Реклама
Реклама
Реклама

'' Слуга народу '': Зеленський не коментує, чи піде партія на вибори

Партія "Слуга народу", зареєстрована в кінці 2017 року, не має ні нерухомості, ні коштів, але має Вища рада партії, повні тезки членів якого безпосередньо пов'язані зі студією "Квартал-95".

Про це повідомляє Громадський рух "Чесно".

У прес-службі "Кварталу-95" повідомили "Чесно", не мають фотографії свого директора Баканова.

Однак чи планує партія брати участь у виборах, ні представники партії, ні засновник ТОВ "Студія Квартал-95" Володимир Зеленський поки не говорять.

На питання "Чесно" щодо виборів прес-секретар "Кварталу-95" Тетяна Руденко відповіла так:

"На жаль, представники партії не можуть надати коментарі з приводу вашого запиту. Інформації, яка могла б зацікавити вас, поки немає".

Незважаючи на готовність українців ( 4% в грудня 2017 року і 5% в травні ) Проголосувати за "Слугу народу" на виборах до Верховної Ради, медіаексперт ГО "Детектор медіа" Отар Довженко в можливість появи партії в парламенті не вірить.

"Політична сатира -" Квартал "," Слуга народу "і так далі - роблять впізнаваність Зеленського відмінною від нуля. Я думаю, що як медійний проект, медійна провокація це спрацьовує добре. Як то, що може провести політичну силу через п'ятивідсотковий бар'єр до Верховної Раду, - сумніваюся ", - переконаний він.

На думку Довженка, партія ближче до виборів може влаштувати "якусь коронну провокацію".

Однак політтехнолог Сергій Гайдай припускає, що Зеленський міг зареєструвати партію не просто так.

"Чесно, не можу сказати, це ініціатива самого Зеленського, або вона пов'язана з якоюсь фінансово-промисловою групою, яка хоче взяти участь в наступних виборах - як парламентських, так і президентських. Найкраще це питати у самого Зеленського, наскільки у нього великі політичні амбіції ", - сказав Гайдай.

згідно фінансових звітів , "Слуга народу" безоплатно користується 4 квадратними метрами в офісі адвокатського бюро "Качура Лоерс" на столичній вулиці Січових Стрільців.

Також в інтернеті є інформація, що це бюро надає послуги по "оперативному створенню політичних партій".

У "Слуги народу" немає ні власної нерухомості, ні будь-яких засобів. За дев'ять місяців свого існування політсила не отримувала ніяких грошових внесків.

Як повідомлялося, партія "Слуга народу" насправді була зареєстрована ще 13 квітня 2016 року, але під іншою назвою - "Партія рішучих змін".

Тоді її главою був випускник Київського університету КПІ та екс-голова студентської ради студмістечка цього вузу Євген Юрдига.

У грудні 2017 року »Партія рішучих змін" змінила назву на "Слугу народу", а головою політсили став Іван Баканов.

Разом з тим Іван Геннадійович Баканов значиться також керівником ТОВ "95 квартал" і ТОВ "Студія Квартал-95".

Засновником ТОВ "Квартал 95" значиться "Грін Фемілі Лтд (Green Family Ltd), зареєстрована на Кіпрі, а кінцевим бенефіціаром -" Лукас Колокотроніс ".

А засновниками ТОВ "Студія Квартал-95" є Володимир Зеленський (на 99,99%) і його дружина Олена (на 0,01%).

В Україні відомий серіал "Слуга народу", створений студією "Квартал 95". У ньому вчитель історії Василь Голобородько, якого грає Володимир Зеленський, стає президентом України і намагається чинити не так, як зазвичай робили політики.

Згідно з останнім соцопитуванням фонду "Демократичні ініціативи", 6% опитаних бачать як нового політичного лідера Володимира Зеленського.