Реклама
Реклама
Реклама

Як вибрати смартфон: покрокова інструкція

  1. клас смартфона
  2. Яким критеріям має відповідати дисплей
  3. Види операційних систем
  4. акумулятор
  5. Камера
  6. Пам'ять і продуктивність апарату
  7. вибір виробника
  8. Число SIM-карт
  9. Дизайн і корпус пристрою
  10. звукові параметри
  11. Де купити смартфон

смартфон - це технологічне пристрій, до складу якого включені функції органайзера, мультимедіа та здійснення дзвінків. Ці високотехнологічні пристрої вміють виконувати завдання переносного мініатюрного комп'ютера. Однак при покупці смартфона слід звернути увагу на наступні його характеристики:

  • клас пристрою;
  • дозвіл і параметри дисплея;
  • прошивка (операційна система);
  • клас і ємність акумулятора;
  • параметри продуктивності;
  • дизайн і виробник;
  • захисні параметри.

Всі ці складові комплексно демонструють надійність будь-якого гаджета. При правильній оцінці цих параметрів кожен зможе зрозуміти, як вибрати смартфон правильно.

клас смартфона

Відповідно до ціни і функціоналом все мобільні девайси поділяються на категорії. Вони залежать від ціни, виробника і робочого призначення. У зв'язку з цим існує такий перелік категорій:

1. Бюджетні. Сюди відносяться пристрої з невисокою продуктивністю. Переважно цю нішу займають виробники, які прийшли на ринок недавно. Незважаючи на дешевизну, такі пристрої відрізняються простотою і надійністю. Відсутність зайвих функцій і високих характеристик продуктивності робить бюджетні смартфони енергоефективними. До основних виробникам відносяться:

2. іміджеві . До цієї категорії належать пристрої, спроектовані в сторону візуальній складовій. Вибір таких моделей в основному ґрунтується на їх зовнішній вигляд і моді. При виникненні питання «як вибрати оригінальний смартфон» варто пошукати відповідь саме в даній категорії. По комплектації і вартості вони можуть ділиться на такі підкатегорії:

  • низька ціна - фірми LG, Huawei, Motorola;
  • середня вартість - телефони від НТС, Sony, Lenovo;
  • елітні - гаджети Apple, Xiaomi.

3. Флагмани. Практично у кожного виробника є в наявності кілька провідних моделей. Це гаджети, в яких все зроблено по максимуму. Дизайн, продуктивність, набір функцій - все направлено на те, щоб показати, на що здатні розробники на тлі конкурентів. Це нові, часто революційні пристрої, але мають високу вартість.

4. Для роботи. Ці моделі проектуються з упором на багатозадачність і тривале функціонування. Такі пристрої мають надійної батареєю з високим рівнем ємності. Це, наприклад Sony Xperia L1 G3312 Black .


Перед придбанням будь-якого товару, важливо розуміти, для яких цілей потрібен смартфон і кому. Виходячи з цих міркувань, існує своя класифікація подібних пристроїв, що задовольняє наступні запити:

1. Як вибрати недорогий смартфон. У цьому випадку підійде практично будь-яка марка телефону. Ключовими параметрами є призначення і в чиїх руках він буде. Якщо продукція виявиться в руках людини, що не потребує технічних надмірностей, то краще вибрати смартфон без зайвих наворотов.Напрімер, це може бути модель LG K5 X220 DS Titan .

2. Як вибрати смартфон середнього класу. Такі пристрої можуть варіюватися по потужності і функціоналу. Потужні моделі стануть відповіддю на питання «який вибрати смартфон підлітку». У цьому випадку важливий і дизайн. Стильний і модний девайс буде ідеальним варіантом. Один з них - Samsung Galaxy J2 Prime G532F / DS Gold

3. Вибрати смартфон дитині особливо важко. Найбільш вони звертають увагу на наявність ігор і додатків, тому постарайтеся вибрати такий пристрій, який буде володіти достатньою кількістю пам'яті. підійде модель Xiaomi Redmi 4X 2/16 Gb Gold



Буде корисно ознайомитися, " Xiaomi Redmi Pro - топовий смартфон за доступною ціною ".

4. Варто подумати над тим, як вибрати смартфон за параметрами і ціною. У більшості випадків, кількість параметрів гаджета безпосередньо впливає на вартість. В такому ситуації більш технічно оснащена модель буде трохи дорожче коштувати. приклад, HTC Desire 526G DS White and Blue .



приклад,   HTC Desire 526G DS White and Blue

5. Як вибрати смартфон, ціна і якість яких порівнянні - важливе питання. Навіть за низьку вартість можна вибрати хороший телефон, але ризик поміняти девайс через рік або два все ж високий. Наприклад, недорогий і якісний смартфон Philips X586 White-Gold

Наприклад, недорогий і якісний смартфон   Philips X586 White-Gold

Яким критеріям має відповідати дисплей

Вибираючи модель, однією з головних його частин є екран. Дисплей може відрізнятися по діагоналі, варіації матриці, вирішення, типу сенсора. Залежно від перелічених критеріїв варіюється і ціна товару. Основні види діагоналей:

  • Від 3.01 до 4.0 . Невеликі смартфони завжди користувалися попитом на даному ринку. Поєднання компактності і високих технологічних можливостей приваблює клієнтів. Зручні і прості, вони є ідеальним варіантом для споживачів, які не мають наміру носити з собою габаритний пристрій. Рекомендуємо поглянути на телефони, які володіють екраном такого розміру.

Рекомендуємо поглянути на телефони, які володіють екраном такого розміру

  • 4.01 до 5.0 . Найбільш популярні і ходові моделі представлені саме в цій категорії. Тут можна знайти широкий вибір пропонованих варіантів. Всі виробники займаються випуском гаджетів з такою діагоналлю.
  • 5.01 до 6.0 . Така діагональ також є популярною і затребуваною на ринку. Її довжина дозволяє якісно розглянути будь-які зображення. При цьому, його видно набагато краще ніж на попередніх аналогах. Виробництвом моделей з такою діагоналлю займаються як перераховані вище компанії, так і інші, наприклад: HTC, Lenovo , Xiaomi і багато інших.
  • 6.01 і більше. Смартфони з такою діагоналлю є найбільшими із запропонованих варіантів. Їх розмір досить великий для телефону, тому не всі виробники вирішуються на випуск такої продукції. Ще одним побоюванням є той факт, що за габаритами вони наближаються до величини планшета.

Ще одним побоюванням є той факт, що за габаритами вони наближаються до величини планшета

Наступний критерій - тип матриці. Він варіюються в залежності від виробника. Серед найбільш поширених:

Перший вид заснований на органічних світлодіодах. Найпопулярніший варіант - IPS , Який володіє найбільш широким кутом огляду 180 градусів. Він забезпечує деталізацію і нічого не зможе сховатися від ока покупця, в якій точці він би не перебував.

Важливо визначитися і з тим, який дозвіл буде у смартфона. Адже обравши модель і не подивившись її характеристики, є ризик, що будь-якої відеофайл не зможе бути програний на пристрої. В першу чергу, мова йде про файлах в HD. Незважаючи на те, що вони існує в різних форматах якості (240, 360,480, 720, 1080 тощо), більшість користувачів вважають за краще перегляд у високій роздільній здатності, оскільки картинка при виборі більш низького рівня дуже далека від ідеалу.

У найбільш популярних моделях, виробники вже зараз врахували ці недоліки і дозволяють програвати відео в відмінному дозволі. Наприклад, одна з недавніх новинок - Samsung Galaxy J7 2017 J730F Black дозволяє відтворювати відеозаписи в якості 1080р.

Наприклад, одна з недавніх новинок -   Samsung Galaxy J7 2017 J730F Black   дозволяє відтворювати відеозаписи в якості 1080р

Разом з тим, ще залишаються моделі, які не мають такої опції. Однак більш функціональні їх швидко витісняють, тому що вимоги до смартфонів регулярно підвищуються. Споживачів просто не влаштовує той факт, що вони не можуть отримати потрібну інформацію, отже вони роблять вибір на користь більш функціональної моделі.
Тип сенсора, який використовується в девайсе. Переважна кількість останніх моделей використовує ємнісний тип. Серед достоїнств - стабільну роботу, надійні відгук на дотик. Разом з тим, взимку можуть виникнути проблеми з функціонуванням. Найбільш поширеним є не відгук на дотик.

Але не тільки на екран слід орієнтуватися при обранні необхідної моделі і марки. Зокрема, потрібно досконально вивчити операційну систему смартфонів.

Види операційних систем

Найбільш популярними є 2 ОС - це Android і iOS . Варто зазначити, що другу систему використовує виключно компанія «Apple». Погляньмо ж на неї більш детально і постараємося побачити ті переваги і недоліки, якими вона володіє.

плюси

мінуси

Зручний магазин з іграми, додатками і музикою.

Дорожнеча. Найчастіше багато додатків на даній ОС коштують дорожче, ніж у користувачів Android.

Ексклюзив. Працює тільки на iPhone, завдяки цьому, розробникам вдалося усунути безліч істотних недоліків.

Закритість. Відсутність значного вибору.

Прогресивний інтерфейс.

Обмеження пам'яті. Дається тільки пам'ять телефону, без можливості розширити її за рахунок знімною карти.

Грамотний розподіл енергії.

Занадто сильний витрата енергії деякими додатками.

Варто відзначити, що ОС від iPhone також є вельми захищеної, з іншого боку, виходить зайва кількість блокувань, коли під заборону компанії потрапляють навіть нешкідливі програми або сторінки в соціальних мережах. Одним з небагатьох істотних переваг магазину iOS над своїм конкурентом - є музика. Якщо у випадку з даної компаній тут все ідеально опрацьовано і користувачі регулярно набувають композиції, то на Google Music багато виконавців навіть не викладають свої твори.

Інші ж, в свою чергу, використовують операційну систему Android . Решта марки мають загальний магазин, де також міститися різні ігри та програми. Якщо покупець не знає, як вибрати смартфон на базі андроїд, то необхідно розуміти, які цілі він переслідує. Вибираючи серед різноманітних варіацій, необхідне розуміння їх потужності і структурних особливостей.

Ми вже писали про те, які існують « 7 можливостей Android, які полегшать вам життя ».

Найбільш нова з існуючих версій - 7.1. Вона не настільки давно надійшла на ринок, тому смартфонів з нею не так вже й багато. Більше половини від усіх наявних Android займають версії 5.1 і 6.0. Вони вже міцно влаштувалися на ринку і відповідають всім сучасним вимогам до гаджету. Переймаючись питанням, який смартфон на Android вибрати, покупець ризикує отримати надмірний обсяг інформації. Відповідним здатне стати пристрій Samsung DS A520F Black .

Відповідним здатне стати пристрій   Samsung DS A520F Black

Але і у системи Android є свої недоліки, так само, як і переваги. Представлена ​​нижче таблиця демонструє їх:

плюси

мінуси

Величезний вибір ігор і додатків.

Дуже слабкий стан музичного магазину в порівнянні з iOS.

Регулярні оновлення.

Чи не надійна зарядка. Смартфон регулярно доводиться заряджати. Багато додатків надмірно енерговитратних, смартфон просто не витримує навантаження.

Надійна паралельне функціонування відразу декількох додатків.

Конфлікт сумісності. Некоректна робота додатків при оновленні.

Система відкрита і багатофункціональна.

Надмірна складність інтерфейсу. Велика кількість підпунктів і папок, в яких міститися налаштування.

Питання «чи вибрати смартфон на Android» кожен вирішує сам для себе. Варто відзначити, що вибираючи дану ОС, перед користувачем відкривається великий ринок розваг і додатків. Android динамічно розвивається і регулярно вдосконалюється, завойовуючи тим самим все нових шанувальників. І якщо врахувати, що випущені версії дворічної давно стали вже найпоширенішими, то варто очікувати подібного і від свіжих новинок компанії.

Вибір операційної системи - наріжний камінь, від якого користувачеві згодом треба буде відштовхуватися.

акумулятор

Споживачі також не завжди знають, як вибрати смартфон з хорошим акумулятором. Його ємність вимірюється в міліампер на годину (мАг). Від розміру і буде залежати тривалість користування девайсом без зарядки. Більшість товарів стартує з показників 2000-го мАг. Але подібні батареї вже витісняються з ринку більш просунутими гаджетами зі значенням 3000 мАг і вище. Компанії, змагаючись між собою, довели потужність "серця" девайсів до небачених розмірів, часом до 10000 мАч. Але це скоріше виключення. Основна маса коливається в варіації 2000- 4000 мАг .

Подібна ємність дозволить залишатися на зв'язку деякий час без підзарядки. Виходить все більше додатків, які покликані заощаджувати енергію. Тим не менш, багато якраз надмірно її витрачають. Також різниться рівень заряду в жарку і холодну погоду, у другому випадку, смартфон може швидко втрачати його.
Купувати товар потрібно виключно з оригінальною батареєю, в іншому випадку є ймовірність її поганого взаємодії з телефоном. В результаті цього стабільна робота без зарядного пристрою буде неможлива.

В результаті цього стабільна робота без зарядного пристрою буде неможлива

Камера

Покупці традиційно звертають велику увагу на цю опцію. Збільшуються вимоги до камери. Зараз вже нікого не здивуєш наявністю фронтальної. Вимоги до неї стабільно підвищуються, адже люди хочуть мати на виході якісні знімки, якими можна було б поділитися з усім світом. Вибір смартфона з хорошою камерою завдання, з якою може впоратися практично будь-який користувач. Від малого до великого. Ними обладнані всі пристрої, питання тільки в якості, але кращі бренди дозволяють вибрати моделі, які здатні забезпечити широкоформатний картину.

Читайте також « Смартфони з гарною камерою, порівнюємо флагмани 2016 року ».

Популярні моделі мають фронтальною камерою від 5 МП, в більш дорогих марках цей показник досягає 8 МП . Така графіка володіє високою чіткістю і якістю, на ній можна буде розглянути всі улюблені зафіксовані моменти.

У свою чергу, основна камера зазвичай в 1.5-2 рази краще, ніж фронтальна. Використавши її, виходять широкоформатні знімки, з якими можна поділитися з друзями. Якість камер стабільно підвищується і компанії регулярно оновлюють і удосконалюють наявні моделі. Це дозволяє неухильно поліпшувати якість фото.

Камери здатні:

  • чітко фіксувати зображення;
  • редагувати наявний знімок;
  • регулювати яскравість, контрастність, інші ефекти.

чітко фіксувати зображення;   редагувати наявний знімок;   регулювати яскравість, контрастність, інші ефекти

Практично не залишилося смартфонів, які б робили фото «розмитим». Нові технології дозволяють зробити ідеальний кадр навіть перебуваючи в русі.

Все більша кількість користувачів висуває вимоги з приводу якості камери в гаджеті. Тому, при виборі смартфона намагайтеся отримати такий гаджет, який дозволить створити знімки максимально красивими і в повній мірі передасть всі емоції, що супроводжували фотографа в ту мить.

Пам'ять і продуктивність апарату

Вище, серед недоліків iOS, зазначалося, що iPhone мають виключно вбудовану пам'ять. Вони строго обмежені. Найбільш популярні варіації:

  • 8000 Мб;
  • 16000 Мб;
  • 32000 Мб;
  • 64000 Мб.

Маючи в своєму наявності обмежена кількість місця, користувач змушений грамотно розподіляти його, щоб телефон ні перевантажений. Нові додатки допомагають знайти резерви пам'яті і в разі необхідності трохи збільшити наявний обсяг.

Користувачі Android можуть бути набагато більш спокійними стосовно даного питання. Вони здатні збільшити місткість пристрою і до наявної в телефоні додати карту пам'яті . Популярні обсяги, які користуються попитом - 32 000 Мб, 128 000 Мб, 256 000 Мб. Такий обсяг дозволить зберігати значну кількість інформації на смартфоні.

Процесор для смартфона - моторна частина. Саме він забезпечує стабільну роботу девайса.

Кращі процесори для Android виробляє фірма Qualcуomm. Вони відрізняються високою надійністю, працездатністю, переносять серйозні навантаження. Захищені від постійних перепадів температур. Моделі Snapdragon, які виробляє ця компанія, встановлені на значній частині пристроїв. Вибрати процесор для смартфона - непросте заняття. Необхідно знати скільки ядер потрібно.

вибравши двоядерний варіант , Покупець погоджується з його невеликою потужністю, але натомість практично завжди отримує стабільну роботу. При цьому, вона не буде піддана перебоїв. Багатоядерний відкриває великі можливості, але він не завжди гарантує стабільну роботу, адже його завантаженість вище.

Більш бюджетні модифікації оснащені процесорами Mediatek. Головними перевагами даної компанії є доступність і великий вибір виготовленого матеріалу. Але такі процесори все менше відповідають сучасним вимогам. Вони часто вже не здатні справлятися з наявними кількістю інформації.

Вибираючи смартфон за характеристиками, звертайте увагу на його технічні параметри, а не зовнішній вигляд, колір. Навіть якість камери варто опустити, тим більше, що воно практично скрізь висока. Набагато важливіше такі характеристики, як:

  • потужність процесора;
  • пам'ять;
  • Ємність аккумулятору;
  • матеріал, з якого виготовлено пристрій.

Важливо звертати увагу на технічні характеристики, які регулярно удосконалюються. Інакше покупець ризикує опинитися за бортом існуючого інформаційного потоку.

Хороший смартфон повинен володіти сильним процесором, який не перешкоджатиме роботі. Його діагональ дозволить насолодиться всіма емоціями, якими споживач регулярно обмінюється з друзями. І, найголовніше, такий гаджет повинен бути міцним, надійним і здатним витримати багато випробувань: від падінь до надмірної завантаженості. наприклад, HTC Desire 630 DS Dark Grey .

вибір виробника

Смартфон - популярне пристрій, тому його випуском займаються багато компаній. Краще не довіряти неперевіреними брендам і фірмам, які тільки виходять на ринок. Оскільки їх продукція не буде настільки надійна, як у відомих фірм. Який смартфон купити, кожен робить висновок на основі власного бажання або ж ознайомившись з параметрами пристрою. Лідерами на ринку є компанії:

Саме ці фірми є найбільш очевидною відповіддю на питання: «Який смартфон взяти?». Віддаючи перевагу одній з цих компаній - натомість отримуєте надійне якість і товар, який прослужить довгий час. Вибір фірми смартфона важливу справу, тому до нього потрібно підходити відповідально.

Число SIM-карт

Велику популярність набувають смартфони з двома сім-картами . Такі гаджети дозволяють обробляти вдвічі більше викликів. Більш того, вони вирішують одвічну проблему плутанини з телефонами. Тепер не потрібно носити багато пристроїв одночасно.

Багатофункціональні смартфони виробляють практично всі великі компанії. Подібна опція поширилася на всіх виробників. Вибрати подібний девайс не складе труднощів. Відмінний варіант - Huawei lite 2017 Gold .

Відмінний варіант -   Huawei lite 2017 Gold

Вибравши вподобану модель, можна насолоджуватися спілкуванням і не обтяжувати себе двома і більше телефонами.

Дизайн і корпус пристрою

Дизайнерські рішення бувають найрізноманітнішими. Починаючи від багатого вибору кольорової палітри, закінчуючи матеріалом з якого виготовлений смартфон. Користувачі воліють урізноманітнити стиль телефону і зробити його ексклюзивним, використовуючи для цього чохли , Наклейки, стікери. Все це надає унікальність і допоможе виділитися на тлі оточуючих. Але і яскраві фарби, в які одягнені багато моделей, також зроблять день більш барвистим, а сам смартфон справить незабутнє враження на тих, хто його бачив.

Виробники використовують наступні види матеріалу при виготовленні корпусу пристрою:

  • пластик;
  • алюміній;
  • метал.

Їх використання найбільш поширене в процесі виробництва і виготовлення смартфона. При регулярному використанні гаджета, він поступово буде зношуватися і його зовнішній вигляд трансформуватися, проте ще більший вплив надають різні падіння пристрою. Не всі можуть витримати такі удари.

Смартфони, зроблені з більш міцних матеріалів, здатні винести набагато більше навантаження і залишитися цілими навіть при падінні з висоти. Однак, пристрої з металу дуже розташовані до вм'ятин. Але головне, що на них вони більш чітко видно, ніж на аналогічних пластикових. Простіші моделі понесуть істотної шкоди. Але, звичайно, такі події не призводять до серйозних наслідків і якщо людина володіє пристойним смартфоном, то його таким практично неможливо пошкодити.

Пластик відомий своєю недорогою ціною і стійкістю до подряпин і дрібних пошкоджень. Метал, в свою чергу не сприйнятливий до відбитків і вигідно виглядає на тлі інших матеріалів, т.к його недавно почали застосовувати при виробництві таких пристроїв.

Вибрати якісний смартфон означає зупинку на моделі, яка найкраще підходить для вирішення завдань. Недорогим варіантом буде гаджет Lenovo Vibe C A2020 Black . Модель поєднує всі необхідні функції, які повинен мати смартфон, при цьому вартість даного пристрою невисока.

Не варто також забувати і про захист пристрою від пилу і вологи. Поки мало які пристрої можуть похвалитися цим. Разом з тим, осіла пил і проникла волога становлять серйозну загрозу для гаджета.

звукові параметри

На всіх моделях існує можливість регуляції і налаштування звуку з урахуванням особистих переваг. При відтворенні і прослуховуванні аудіофайлів на пристрої краще підібрати оригінальну продукцію для даної моделі. Такі навушники дають найбільш якісний і чистий звук без всяких перешкод.

На смартфонах можна налаштувати:

  • гучність;
  • регулювати еквалайзери;
  • змінювати частотність.

Важливим є і наявність якісного динаміка, який не тільки відтворює музику, але і інформує про вхідні дзвінки й повідомлення. Але, переборщивши з гучністю, існує ризик пошкодити барабанні перетинки. Тому потрібно ретельно регулювати дані параметри, щоб вийшло ідеальне поєднання.

Гаджети мають потужні динаміками, тому будьте обережні і виставляйте таке значення, яке б підходило для різних завдань. Вибрати смартфон з хорошим звуком легко, головне потім налаштувати інші параметри. Відмінним варіантом буде Lenovo Vibe K5 Note Pro (A7020a48) Silver .

Де купити смартфон

Існує багато місць продажу пристроїв, але не довіряйте недобросовісним продавцям. Звертайтеся в магазин MOYO.UA і купуйте кращі смартфони за найпривабливішими цінами. Тут представлена ​​величезна кількість моделей, які розрізняються залежно від вартості, зовнішнього вигляду, якості зйомки, технічних параметрів. Приходьте в MOYO і отримуйте кращі новинки і індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Найякісніша продукція і повагу до клієнтів, ось те, що пропонує ОМНІ-рітейл. Купуйте товари і переконайтеся в цьому особисто.

Таким чином, обрання потрібної моделі - непроста справа. Стикаючись з різноманітністю користувач ризикує отримати неякісний девайс. При написанні статті було проаналізовано багато видів гаджетів. Ми ж можемо порекомендувати Samsung Galaxy J5 Duos J500H / DS Black , Що володіє прекрасними даними і здатний перенести серйозні навантаження. Такий гаджет здатний довго прослужити і стати надійним помічником у вирішенні найскладніших завдань.

Дивіться також відео "Як вибрати недорогий смартфон?"

Дивіться також відео "Як вибрати недорогий смартфон?