Реклама
Реклама
Реклама

Як сплатити держмито за водійське посвідчення

Доведеться трохи витратитися і сплатити держмито за видачу посвідчення водія. Не дивлячись на те, що мито називається «за видачу посвідчення водія», оплатити її доведеться заздалегідь, інакше вас не допустять на іспит в ГИБДД. Зараз такі правила і змінити ми їх не в силах.

Для оплати будь-яким способом вам буде потрібно квитанція з реквізитами і паспорт.

! Важливе зауваження! : Реквізити за цим посиланням дійсні тільки для учнів автошколи «Хайвей!», Що здають іспити разом з нами. Якщо ви вирішили відкріпити і отримати водійське посвідчення в іншому підрозділі ДАІ, уточніть їх реквізити самостійно, інакше вас відправлять виробляти платіж повторно.

Документ, що підтверджує досконалу оплату потрібно зберегти в роздрукованому або електронному вигляді, копію відправити e-mail в автошколу і бути готовим пред'явити оригінал / електронну копію в ГИБДД.

Варіанти оплати мита:

1. Через касу банку
2. Через банківський термінал
3. Інші оффлайн варіанти (платіжний термінал, Пошта Росії)
4. Через портал «держпослуги» (онлайн)
5. Через інтернет-банк (онлайн )

Сплатити мито «за видачу посвідчення водія» можна будь-яким із зазначених способів, але найзручніший - через інтернет. Проте, розглянемо все по порядку.

1. Через касу банку

Візьміть з собою роздруковану квитанцію і паспорт і вирушайте до найближчого відділення Ощадбанку.

Можна, звичайно, вибрати будь-яку фінансову установу, але тоді стежте за ставкою комісії - як би вона не вийшла непристойно великий.

Візьміть порожній бланк квитанції в банку або заповніть порожні поля в квитанції , Роздрукованої з нашого сайту. У квитанції має бути зазначено: реквізити відділення ГИБДД, призначення платежу ( «Державне мито за видачу посвідчення водія»), ваші прізвище, ім'я, по батькові без скорочення і адреса проживання, за паспортом, а також сума для перерахування (2 000 рублів). Якщо держмито сплачує родич або знайомий, він повинен вказувати не свої, а ваші дані.

Квитанцію заповнюйте гранично уважно: будь-яка помилка може послужити відмовою ГИБДД в допуску на іспити, а повертати гроші, сплачені в бюджет, як ви розумієте, завдання не з легких. Звичайно, можна попросити касового працівника заповнити все замість вас, але за це доведеться додатково заплатити (в середньому близько 50 рублів за платіж). Але в цьому випадку ви будете спокійно спати вночі, а не переживати про те, чи дійдуть ваші гроші за призначенням.

Оплативши послугу, касир видасть вам чек, який підтверджує оплату мита.

2. Через банківський термінал

Якщо чергу в банку велика, то не поспішайте брати талон в віконце до операціоністу - скористайтеся спеціальним платіжним терміналом. Знаємо-знаємо, багато хто віддасть перевагу втратити півгодини і все-таки потрапити до оператора, ніж «подружитися» з машиною, але, повірте, у платежі через термінал немає нічого складного. Зрештою, поруч завжди присутній співробітник банку, який підкаже вам порядок дій. Виконуйте команди терміналу, вводячи необхідні реквізити і дані. Цей спосіб не сильно відрізняється від попереднього. В результаті термінал роздрукує чековое свідоцтво, яке вам знадобиться для складання іспиту в ГИБДД.

В результаті термінал роздрукує чековое свідоцтво, яке вам знадобиться для складання іспиту в ГИБДД

3. Інші оффлайн варіанти (платіжний термінал, Пошта Росії)

Якщо ви випадково опинилися в підрозділі ДАІ, де будете здавати іспити, і вам потрібно сплатити держмито, вважайте, удача у вас в кишені. Майже напевно там виявиться термінал для здійснення подібних платежів. Подібні апарати, до речі, коштують і в відділеннях МФЦ.

У будь-якому платіжному терміналі для початку виберіть «Послуги банку», потім «Держмита, податки, збори», і далі конкретно «Держмита і збори». Після вибору регіону та відділення МВС введіть ваші паспортні дані. Потім виберіть у списку платіж «За видачу національного ВУ» і оплатіть держмито. Але врахуйте, що, по-перше, вам доведеться заплатити комісію за послугу (і досить немаленьку), і, по-друге, здачу такі термінали зазвичай не видають, зате можна перевести залишок суми на рахунок мобільного телефону.

Ну і нарешті, особливо витончені любителі черг і совкового обслуговування можуть заглянути в будь-яке відділення Пошти Росії. Там від вас зажадають заповнити спеціальний бланк для здійснення поштового переказу. Зате обіцяють, що інформація про платіж з'явиться в базах ДАІ миттєво після внесення грошей.

4. Через портал «держпослуги»

Відразу відзначимо, що оплата через держпослуг можлива, якщо ви вже закінчили навчання в автошколі і у вас є реквізити свідоцтва про закінчення навчання: номер і дата видачі. Їли ж ви хочете оплатити держмито заздалегідь, до настання дати видачі свідоцтва, то доведеться скористатися іншими способами.

Отже! Хочете заощадити і заплатити замість 2000 рублів всього 1400 рублів? Тоді ласкаво просимо на портал «держпослуги» . Для початку треба вибрати, якою послугою ви хочете скористатися - отримати права.

Потім ідентифікується в системі. Необхідно ввести логін і пароль або пройти процедуру реєстрації, якщо аккаунт на порталі ще не був створений.

Заповніть електронну заяву, вказавши там ваші паспортні дані, відомості про автошколу (номер свідоцтва та дату видачі) і меддовідки (номер довідки, дату видачі довідки, назва установи, яка видала довідку, номер ліцензії установи) і вибравши зі списку необхідне підрозділ ГИБДД. Якщо у вас немає цих даних, запитайте їх у вашого персонального менеджера в автошколі.

Ваша заява протягом 10-15 хвилин буде розглянуто системою і, якщо зазначені дані вірні, в особистому кабінеті з'явиться форма для оплати держмита зі знижкою. Варіантів оплати кілька: і банківська карта, і електронний гаманець, а можна навіть з рахунку мобільного телефону. Через деякий час сервіс видасть вам електронну квитанцію, яку буде необхідно роздрукувати. Ось так легко і просто заощадити на держмито 30%.

5. Через інтернет-банк

Якщо знижка на оплату держмита вам не принципова, ви не хочете стояти в черзі, і хочете сплатити мито заздалегідь, то можете скористатися інтернет-банком, наприклад «Сбербанк-Онлайн». Природно, для початку ви повинні стати його клієнтом і завести банківську карту. Вибравши опцію «Платіж в державні органи», ви заповнюєте реквізити, суму і призначення платежу, уважно перевіряєте на наявність помилок і оплачуєте, підтверджуючи транзакцію кодом з смс. Після успішної оплати, банк надасть вам електронний варіант квитанції про оплату, яку треба буде роздрукувати.