Реклама
Реклама
Реклама

Як зробити міжнародні права в Москві?

  1. Міжнародні права в Москві - 2015. Вітаю вас, дорогі читачі. Сьогодні, я вирішив розповісти про питання,...
  2. Адреси відділень ГИБДД Москви, де можна отримати міжнародне водійське посвідчення:
  3. Де зробити ЕЕГ з розшифровкою в Москві швидко і недорого?
  4. Алгоритм отримання міжнародного посвідчення водія (міжнародних прав)
  5. Як виглядає міжнародне посвідчення водія (міжнародні права)

Міжнародні права в Москві - 2015.

Вітаю вас, дорогі читачі. Сьогодні, я вирішив розповісти про питання, яке може цікавити багатьох мандрівників - як і де отримати міжнародні права в Москві? Я став володарем міжнародних прав і вирішив поділитися з вами своїм досвідом - як зробити міжнародне посвідчення водія в місті Москва.

На території яких країн можна використовувати російські права?

Щоб подорожувати самостійно по всьому світу, потрібно бути мобільним. Як відомо, в країнах Азії, де ми подорожуємо вже більше 4-х років, досить складно з громадським транспортом. Тоді, найдоречніше взяти напрокат автомобіль або скутер.

І тут виникає питання, чи дійсно водійське посвідчення російського зразка на території інших країн? Виявляється, що так! На території певних країн «наші права» дійсні. Нижче я приведу фотографію зі стенду в ГИБДД Москви (вул. Велика Ординці, д. 8), де я сьогодні був. Це список країн, в яких, згідно з Віденською конвенцією від 1968, ми можемо їздити по водійському посвідченню російського зразка.

У списку цих країн, наприклад, знаходиться Індонезія , В якій, за численними відгуками туристів - поліція вимагає міжнародні права. І досить складно буде довести зворотне, навіть якщо показати поліцейському міжнародну віденську конвенцію про дорожній рух від 1968 року.

Далеко не у всіх країнах світу, поліція вивчає міжнародне право і точно може знати, які документи дійсні. Наприклад, в країнах Південно-східної Азії, багато поліцейських знають тільки місцевий алфавіт, який для нас виглядає, як набір гачків і закорючек. А для них латинський і, тим більше, російський алфавіт, виглядає приблизно так само 🙂

А для них латинський і, тим більше, російський алфавіт, виглядає приблизно так само 🙂

Тому, коли я беру в оренду скутер, не маючи права категорії «А» - це для них нормально. Не завжди поліцейський може розібрати на моїх правах, де там категорія «А». І при цьому, у багатьох країнах Південно-східної Азії поліція може вимагати штраф з іноземця, який не має міжнародні права. А місцеві, прямо на очах: ​​їдуть під цеглу, по зустрічній смузі, на червоне світло (у В'єтнамі , Камбоджі , Лаосі , Індії - це взагалі норма життя).

І ось, щоб зайвий раз не доводити, що ти маєш право на керування транспортним засобом - найдоречніше зробити міжнародне посвідчення водія, яке буде діяти навіть в більшій кількості країн, ніж наведено в списку нижче.

Адреси відділень ГИБДД Москви, де можна отримати міжнародне водійське посвідчення:

  • м Зеленоград, вул. Крупської, д. 1
  • м.Москва, Варшавське ш. 170Д
  • м.Москва, м Троїцьк, Жовтневий пр-т д. 20
  • м.Москва, вул. 2-я Ізмайловського звіринця, д. 2а
  • м.Москва, вул. Велика Ординці, д. 8
  • м.Москва, вул. Київська, д. 20
  • м.Москва, вул. Лобненського, д. 20
  • .Москва, вул. Нагатинська, д. 27, к. 2
  • м.Москва, вул. Нижні поля, д.35 стор.2
  • м.Москва, вул. Пяловского, д. 21
  • м.Москва, вул. Твардовського, д. 8, корп. 5

Документи, які потрібні для отримання міжнародного посвідчення водія в Москві.

Я робив міжнародні права в відділенні ГИБДД Москви, за адресою Велика Ординці будинок 8. Де ще на території Російської Федерації роблять міжнародні права можна дізнатися на офіційному сайті ГИБДД Росії (http://www.gibdd.ru/online/exm/).

При зверненні з питання про отримання міжнародного посвідчення водія необхідно надати наступні документи:

  1. Загальногромадянський паспорт;
  2. Закордонний паспорт (для заповнення анкетних даних, імені та прізвища буквами латинського алфавіту);
  3. Медична довідка (водійська медична довідка);
  4. Національне водійське посвідчення (права);
  5. Фотографії (3,5х4,5) на матовому папері;
  6. Квитанцію про оплату державного мита 1600 рублів.

За деякими з перерахованих вище пунктів я хочу дати невеликі пояснення:

  • Згідно з позицією 2 - закордонний паспорт не вимагають, потрібно лише знати точне написання імені та прізвища латинськими буквами.
  • Згідно з позицією 3 - водійську медичну комісію зобов'язані проходити всі водії раз в три роки. А з порушеннями слуху і зору, а також за віком - частіше. Тобто теоретично у вас може бути чинна довідка на руках. Якщо такої немає, найпростіший спосіб в місті Москві пройти водійську медичну комісію - це приїхати на вулицю Марини Раскової буд.1, в районі станції метро Динамо сайт - першої міської клінічної водійських комісії (http://gormedcom.com/). Там на отримання водійських довідки піде годину часу і 600 рублів, це мабуть найдешевша комісія в Москві.

UPD (від 23.04.2015) Увага! C березня 2014 року введено новий порядок оформлення медичної довідки для водіїв, тепер дана довідка повинна обов'язково мати штампи нарколога та невропатолога з ваших місцевих диспансерів + до довідки потрібно докладати ЕЕГ з розшифровкою. Дане дослідження можна зробити в поліклініці за місцем проживання, і там же звернеться в невропатолога за розшифровкою, також, його можна зробити невропатологічних диспансері. І той і інший метод довгий, так як робиться це за попереднім записом.

Де зробити ЕЕГ з розшифровкою в Москві швидко і недорого?

За роз'ясненням питання - де можна зробити ЕЕГ з розшифровкою в Москві я звернувся до наукового співробітника ФГБУ «Московського НДІ психіатрії» Міністерства охорони здоров'я РФ, кандидата медичних наук, доктору Саркисяну.

Доктор Саркісян відповів мені: Доброго дня! Дякую за звернення і за проявлений до нас інтерес! Дуже цікаво було дізнатися про Вашому блозі і статтях! Так, дійсно, ЕЕГ для водіїв вже як 4 роки вимагають по Московській області і як рік в Москві. ЕЕГ з розшифровкою (висновком) для довідки в ДАІ можна пройти у нас в центрі поки за найнижчою вартістю в Москві - 1000 рублів без додаткових оплат. За часом саме для водіїв це займає хвилин 10-15 вже разом з розшифровкою, роздруківкою безпосередньо самої ЕЕГ записи, яка також є обов'язковою для надання в ПНД, а також з копією ліцензією. Черг практично не буває, так як все проходить швидко і оперативно, так як в разі водіїв дослідження призначене, саме на предмет виявлення грубих порушень. Спеціальної підготовки для обстеження не потрібно, проводимо на безгелевой основі, тому мити голову або брати з собою рушник не потрібно. У деяких диспансерах ще вимагають результати психологічного тестування з висновком психолога, яке теж у нас можна пройти за вартістю 500 рублів, для тих хто вже у нас проходив ЕЕГ. Знаходиться медичний центр за адресою вулиця Ботанічна, будинок 33, корпус 6, буквально в 5 хвилинах від метро Петровсько-Разумовська або Владикіно. ЕЕГ кабінет працює з 9:30 до 19:30 з понеділка по сб, в неділю з 10 до 15 без перерви на обід. Телефони безпосередньо ЕЕГ кабінету: 8 (499) 398-20-68; 8 (925) 822-88-61.

Алгоритм отримання міжнародного посвідчення водія (міжнародних прав)

1. В обраному вами відділенні ГИБДД берете в автоматі талон на чергу, швидше за все ваша черга буде через кілька годин, якщо не завтра, автомат дає вибрати зручний для вас час. Також, можна зайняти чергу на сайті держ. послуги (http://www.gosuslugi.ru/), щоб зайвий раз не їздити в відділення ГИБДД.

2. Відправляєтеся оплачувати квитанцію і робити фотографії, якщо ви не зробили це заздалегідь.

3. Відправляєтеся за водійських довідкою.

4. Відправляєтеся робити ЕЕГ з розшифровкою.

5. Відправляєтеся в невропатологічних і наркологічний диспансери за місцем проживання за отриманням штампів в довідку від них.

6. З усіма цими документами йдете в відділенні ГИБДД, віддаєте документи, там заповнюють анкету, чекаєте хвилин 5-10 і отримуєте своє нове міжнародне посвідчення водія.

Якщо все це вдало спланувати, то незважаючи на нововведення, можна постаратися отримати міжнародні права за 1 - 2 дні.

Як виглядає міжнародне посвідчення водія (міжнародні права)

Міжнародні права або, правильніше буде сказати - міжнародне посвідчення водія виглядає, як невелика книжка, зі сторінками на різних мовах, розміром з трудової книжки. І за правилами, є дійсним за межами Росії тільки в сукупності з національним водійським посвідченням, тобто зі звичайними правами. Термін дії 3 роки з моменту видачі.

Ось так виглядає міжнародне посвідчення водія, яке ви зможете отримати за один день завдяки інформації, зібраної в цій статті.

Ось так виглядає міжнародне посвідчення водія, яке ви зможете отримати за один день завдяки інформації, зібраної в цій статті

Якщо ви в даний час отримували міжнародні водійські права, і у вас є доповнення і уточнення до статті, прошу написати про це в коментарях до статті.

А ми вже скоро вирушимо в самостійні подорожі в свої улюблені країни Азії, і тепер уже з міжнародними правами! 🙂 Дякую вам за увагу. І до нових рядків! З повагою, Олександр Алексєєнко

Наші статті про Москву:

Сьогодні, я вирішив розповісти про питання, яке може цікавити багатьох мандрівників - як і де отримати міжнародні права в Москві?
На території яких країн можна використовувати російські права?
І тут виникає питання, чи дійсно водійське посвідчення російського зразка на території інших країн?
Де зробити ЕЕГ з розшифровкою в Москві швидко і недорого?