Реклама
Реклама
Реклама

Як повернути права після позбавлення зразок заяви про повернення ву

  1. За що можуть забрати права
  2. Чи можна оскаржити постанову про позбавлення прав
  3. Порядок отримання прав після позбавлення
  4. Форма заяви про повернення посвідчення водія

Кожному автолюбителю знайомі зустрічі з інспекторами ДАІ. Добре, якщо справа обмежиться спілкуванням без наслідків.

Однак далеко не завжди водієві вдається уникнути санкцій за порушення тих чи інших правил руху.

Серед них одним із найсуворіших є позбавлення водійських прав. Як же їх повернути?

В цій статті:

За що можуть забрати права

Отже, багато автолюбителів думають, що єдиною підставою для позбавлення водійських прав є їзда в нетверезому вигляді. Однак цим проступком випадки позбавлення прав не обмежуються.

У водія можуть забрати документи за їзду без номерів, за систематичне перевищення швидкості, а також за установку на машину недозволених світлових і шумових сигналів.

Повернення прав після позбавлення можливий після закінчення терміну дії відповідного покарання. Воно накладається судом у рамках постанови по справі про адміністративне правопорушення.

Після того, як воно набуде законної сили, права належить здати протягом 3 днів в орган ГИБДД, що зупинив водія. Якщо ж цього не зробити, то термін позбавлення прав продовжується на час затримки

Чи можна оскаржити постанову про позбавлення прав

Постанова суду у справі про адміністративне правопорушення не є остаточним. Водій або його адвокат має право подати скаргу до вищестоящого суду. Зробити це потрібно протягом 10 днів з моменту отримання оспорюваного документа.

Доводи для цього можуть бути самими різними. Це і пропуск строку давності, це і помилкові дані медичного огляду, це і порушення процедури оформлення матеріалів про скоєний водієм проступок. Якщо скарга не була задоволена, постанова суду набирає свою силу.

Слід зазначити, що наразі законодавством не передбачений дострокове повернення прав після позбавлення. Інші варіанти можуть бути не зовсім чистими з точки зору законодавства. Тому потрібно дочекатися терміну, відведеного судом.

Він може становити як кілька місяців, так і 3 роки. При призначенні покарання суд приймає до уваги характер порушення, особу водія, а також його минулі проблеми з законом.

Порядок отримання прав після позбавлення

Отримання водійських прав після позбавлення відбувається за такою процедурою.

Спочатку водій повинен скласти теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху. Це можна зробити в будь-якому зручному для себе органі ГИБДД. Коли іспит був провалений, то водієві дається ще одна спроба. Скористатися нею він може не раніше, ніж через тиждень

Крім того, слід подбати і про те, щоб всі існуючі штрафи були оплачені. Сказане стосується і до того випадку, коду необхідно повернути права після позбавлення за пиятику.

Якщо відбувається повернення прав після позбавлення за п'янку, 2019 рік зберіг в законодавстві норми щодо обов'язкового медичного огляду (огляду). Його водій повинен пройти не пізніше місяця до закінчення терміну позбавлення прав.

Коли необхідно оформити отримання прав після позбавлення, 2019 рік не приніс ніяких істотних змін. Наприклад, якщо документи забрали в чужому місті, то водій може звернутися до органу ГИБДД за своїм місцем проживання. У цьому випадку права будуть передані у службових каналах.

Форма заяви про повернення посвідчення водія

Завантажити заяву про повернення прав Завантажити заяву про повернення прав

Обов'язково поділіться з друзями!

Як же їх повернути?