Реклама
Реклама
Реклама

Мистецтво дарувати подарунки СОБІ

Маленьке спостереження

Маленьке спостереження. Практично всі діти люблять подарунки. І готові, заради подарунка, з захватом чекати чергового свята. Чи готові міняти свою поведінку. Навіть батьків готові слухати. Так ось, діти так люблять подарунки багато в чому тому, що вони їх отримують чарівним чином - від батьків або інших дорослих. Але чим старше стає дитина, тим рідше отримує подарунки. Плюс подарунки стають передбачуваними і, навіть, замовляються. Коли ж ви стаєте дорослим людиною, то магія подарунків поступово зникає. Так, навколо вас можуть бути батьки, друзі, дружини або діти. І вони теж беруть участь в процесі «обдаровування» вас подарунками. Але це вже інші закони. «Дітям - морозиво, бабі - квіти». Подарунки вже не стільки передбачувані, скільки доцільні. І закінчується весь цей шлях фразами «так не варто (заради мене) так напружуватися». Все, завіса.

Але ж подарунки - це потужне джерело подиву, захоплення, подяки і поваги. Це потужний енергетичний ресурс. Який здатний вас надихати, мотивувати, заспокоювати, вселяти в вас відчуття власної гідності. І це абсолютно неприйнятно, якщо ви не вмієте дарувати подарунки самому собі. Адже ви втрачаєте таких важливих емоційних підйомів і довгограючих посмішок. Пропоную це виправити.

Нижче представлені 7 принципів, на які можна орієнтуватися, вибираючи подарунки СОБІ.

1. "Контрастний". Суть контрасту полягає в тому, щоб вийти за рамки чогось буденного і звичного. Наприклад, у вас весь гардероб витриманий в одному стилі. Припустимо, в строгому, консервативному стилі. Куплене на контрасті коктейльне маленьке чорне плаття буде вибиватися не тільки за стилем, але і за внутрішнім відчуттям. Якщо у вас 7 абсолютно різних кухлів, то контрастом послужить сервіс на енну кількість персон. Якщо у всіх членів сім'ї старі добрі щітки від Rich або Colgate, то електрощітки точно буде чимось новим і контрастним. Має сенс уточнити, що контраст в якості основного принципу підбору подарунків подобається далеко не всім. Але в якості додаткової опції дуже навіть імпонує багатьом.

2. "Прикольний". Гумор - штука складна. Вгадати, посміхнеться інша людина на ваш подарунок чи ні, схожі на гадання на кавовій гущі. З іншого боку, себе ви знаєте дуже навіть добре. А тому сміливо дозволяйте собі бути несерйозним. Вам подобається клавіатура для блондинок (рожева і з поясненнями сенсу кнопок) - будь ласка. Баночки з Вітамінка, які підписані як «Екстазі. Відкрити в сумний день »- так, на здоров'я. Вас посміхається хитро вас підколюють (голосом) листівка - не питання, беріть її. Головне пам'ятайте, серйозність - це доля управлінських рішень, а не спосіб підняти собі настрій.

3. "Милий". Кожна людина здатна відчувати ніжність. Коли мова йде про когось маленькому, невинному, непоказному і адресованому до того, що було у вашому минулому. Зауважте, багато людей люблять світлу ностальгію, люблять повертатися до дитячо-батьківським переживань. До спогадів про те, як проходив цукерково-букетний період у відносинах зі своїм чоловіком (дружиною). Багатьом людям подобаються кошенят і щенята (а, найчастіше, і всі мешканці, включаючи велику рогату худобу, адже він теж буває юним). Сфокусуйте свою увагу на тому, що було в минулому. На тому, щоб тільки у вас у відносинах з кимось із близьких вам. На тому, що ніхто, крім вас не бачив. На тому, що у вас викликає приємне лоскітно і тепле внутрішньо відчуття.

4. "Унікальний". Коли мова йде про щось, що існує в одному екземплярі - це вже гарна ідея для подарунка. Правда, такі речі, як правило, не самі функціональні, і, часто, недоладні. Але це справа десята. Головне пам'ятати, що унікальність подарунку надає і його вигляд, і творчий підхід у виконанні. Автор, теж, має велике значення. Якщо ви ніколи не робили ручних подарунків іншим людям, то може варто почати з себе? Унікальність може народжуватися і на стику ідей. Мені, наприклад, дуже дорога подарована мені ручка з флешкою ​​в її підставі. До речі, іноді за унікальність може зайти і просто ніколи вами невипробувані товар або послуга.

5. "Цінний". Ось тут, якраз, все просто. Якщо ви хочете себе порадувати подарунком - нехай це буде цінний подарунок. Той, на який ви з міркувань економічності або доцільності навіть близько не подивіться. Той, про який, ви потім зможете сміливо сказати - так, це було марнотратно. Але страшенно приємно. До речі, цей подарунок може бути і функціональним і потрібним. І навіть планованим. Але в той же час просто дорогим. Чи не ноутбук, а ультрабук. Чи не базова версія автомобіля, а його максимальна комплектація. Чи не стрижка, а модельна стрижка + маска для обличчя + скраб рибками підошов + масаж в 8 рук + (потрібну кількість плюсів додасте самі, виходячи зі своїх фінансів, фантазії і можливостей середовища вашого проживання).

6. "Довгоочікуваний". Теоретично це простий варіант. Ви вибираєте собі подарунок. Ви відчуваєте, що він вам подобається. Що він вам підходить. Що у вас є можливість його придбати. Що вам, все-то і потрібно, що протягнуть тремтячими ручками папірці продавцеві ... Але ви строго так собі говорите - а отримаєш ти цей подарунок рівно через тиждень / місяць / квартал / рік ... Тут найголовніше - це правильно розставити собі тимчасові рамки. Щоб ви не перегоріли, не забули і не перестали потребувати подарунок. І якщо вже собі його пообіцяли - обов'язково собі його подаруєте. Один раз порушите це правило, і магія долгожданна вас покине назавжди.

7. "Несподіваний". Як на мене так найприємніший подарунок. Той подарунок, який ви отримуєте тоді, коли не чекаєте. СЮРПРИЗ, називається. Його легко робити іншим. Але тут складно його зробити собі. Пам'ятайте, хтось вам подарував то. Що ви замовили на ваш день народження? Приємно? Так! Але не більше того. Це не сюрприз. Але ж вам все-то і треба - запустити ГСД. Чи не чули? ГСД - це генератор випадково дати. Як це робиться. Берете близької людини. Передаєте йому свій подарунок. Краще, щоб він / вона його купили самі (так приємніше). І просите його подарувати вам в той день, коли ви будете цього найменше очікувати. Нехай, навіть ви знаєте, що це буде. Але сюрприз, вас все одно, чекає.

Буду вдячний вам за вираз схвалення цієї публікації в формі "подякувати" - трохи нижче. Також було б цікаво почути конструктивну зворотний зв'язок в коментарях.

Підписатися на мої статті і замітки блогу можна тут

Хочете навчитися управляти своїм неврозом самостійно?

Пройдіть онлайн курс психокорекції індивідуально або в групі!

А ще Вам можуть виявитися корисними наступні мої статті:

А ще Вам можуть виявитися корисними наступні мої статті:

Якщо ви ніколи не робили ручних подарунків іншим людям, то може варто почати з себе?
Що ви замовили на ваш день народження?
Приємно?
Чи не чули?