Реклама
Реклама
Реклама

Чому пральна машина споживає багато води: 6 причин

  1. Від чого залежить витрата води?
  2. Скільки літрів "жере" пралка залежить від:
  3. Як вибрати економну машинку?
  4. Як зменшити споживання води?

сучасні пральні машинки автоматичного типу володіють широким комплектом пцій, але і вміють економити. Щоб не ворожити, скільки води витрачає кожен раз пральна машина користувача, перегляньте інформацію з цієї статті. Ми розглянули, які чинники впливають на водорасход, як вибрати економічний агрегат. Також ми розповідаємо, як порахувати водорасход самому і як його зменшити.

Від чого залежить витрата води?

Компанії-творці автоматичних пральних машинок вказують в паспорті пристрою, скільки приблизно води, а також електричної енергії воно споживає за прокрутку. Компанії випускають агрегати з мінімальним 38 літровим водорасходом, а максимальним - 80 літровим витратою за прокрутку. В результаті отримуємо 59 літрів як стандарт. Зрозуміло, це значення - середнє, наприклад, Zanussi ZWSE680V витрачає 41 літр. Кількість витрачається побутовою для автоматичного прання обсягу залежить від різних факторів.

Скільки літрів "жере" пралка залежить від:

  • моделі. Нові версії, що випускаються різними фірмами, економічніше, "старше" покоління - прожорливее. Деякі сучасні девайси використовують менше тридцяти літрів за один "сонячний захід", тоді як їх "батьки" витрачали в два рази більше. При цьому якість прання у новобранців не втрачається.
  • обсягу. Чим більше речей вміщує барабан, тим більше літрів зливає машинка, наприклад, розрахована на п'ять кіло завантаження LG FH0B8LD0 витрачає 48 літрів.
  • експлуатаційних особливостей. Якщо користувач завантажує в агрегат максимум білизни кожен раз, то і води пристрої повинна бути максимально допустиму кількість. Але середня витрата буде менше, ніж при декількох частих "неповних" праннях.
  • вимог власника до якості полоскання і прання білизни. Деякі користувачі, що стирають взуття, верхній одяг, ковдри, а також інші об'ємні речі, нерідко запускають повторне прання. А при пранні дитячого одягу іноді потрібно повторне полоскання. Це також впливає на кількість рідини, яке забирає пристрій.
  • обираних програмних режимів. Якщо власник щоразу вибирає неощадливі режими, це впливає на загальне водоспоживання.
  • несправностей. Неграмотне підключення або поломка побутової техніки ведуть до того, що пралка стане "тринькати" водні обсяги. Наприклад, якщо зламаний клапан для затоки, вода заповнюватиме бак машинки, навіть якщо пристрій вимкнено.

Увага! У режимі, призначеному для швидкого прання (цикл займає близько півгодини) вода витрачається економніше.

Читайте також: Як вибрати пральну машину

Як вибрати економну машинку?

Як вибрати економну машинку

Щоб придбати економний варіант, розгляньте технічні параметри пристрою.

Насамперед приділіть увагу показниками, які відносяться до споживання електроенергії. Більшість девайсів відносяться до А-класу енергоспоживання: вони витрачають 0,17 - 0,19 кВтг на кілограм речей.

Читайте також: Xiaomi MiniJ - розумну пральну замовляли?

Увага: чим більше "плюсів" варто після "А", тим економніше пралка.

Придивіться до середнього водорасходу за цикл і місткості барабана. Чим більше речей поміщається в машинку, тим більше води їй потрібно для прання. Порівняйте кілька моделей: агрегати, що володіють різними показниками максимального завантаження, можуть споживати однакову кількість літрів. Наприклад, п'ятикілограмова Bosch WLG24260BY споживає 40 літрів, а INDESIT IWSC 51051 UA - 47,5 літрів.

Вибирайте варіант, оснащений функцією для швидкого циклу: зазвичай така опція передбачає, що машинка вистіривается речі за півгодини. Це дозволяє заощадити на воді, а ще - додасть користувачеві комфорту: швидко випрані і добре віджаті речі заощадять час.

Класичні моделі розпізнають частково завантажений барабан як повний. Заощадять воду ті пристрої, які забезпечені опцією, що дозволяє завантажувати барабан наполовину.

Читайте також: Підключення пральної машини - інструкція по самостійній установці з 7 пунктів

Як зменшити споживання води?

Як зменшити споживання води

Щоб зрозуміти, чи дійсно пральна машина споживає надмірну кількість води, власнику варто заглянути в документи, які видаються з технікою, і подивитися, скільки повинно зливати і набирати пристрій.

Потім необхідно знайти опцію, призначену для прискореної прання, і заміряти свідчення, які видає лічильник. Це допоможе обчислити, який обсяг споживає машинка. Такі ж маніпуляції варто виконати, вибравши саму "жадібну" програму.

Важливо: щоб не помилитися в розрахунках, вимкніть крани і відключіть бачок унітазу , Поки пралка працює.

Потім обчисліть середній водорасход. Якщо показники, проведені користувачем, перевищують заявлені виробником в кілька разів - зверніться до майстра: швидше за все агрегат зламаний.

Якщо ж пристрій в порядку, споживає трохи більше / менше (літрів на 15) заявленого, тоді намагайтеся прати в швидкодіючої програмі або вибирайте інтелектуальний режим - розраховує потрібний обсяг виходячи з ваги і типу тканини автоматично.

Читайте також: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Підводячи підсумок скажемо, що справна пральна машинка не споживає набагато більше води, ніж вказано виробником. Щоб заощадити, краще вибирати режими, розраховані на прискорений процес прання. А перед придбанням економічного варіанта слід порівняти максимально вміщує вага білизни та середні показники водорасхода у кількох варіантів, придивитися до девайсів, що розпізнає половинну завантаження і забезпеченим інтелектуальною функцією.

Дивіться відео, щоб прати економно.

Від чого залежить витрата води?
Як зменшити споживання води?
Від чого залежить витрата води?