у зв'язку з його втратою, він не повинен представляти медичну довідку. Якщо співробітник дорожньої інспекції відмовляється прийняти документи, його дії можуть бути оскаржити у вищестоящого керівництва.

Варто відзначити, що колишнє посвідчення водія повинно бути анульовано. Якщо воно через деякий час буде знайдено, автомобіліст повинен принести його в відділення ГИБДД і здати. Їздити з такими правами не можна.

Якщо в ході перевірки співробітники ГИБДД виявлять оригінал посвідчення, в той час як в базі міститься інформація про те, що автомобілісту був виданий дублікат, останнього очікують серйозні неприємності.

Варто пам'ятати про те, що при відновленні переносяться всі позначки, що містяться в загубленому документі, але при цьому його термін дії не продовжується Варто пам'ятати про те, що при відновленні переносяться всі позначки, що містяться в загубленому документі, але при цьому його термін дії не продовжується. Тобто, навіть якщо автовласник втратив свої права за пару місяців до закінчення їх терміну дії, в ГИБДД йому видадуть посвідчення, термін дії якого також закінчиться в цей же день.

Скільки коштує відновити водійські права

Дізнатися актуальну ціну на заміну посвідчення водія можна в відповідній державній установі.

На даний момент за видачу дубліката посвідчення водія доведеться заплатити державне мито, розмір якої становить 2000 рублів.

У тому випадку, якщо у автомобіліста було оформлено міжнародне посвідчення водія, після відновлення національних прав , Йому доведеться замінити і їх. Розмір державного мита за таку дію на даний момент становить 1600 рублів.

Найоптимальніший і економічний варіант - оформити оформлення національних і міжнародних водійських прав через портал держпослуг . На цьому ресурсі періодично проводяться акції у вигляді 30-відсоткової знижки на оплату державного мита.

Додаткова інформація для водія

Чи можна заздалегідь дізнатися про те, чи буде видано посвідчення водія за місцем звернення?

На практиці, автомобілісти можуть зіткнутися з деякими перешкодами, які не дозволяють співробітникам дорожньої інспекції займатися відновленням втраченого водійського посвідчення.

Наприклад, якщо автовласник проживає в іншому регіоні, ніж той, який зазначений в паспорті як прописки, співробітники ДАІ не можуть прийняти його заяву про відновлення втрачених прав. Відповідно до вимог законодавства, здійснення даної процедури можливо тільки за місцем прописки.

Якщо у водія відсутня будь-яка прописка, водійські права можуть бути видані йому за місцем звернення, однак в такому випадку йому доведеться здавати іспити і сплачувати це державне мито.

Зіткнувшись з цим питанням на практиці, можна зробити висновок про те, що складність у відновленні втраченого водійського посвідчення полягає тільки в кількості витраченого на дану процедуру часу Зіткнувшись з цим питанням на практиці, можна зробити висновок про те, що складність у відновленні втраченого водійського посвідчення полягає тільки в кількості витраченого на дану процедуру часу.

Найбільша кількість годин витрачатися на приміщення медичного закладу для проходження комісії. Однак якщо автомобіліст просто втратив свої права, проходити її йому не потрібно. В такому випадку отримати нові документи можна всього за один день.

Щоб не опинитися в такій неприємній ситуації і не витрачати свої нерви, час і гроші на відновлення прав, варто уважніше стежити за ними і тримати їх в місці, недоступному для зловмисників.

Як правило, більшість автовласників насамперед цікавить питання: у скільки обійдеться відновлення?
Чи не вигідніше буде сподіватися на удачу, і поїздити без посвідчення?