Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати права після позбавлення за п'янку в 2019 році

  1. Опис процедури позбавлення
  2. порядок відновлення
  3. документи
  4. здача теорії
  5. Видача водійського посвідчення

Законодавством передбачена можливість відновлення прав після позбавлення за рішенням суду. Для виконання цієї процедури необхідно ознайомитися з діючим регламентом і останніми змінами, які вступили в силу з 2019 р деяких випадках можна домогтися скасування протоколу ГИБДД.

Для виконання цієї процедури необхідно ознайомитися з діючим регламентом і останніми змінами, які вступили в силу з 2019 р деяких випадках можна домогтися скасування протоколу ГИБДД

Опис процедури позбавлення

Після офіційного складання протоколу у водія є можливість їздити з посвідченням аж до рішення суду. Важливо заздалегідь проаналізувати законність покарання і сформувати пакет документів на апеляцію. Дострокове повернення прав після позбавлення за п'янку практично неможливий, так як це є обтяжуючою обставиною.

Потрібно враховувати такі особливості:

  • Подати апеляцію після рішення суду можна протягом 10 робочих днів. За постановою комісії посвідчення водія може бути дійсним до остаточного вирішення питання.
  • Якщо постановою було надано офіційного статусу - водій зобов'язаний здати посвідчення в ДАІ (ст. 32.7 КоАП РФ). Йому видається відповідна розписка.
  • Для подальшого повернення водійського посвідчення також необхідно здати тимчасовий документ, якщо такий є.

Після цього власник ТЗ позбавляється можливості управління. При порушенні до нього будуть застосовані адміністративні заходи - штрафи, збільшення терміну покарання.

Підставою для розгляду справи є протокол ГИБДД. Якщо в ньому були допущені помилки і неточності - можливий дострокове повернення водійських прав.

порядок відновлення

Після виконання всіх вищеописаних процедур необхідно розрахувати точну дату припинення дії постанови суду. Якщо протягом цього терміну не були допущені інші порушення ПДР - можна готуватися до повторного отримання прав після позбавлення.

Офіційний порядок дій:

  • Підготовка пакету документів.
  • Оплата можливих штрафів.
  • Здача теоретичної частини курсу навчання водінню.
  • Офіційний повернення прав після позбавлення за п'янку або інше порушення.

Кожен з цих етапів необхідно розглянути докладніше.

документи

Попередньо потрібно перевірити термін дії паспорта - в ньому повинна бути вклеєна фотографія по досягненні певного віку, поштова адреса був призначений прописки. Порядок повернення водійського посвідчення передбачає повернення тільки за місцем проживання.

Мінімальний пакет документів:

  • паспорт;
  • Довідка про передачу прав представнику Державтоінспекції;
  • Квитанції, що підтверджують оплату всіх штрафів;
  • Копія постанови суду.

Законодавством не передбачено повторне оформлення медичної довідки. Але практично представники ГИБДД вимагають її наявність. Щоб уникнути зволікань рекомендується зробити її заздалегідь.

Відповідь на питання, скільки коштує перездача на права після позбавлення, простий - анітрохи. У цьому випадку оплата держмита не передбачено. Якщо представниками ДАІ висуваються вимоги про оплату - вони незаконні.

здача теорії

Отримати права після позбавлення можна тільки після повторного іспиту з теоретичної частини - до цього слід підготуватися заздалегідь. Враховуються останні зміни в ПДР, нові вимоги. Цією обставиною можна скористатися для відкриття нових категорій.

Відновити права після суду можна лише з огляду на наступні нюанси здачі теорії:

  • обов'язкове знання діючих вимог до водія;
  • рекомендується перевірити теоретичну частину на симуляторах іспиту;
  • в разі невдачі повторна спроба випаде тільки після закінчення 7 днів.

На практиці для досвідченого водія здача іспиту не представить труднощів. Виняток - бажання відкрити нові категорії. Для цього необхідно сплатити додаткову державне мито.

Видача водійського посвідчення

Якщо всі вищеописані етапи були виконані правильно, дотримані чинні порядки повернення водійського посвідчення - видача відбудеться відразу після здачі іспиту. Можна офіційно зменшити термін покладеного покарання.

Щоб повернути права достроково, слід надати суду пом'якшувальні обставини:

  • Позитивні характеристики з місця роботи та проживання. Вони вказують на законослухняність громадянина.
  • Надання медичної довідки, в якій є підтвердження про відсутність алкогольної або наркотичної залежності.
  • Минуло більше половини терміну покарання.

Рішення приймається для кожного конкретного випадку. Якщо повернення критичний для водія - рекомендується скористатися послугами професійних юристів. Вони допоможуть правильно підготувати пакет документів, можуть представляти інтереси клієнтів під час судового засідання.