Реклама
Реклама
Реклама

Якість московської води тепер можна перевірити онлайн

  1. Голос зараховано: У Москві запрацювала гра Flush Tracker

Мосводоканал запустив на своєму сайті новий сервіс - онлайн-перевірку якості води . Фактично це інтерактивна карта Москви. У спеціальній графі потрібно вказати адресу - під картою з'явиться таблиця, де описані склад води, колір, pH, каламутність, вміст шкідливих речовин, наявність заліза і мікробів. У наступному стовпці прописані вимоги СанПіН до якості води. Крім того, вказано джерело води і станція водопідготовки.

Як розповів порталу « Молнет »Гендиректор Мосводоканала Станіслав Храменков, подібна інформація допоможе москвичам в побуті. Наприклад, домогосподарки знатимуть, які кошти треба додавати в пральну машину при пранні. Храменков підкреслив, що дані будуть оновлювати щотижня, при тому що в Парижі, де існує подібна система, інформація оновлюється раз на місяць, а в Лондоні - раз на рік.

Мосводоканал запустив на своєму сайті новий сервіс -   онлайн-перевірку якості води Голос зараховано: У Москві запрацювала гра Flush Tracker
Москвичі стали витрачати менше води на добу

Москвичі стали витрачати менше води на добу

До речі, в серпні минулого року головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що вода в московських кранах - одна з кращих не тільки в країні, але і в Європі. Правда, тут же уточнив, що Мосводоканал все ще змушений користуватися хлором, щоб уникнути інфекцій, оскільки «величезний, 12-мільйонне місто обслуговують мережі ще позаминулого століття».