Реклама
Реклама
Реклама

Як відбувається продовження міжнародних прав в 2019 році

  1. Коли змінюють МВУ
  2. Потрібно продовжувати
  3. порядок заміни
  4. Список обов'язкових документів
  5. Фото на посвідчення
  6. Візит до відділення ДАІ
  7. Розмір держмита

Міжнародне посвідчення водія (МПВ) головним чином актуально для тих, хто працює водієм, які виконують міжнародні автомобільні перевезення, або планує працювати за кордоном в якості водія. Документ міжнародного зразка також необхідний тим, хто вважає за краще їздити відпочивати за кордон на своєму особистому автомобілі або користуватися там орендованим. Продовження міжнародних водійських прав як таке не передбачено: як і у випадку, наприклад, з закордонним паспортом, мова йде про отримання нового документа. Міжнародне посвідчення водія (МПВ) головним чином актуально для тих, хто працює водієм, які виконують міжнародні автомобільні перевезення, або планує працювати за кордоном в якості водія

Коли змінюють МВУ

Процес отримання прав вперше і заміни міжнародного водійського посвідчення не має принципових відмінностей. Різниця лише в тому, що заміна здійснюється за умови:

  • втрати або псування документа;
  • зміни прізвища;
  • закінчення терміну придатності документа;
  • заміни прав національного зразка.

Потрібно продовжувати

З міжнародними правами водій може відчувати себе захищеним в більш ніж 200 країнах світу. В першу чергу вони виконують функцію посвідчення особи. Крім того, такий документ надає можливість взяти в оренду транспортний засіб і робить перебування в незнайомій країні більш комфортним, позбавляючи від пересування на громадському транспорті.

Міняти чи продовжувати міжнародні права - рішення самого власника. Якщо вони не потрібні, то зовсім необов'язково оформляти їх заново, штраф за це не накладається. Якщо ж даний документ необхідний, то кожні 3 роки потрібно отримувати новий.

порядок заміни

Коли добігає кінця термін дії прав, перед власником постає питання про необхідність подальшого користування такого роду документом, а, отже, і про те, як продовжити міжнародні водійські права. Ця процедура регламентується відповідними міжнародними домовленостями.

При видачі МВУ не потрібно повторне складання іспитів з водіння і пред'явлення закордонного паспорта.

До того ж, з лютого 2016 року найбільше немає необхідності в медичній довідці.

Максимальний період, на який видаються міжнародні права, - 3 роки. Оскільки вони є фактично перекладом національного посвідчення водія, термін їх дії не може перевищувати період його дійсності. А значить, якщо термін дії національних прав закінчується через 2 роки, то і нове МВУ буде видано тільки на 2 роки. Тому варто бути уважним і при оформленні не упустити цей факт.

Список обов'язкових документів

Для першого або для повторного оформлення МВУ знадобиться зібрати і надати в підрозділ ГИБДД:

  1. Заява.
  2. Посвідчення водія національного зразка.
  3. Національний паспорт.
  4. Фотографію.
  5. Підтвердження сплати державного мита.

Слід зауважити, що існує один виняток - на відміну від звичайних водійських прав, для МВУ потрібно малюнок певного розміру і якості, яку можна зробити тільки в спеціалізованих фотосалонах.

Фото на посвідчення

Фотографія для МВУ повинна бути розміром 35х45 мм. При цьому вона може бути або кольоровий, або чорно-білою. Фотографія для МВУ повинна бути розміром 35х45 мм

Візит до відділення ДАІ

Після того як пакет необхідних документів зібраний, можна сміливо відправлятися в будь-яке відділення ДАІ, незалежно від регіону і місця реєстрації. Єдине, що слід завчасно дізнатися, чи здійснює це відділення оформлення водійських прав міжнародного зразка.

Завдяки інтернету доступність даних державних послуг підвищилася, тому оформлення МВУ можна зробити шляхом онлайн-реєстрації заяви, щоб потім прийти в призначений час і протягом півгодини отримати документ.

Необхідно знати, що процедуру з видачі міжнародного посвідчення водія здійснює тільки ГИБДД. Не варто піддаватися на виверти заповзятливих інтернет-продавців послуг, які обіцяють видати такий документ швидше і дешевше.

Розмір держмита

Сьогодні сума державного мита за видачу міжнародних прав для водіїв рівна 1 600 російських рублів. При заміні втраченого або простроченого документа ціна на послугу не змінюється. Якщо вдатися до допомоги Порталу державних послуг, то можна отримати знижку 30% від загальної суми мита і заплатити 1 120 російських рублів. Слід зазначити, що знижка діє з 01.01.2017 по 01.01.2019 року.

Важливо пам'ятати, що міжнародне посвідчення дійсне протягом 3 років і лише за умови надання разом з ним національного. Тому доцільно своєчасно проводити заміну міжнародних водійських прав. Крім того, вони дійсні як підтвердження права керувати транспортним засобом тільки в зарубіжних країнах, а на території Росії втрачають свій правовий статус.

Звичайно, можна водити автомобіль за кордоном при наявності звичайного водійського посвідчення нового зразка, яке видається з 1 березня 2011 року, або старого виду, але з завіреним перекладом на мову тієї країни, в яку планується поїздка. Переклад можна підтвердити вже на місці або подбати про нього заздалегідь, звернувшись в консульство країни запланованого виїзду.

Але не варто забувати, що в незнайомому державі завжди існує ймовірність виникнення труднощів у пошуку нотаріуса, наприклад, якщо перебування за кордоном становить всього 1-2 тижні. Також можливий факт того, що послуги нотаріуса обійдуться набагато дорожче, ніж орендований транспортний засіб.

Заміна водійського посвідчення і отримання МВУ: Відео