Реклама
Реклама
Реклама

Оренда квартири. На що звернути увагу

Черговий переїзд на орендовану квартиру завжди пов'язаний з чималими клопотами Черговий переїзд на орендовану квартиру завжди пов'язаний з чималими клопотами. Зайшовши в квартиру, хочеться відчути себе як вдома і бути впевненим, що таке переселення буде не скоро. Щоб такі очікування були виправданими, важливо уважно поставитися до питання оренди квартири . Причому потрібно врахувати абсолютно різні чинники: від району, в якому знаходиться квартира, до її стану.

По-перше, потрібно звернути увагу на самого орендодавця. Дуже важливо відразу встановити довірчі відносини. Якщо власник вам не сподобався, то, можливо, в майбутньому вам буде важко домовитися про поступки. Багато що про господаря може сказати стан квартири при огляді. Якщо вас привели в брудну квартиру, то людина ставиться недбало і до ділових питань. Наступні проблеми, включаючи і поточний ремонт, вам, швидше за все, доведеться вирішувати самим. Тому постарайтеся відразу вирішити, хто буде усувати виникаючі неполадки.

По-друге, ретельно придивіться до району, в якому знаходиться квартира. Переконайтеся, що транспорт ходить досить добре і довго, щоб вам було легко добиратися на роботу. Але життя - це не тільки робота. Поруч з будинком має бути все необхідне: магазини, аптека, ринок. Поцікавтеся у сусідів, чи немає перебоїв з водою. Також постарайтеся побувати в цьому районі ввечері. Тоді ви побачите, наскільки він безпечний. Зверніть увагу і на сам двір - його чистоту і впорядкованість.

Оглядаючи саму квартиру, потрібно постаратися дізнатися тепла вона. Для цього визначте, на яку сторону виходить більшість вікон - на північ або на південь. Подивіться, в якому стані знаходяться вікна. Якщо в них є щілини або вони нещільно закриваються, то взимку буде холодно. Дізнайтеся у сусідів по стояку, чи добре працює опалення взимку, і яка середня температура в цей період.

Однією з найбільш проблемних складових в квартирі є сантехніка. Тому її огляду потрібно приділити пильну увагу. Подивіться, чи не течуть крани. Постарайтеся один раз змити воду в унітазі - так ви визначите, чи добре сходить вода. Загляньте під ванну і під раковину на кухні. Якщо труби сухі і не іржаві, то все повинно бути в порядку. Переконайтеся, щоб в цих місцях не було вогкості або цвілі.

Важливу роль у виборі квартири грає стан електропроводки. Уважно огляньте розетки, вимикачі та світильники. Перші повинні бути надійно закріплені в стінах. Біля них не повинно бути слідів гару, а самі вони не повинні мати тріщин. Спробуйте самостійно включити що-небудь в розетку, спостерігаючи, щоб в ній нічого не іскрилося. Визначте, чи зручно підключати пральну машинку.

І не забудьте вирішити питання з ключами. Дізнайтеся, чи буде доступ в квартиру у власника. Вирішіть скільки ключів він вам надасть. Подивіться на стан самого замку. І, звичайно ж, не забудьте дізнатися про сусідів.

Варто відзначити, що найбільш відповідною для оренди стане підготовлена ​​саме до цього квартира.

© www.borisovrealty.ru