Реклама
Реклама
Реклама

Транспортне питання: Максим Ліксутов - про нові маршрути, роботі метро і МЦК

Заступник мера Москви з питань транспорту Максим Ліксутов відповів на запитання мешканців міста про сьогодення і майбутнє транспортної системи, які не ввійшли в список питань для інтерв'ю телеканалу "Москва 24" .

Фото: m24.ru/Михаил Сипко

- Коли почнеться будівництво швидкісного трамвая від метро "Празька" до району Браїлів Західне і терміни закінчення будівництва.

- Проект будівництва лінії трамвая в Браїлів Західне курирує департамент будівництва Москви, і це питання знаходиться в компетенції столичного будкомплексу.

- Коли вирішиться питання з організацією руху мікроавтобусів (маршруток) у вечірній час від метро "Проспект Вернадського" - мікрорайон Шуваловский. Вкажіть маршрут і хронометраж як і за скільки по часу швидко доїхати на цих маршрутах до зупинки "Поліклініка Газпром".

- Співробітники ЦКУ "Організатор перевезень" проаналізували дані ГЛОНАСС, за допомогою якого контролюється рух автобусів на маршрутах. Дійсно, автобуси, що працюють на вашому маршруті № 404, не завжди дотримуються розклад. Обслуговуванням пасажирів на цьому маршруті займається перевізник ТОВ "Трансавтоліз" за державним контрактом. За фактом порушення розкладу руху до ТОВ "Трансавтоліз" будуть застосовані відповідні штрафні санкції. Робота автобуса № 404 буде взята за особливий контроль.

В основному збої в роботі маршрутів відбуваються через затори по трасі проходження і аварій стороннього транспорту. Випадки заторів носять випадковий і непередбачуваний характер і їх тривалість неможливо передбачити. Крім того, параметри ряду вулиць і магістралей, по яких проходить траса даного маршруту, не розраховані на існуючий і постійно зростаючий транспортний потік. Через це автобуси на маршруті № 404 можуть запізнюватися і ходити зі збільшеним інтервалом.

Транспортна доступність мікрорайону Шуваловский підвищилася з введенням нової ділянки Калінінської-Солнцевський лінії Московського метрополітену і відкриттям станції "Ломоносовський проспект". Завдяки трьом новим відкритим 16 березня станцій ( "Мінська", "Ломоносовський проспект" і "Раменкі") жителі району можуть швидше добиратися до центру Москви, не доїжджаючи до станцій "Проспект Вернадського" або "Університет".


- Чим пояснюються низькі швидкості автобусів на маршрутах Т25 і М3? Чому маршрути М3 і Т25 по Покровці ходять з інтервалом не менше 40 хвилин і парами?

На вулицях і магістралях, де проходять маршрути автобусів №№ М3 і Т25, часто в години пік накопичується транспорт, що впливає на виконання розкладу. Для поліпшення виконання розкладу опрацьовується можливість створення виділених смуг для громадського транспорту на вулицях Велика Семенівська, Спартаківська, Бакунінская, Стара Басманная, Покровка (в область), Пречистенка, Велика Пироговська, Лужнецький проїзд, а також реорганізації схеми руху на Боровицької площі.

- Живу в Мар'їній Гаю, працюю на авіамоторні. Відновлять чи маршрути трамваїв, закритих перед будівництвом Третього транспортного кільця? Це трамвай на вулиці Трифоновская (Мар'їна Роща) і трамвай на вулиці Госпітальна (і далі по Госпітальному і Старокірочному провулку).

- Дійсно, обидва проекти покликані надати позитивний вплив на транспортну доступність районів Москви, порушену в ході будівельних робіт. Відновлення трамвайного руху на Трифоновской вулиці і вулиці Гіляровського забезпечить безпересадочний транспортний зв'язок від Ризького до Білоруського вокзалу. Відновлення руху від госпіталю імені М.М. Бурденко до станції метро "Бауманська" дозволить відновити транспортний зв'язок між Бауманської вулицею, Госпітальній площею і Солдатської вулицею.

Проте, відновлення трамвайних ліній вимагає серйозного аналізу і передпроектних досліджень, що включають оцінку стану вулично-дорожньої мережі та прилеглої інфраструктури. Сьогодні на замовлення ГУП "Мосгортранс" вже розроблений проект по відновленню трамвайного руху по маршруту "Шпиталь ім. М.М. Бурденка - метро" Бауманська ". Незабаром відповідні роботи будуть проведені і за проектом відновлення трамвайного руху на Трифоновской вулиці і вулиці Гіляровського .

- Чи введуть прямий безпересадочний автобусний маршрут, який з'єднує район Очаково зі станціями МЦК Лужники або Площа Гагаріна?

- Для зручності пасажирів з вашого району до станції МЦК Площа Гагаріна ходить маршрут тролейбуса № М4 Озерна вулиця - Кінотеатр "Ударник". Також від станції МЦК Лужники з Очаково можна доїхати з однією пересадкою - з маршруту автобуса № 902 на зупинці "Вінницька вулиця" на маршрут автобуса № 806. Організація або зміна діючих маршрутів на даний момент не планується.

- У район Браїлів Західне від метро Празька ходить п'ять автобусних маршрутів із зазначеним інтервалом 5-10 хвилин. Фактично очікуєш автобус 15-20 хвилин, а іноді однойменні маршрути їдуть один за одним. Чому таке відбувається? Коли запустять маршрутні таксі на цій ділянці? Які перспективи транспортного розвитку району очікуються?

- Зараз по ділянці від станції метро "Празька" в район Браїлів Західне ходять маршрути автобуса №№ 160, 296, 635, 708, 796. На вулицях і магістралях, де проходять ці маршрути часто накопичується транспорт, і періодично виникають затори. Через це автобуси можуть запізнюватися, ходити зі збільшеним інтервалом і порушувати розклад. ГУП "Мосгортранс" проводить моніторинг ситуації на цих маршрутах і шукає можливість стабілізувати роботу маршрутів.

- Коли в автобусах припиниться вхід в одні двері? Маршрути автобусів №№ 203, 701 з шостої години ранку ходять з великим інтервалом.

- Турнікети в наземному транспорті необхідні для скорочення кількості безквиткових пасажирів. На жаль, як показує практика, при відмові від турнікетів, навіть незважаючи на посилений контроль, близько 30 відсотків пасажирів перестають оплачувати проїзд.

Проте, зараз йде програма переоснащення рухомого складу наземного транспорту, закуплено 1450 нових валідаторів для оплати проїзду. У них вище швидкість зчитування квитків - 0,3 секунди, - вони надійніші, менше ймовірність поломки. Завдяки цьому посадка пасажирів в автобус буде проводитися швидше.

Що стосується маршрутів автобуса №№ 203 і 701, то зараз на маршруті № 203 працює 13 автобусів великої та особливо великого класу з інтервалами руху в години пік 8 хвилин. На маршруті № 701 працює 12 автобусів великої та особливо великого класу з плановими інтервалами руху в години пік 12 хвилин. Для стабілізації роботи маршрутів автобуса №№ 203, 701 коригується розклад, збільшується кількість автобусів на лініях, проводиться моніторинг виконання розкладу.


- Прохання ввести додатковий маршрут трамвая Останкіно - бульвар Рокоссовського.

- Зараз опрацьовується можливість організації безпересадкового трамвайного маршруту на напрямку Останкіно - ВДНХ - Богородское - станція метро "Бульвар Рокоссовського".

- Коли скоротяться інтервали в русі громадського транспорту по вулиці Трифоновская, Сущевском валу, проспекту Миру (від Луб'янки до метро "Ризька")?

- На Трифоновской вулиці заплановано відновлення безпересадкового трамвайного маршруту від Ризького до Білоруського вокзалу з інтервалом руху 5-10 хвилин. Паралельно проспекту Миру буде відновлений безпересадочний трамвайний маршрут від Ризького вокзалу до району ПРОТОПОПІВСЬКЕ провулка, Каланчевской вулиці і Комсомольській площі. Маршрут № М9 за планом повинен ходити з інтервалом в години пік 10 хвилин. Затримки автобусів викликані заторами на ділянках маршруту без виділених смуг.

- Є претензії до роботи транспорту від метро "Семенівська" в сторону шосе Ентузіастів. Автобуси задіяні в основному в години пік, а в інший час - маршрутки, які ходять не регулярно.

В даний час від станції метро "Семенівська" в напрямку шосе Ентузіастів ходять такі маршрути ГУП "Мосгортранс":

  • автобуси №№ 36 (4 одиниці великої місткості), 254 (5 одиниць), 730 (6 одиниць),
  • тролейбус № 32 (20 одиниць),
  • трамваї №№ 34 (22 одиниць), 36 (17 одиниць).

Інтервали проходження на цих маршрутах визначені сформованим пасажиропотоком. Робота маршрутів автобуса №№ 36, 254, 730, тролейбуса № 32, трамвая №№ 34, 36 контролюється. Для зручності пасажирів незабаром на ділянці від метро "Семенівська" по проспекту Будьонного до шосе Ентузіастів будуть ходити нові трисекційні з низькою підлогою трамваї підвищеної місткості. Це дозволить збільшити провізну спроможність міського транспорту на цій ділянці.

- Скажіть, будь ласка, чому погано ходить транспорт від платформи Перово до Шосе Ентузіастів. Там відкрився новий медичний центр, а щоб дочекатися автобуса потрібно багато часу. Вранці ходить автобус № 83. Часто днем ​​чекаєш 30-40 хвилин. Раніше ходила 180 маршрутка, яку скасували, і вона з'являється тільки в суботу і неділю.

- Маршрут № 83 обслуговує ТОВ "Трансавтоліз" за державним контрактом. Тут ходить 11 автобусів великої місткості з інтервалом 8-10 хвилин у години "пік", 11 хвилин у денний час, 21 хвилина після 19 годин. Робота маршруту № 83 проходить моніторинг - в разі виявлення недоліків в обслуговуванні пасажирів перевізник повинен буде виправити ситуацію.

- Коли буде розглянуто питання про відновлення маршруту автобуса № 6 (або введення аналогічної заміни) для зв'язку жителів Садовничиській вулиці і Космодаміанська набережній з центром міста - маршрутами, що проходять через Великий Кам'яний міст?

- В даний час ведеться робота з коригування маршрутної мережі в районі Замоскворіччя. В ході роботи враховуються думки жителів Садовничиській вулиці і Космодаміанська набережній. На прохання жителів району в лютому 2017 року продовжено режим роботи автобусного маршруту № 158 до 1:00.


- Погано працює маршрут № 380 проїзд Русанова - станція Дегуніно. Чи можливо це змінити?

- Обслуговуванням пасажирів на цьому маршруті займається ТОВ "Альфа-Грант" за державним контрактом. За фактом порушення розкладу руху до компанії будуть застосовані відповідні штрафні санкції. Зараз проводиться моніторинг роботи даного маршруту, щоб розуміти, чи слід збільшити кількість рейсів і кількість автобусів на ньому і вводити додаткові зупинки.

- Лише один раз письмово зверталася протягом 2016 року довкола скорочення транспорту, а саме зняття маршруток від метро "Медведково" - маршрут № 606, і метро "Кузьминки" - № 290.

- Моніторинг роботи зазначених маршрутів показав, що маршрути справляються з перевезеннями пасажирів: максимальне навантаження транспортних засобів не перевищила 92 відсотки, випадків відмови пасажирам у посадці не було. На вулицях і магістралях, за якими проходить траса цих маршрутів, часто накопичується транспорт, і періодично виникають затори. Через це автобуси можуть запізнюватися, ходити зі збільшеним інтервалом і порушувати розклад.

У разі якщо збої в русі продовжаться, повідомити інформацію пасажири можуть в контакт-центр "Московський транспорт" по телефону +7 (495) 539-54-54, короткий номер 3210 (для абонентів "Білайн", МТС, "Мегафон"). По кожному зверненню проводяться відповідні перевірки. Для подачі електронного обігу з питань транспортного комплексу пасажир може скористатися розділом "Залишити повідомлення" на Єдиному транспортному порталі transport.mos.ru.

- У нові автобуси і тролейбуси легше заходити, так як ступені нижче. Чи будуть і такі трамваї? Поки № 19, 7 і 9 мають занадто високі підніжки. Зручні нові маршрути, але часто (маршрути по Новослобідський) неправильно оголошуються зупинки. Хто повинен за цим стежити?

- У березні на лінію вийшли перші з низькою підлогою трисекційні трамваї "Витязь-М", а в найближчі три роки місто отримає 300 таких вагонів. Зручність посадки і висадки в них забезпечено за рахунок повністю низької підлоги, відсутність турнікетів і можливості здійснювати посадку в усі шість дверей. Інформація про некоректну оголошенні зупинок передана до Єдиного трамвайний філія ГУП "Мосгортранс" для подальшої роботи.

- Підкажіть будь ласка, коли наведуть порядок з транспортним сполученням по вулиці Обручева? Хотілося б повернути маршрутні таксі за маршрутами автобусів № 224,246,163.

- Маршрут автобуса № 224 ходить з інтервалами в ранкові години пік 3-6 хвилин, в вечірні 5-10 хвилин. На маршруті працює 22 автобуси. Крім того, з 24 жовтня 2016 року організовані короткі рейси маршруту № 163 з продовженням траси проходження до станції метро "Проспект Вернадського".

- Питання стосується організації руху автобусів і тролейбусів в районі Вихіно. Протягом багатьох років жителі будинків, розташованих на вулиці Ташкентська, починаючи з 12-го по 34-й будинки змушені були йти пішки до найближчої зупинки "Універсам", щоб потрапити до метро "Вихіно". Зараз в зв'язку з будівництвом метро "Південно-Східна" маршрут руху транспорту в напрямку метро "Вихіно" змінили. Тепер жителі перерахованих вище будинків змушені йти пішки ще одну зупинку. Чи є можливість пустити по Ташкентської вулиці кільцевої автобус до метро з розворотом в районі будинку 32 по Ташкентської вулиці?

- Від Ташкентської вулиці до станції метро "Вихіно" ходять автобуси № 169 (6 автобусів великої місткості), з інтервалом в години "пік" 20-27 хвилин, № 169К (10 автобусів великої місткості) з інтервалами в години пік 8-10 хвилин . Кількість автобусів відповідає усталеним пасажиропотоку. При цьому робота маршрутів автобуса №№ 169, 169К постійно контролюється.

- Коли маршрут М2 продовжать до ВДНГ? Чи зроблять автобус від метро "Черкізовському" через центр до метро "Профспілковий"?

- В даний час департамент транспорту проводить аналіз маршрутної мережі міста, пасажиропотоків та звернень громадян. На основі цього плануються перерозподіл і збільшення кількості автобусів на маршрутах, а також заходи щодо вдосконалення дорожнього руху, введення нових виділених смуг для громадського транспорту. З квітня 2017 року траса маршруту М2 проходить в обох напрямках через вулицю Воздвиженка і не буде ходити через вулицю Знам'янка.


- Чи можна дозволити водіям нічних трамваїв, тролейбусів і автобусів забирати пасажирів крім зупинок також і на світлофорах?

- Вхід і вихід пасажирів згідно з постановою уряду Москви від 2 вересня 2008 року № 797-ПП дозволений тільки на зупиночних пунктах - це питання безпеки пасажирів, а також учасників дорожнього руху.

- Коли оптимізують розклад автобусного маршруту № 715? Іноді його доводиться чекати по 15 хвилин.

На маршруті № 715 працює 11 автобусів великої місткості з інтервалом руху в години "пік" 6-8 хвилин. Збої в роботі маршрутів в основному відбуваються через затори по трасі проходження і аварій стороннього транспорту. Випадки заторів носять випадковий і непередбачуваний характер і їх тривалість неможливо передбачити. ГУП "Мосгортранс" вживає заходів щодо стабілізації роботи маршруту.

- Коли в Москві метро стане цілодобовим як, наприклад, в Нью-Йорку.

- Московський метрополітен - це складне технічне спорудження, інфраструктура якого вимагає підвищеної уваги, регулярного проведення планових оглядів і ремонтів, обстеження стану шляхів і ліній.
Висока інтенсивність перевезень в денні та вечірні години дозволяє проводити всі вищезазначені роботи виключно в нічні години, так звані технологічні вікна, після зупинки руху поїздів по тунелях. Без проведення щоденних робіт по ремонту і огляду всіх елементів інфраструктури метрополітену було б неможливо забезпечити його нормальну безперебійну роботу, а також безпеку пасажирів під час перевезення.

Але необхідно сказати, що в цьому році вперше в історії Московський метрополітен працював цілодобово в новорічну ніч з 31 грудня 2016 року на 1 січня 2017 року. Це стало можливим завдяки регулярному проведенню подовжених технологічних вікон на радіальних лініях метрополітену з 2014 року, в ході яких фахівці виконували великий обсяг ремонтних і профілактичних робіт з оновлення колійної і пасажирської інфраструктури.

У разі необхідності, час роботи метрополітену може бути змінено, наприклад, напередодні і під час офіційних державних свят.

- Чому влада Москви припинили розвиток монорельсової транспортної системи столиці?

- Головна причина зміни графіка роботи монорейки - зниження пасажиропотоку. Монорельс - експериментальний транспорт, розробка якого велася в кінці 90-х років минулого століття. Розвиток системи громадського транспорту на півночі столиці підвищило транспортну доступність цього району, при цьому кількість пасажирів монорельса зменшилася.

Для оптімізації роботи монорейкі в новому году ми провели дослідження его ефектівності и затребуваності. Екскурсійний графік роботи - найбільш оптимальний на сьогоднішній день, враховуючи сформований пасажиропотік. Зараз рух поїздів на монорейці здійснюється з 8:00 до 20:00 з інтервалом 30 хвилин. На всіх станціях вивішені розкладу нового графіка руху поїздів. В даний час міняти розклад не планується. Ведеться опрацювання питань організації альтернативного протяжного трамвайного маршруту.

- Коли влада Москви планує почати реконструкцію підземних пішохідних переходів в історичному центрі Москви?

- Нормативна база з проектування і будівництва метрополітенів, яка діяла до 2004 року, не передбачала пристрій в спорудах метро будь-яких пристосувань для пересування маломобільних пасажирів. Однак сьогодні Московський метрополітен, інтенсивно розвиваючись разом з містом, удосконалює свою інфраструктуру. Платформи, вестибюлі і подулічние переходи метро стають доступнішими для всіх категорій громадян. На жаль, обладнати ліфтами, ескалаторами та підйомниками старі станції, побудовані за радянських часів, а також станції глибокого закладення не представляється можливим через складних гідрогеологічних умов, щільності забудови в центральній частині міста.

Для максимально безпечного і комфортного пересування по метрополітену маломобільних категорій громадян створено Центр забезпечення мобільності пасажирів. Інспектори центру надають безкоштовну допомогу в пересуванні по метро людям з порушенням слуху, зору функцій опорно-рухового апарату, соціальних категорій (літні люди, багатодітні сім'ї, батьки з дітьми до 7 років і іншим). Супровід здійснюється по всьому маршруту слідування - від входу на станцію, в ліфтах, по сходах, ескалаторах і платформ станцій, в вагонах поїздів.

Для забезпечення супроводу по території метрополітену працівниками Центру необхідно завчасно оформити заявку, зателефонувавши по телефону підтримки: 8 (495) 622-73-41 або заповнити відповідну форму на сайті www.mosmetro.ru в розділі "Центр забезпечення мобільності пасажирів". Час обслуговування пасажирів з 8:30 до 19:30.


- Коли буде закінчений ремонт пішохідного переходу на станції метро "Нахімовський проспект"?

- Завершити роботи на станції планується в найближчі два тижні. Тривалість ремонту на деяких ділянках збільшилася через складність робіт, що проводяться. Програма благоустрою тільки на перший погляд здається стандартним косметичним ремонтом. Багато перехід не ремонтувалися з моменту будівництва станцій. Під впливом зовнішніх факторів їх інфраструктура морально і фізично застаріла, адже капітальний ремонт переходів не проводився з моменту їх спорудження.

Виявлене в ході демонтажних робіт передаварійний стан інфраструктури та інженерних комунікацій зажадали глобальної коригування проектно-кошторисної документації по всіх 84 станціях. Складання нових кошторисів проводилося протягом 8 місяців. Метрополітен вживає всіх необхідних заходів для своєчасного завершення ремонту. За графіком виконання робіт встановлено цілодобовий контроль технічного і авторського нагляду.

- МЦК - це повний захват. А коли всі інші електрички будуть включені в міський проїзний і отримають Шестихвилинний інтервали?

- Одним із заходів по інтеграції міського транспорту з приміськими електричками, було вирішено об'єднати проїзні картки "Трійка" і "Стрілка" у один квиток. Тепер жителі Підмосков'я можуть записати свої міські проїзні на "Стрілку" або ж записати підмосковні квитки на карту "Трійка" і користуватися одним проїзним, як на міському транспорті, так і на підмосковному.

Для зручності пасажирів графік руху приміських поїздів змінено з введенням зимового розкладу на МЗ 11 грудня минулого року. Колеги з РЖД уможливили такий графік, при якому 97 відсотків приміських електричок стали робити зупинки на станціях з пересадкою на МЦК. Таким чином, ми змогли ще тісніше інтегрувати приміський залізничний транспорт з міським і тепер все більше пасажирів пересідають з електрички на МЦК, не доїжджаючи до центральних столичних вокзалів.

Урядом Москви та ВАТ "РЖД" опрацьовані питання будівництва додаткових шляхів на радіальних напрямках залізниці Московського транспортного вузла, скорочення інтервалів і збільшення швидкості руху електропоїздів, що дозволить включити додаткові поїзди в графік руху і, тим самим, збільшити провізну спроможність приміського залізничного транспорту.

- На станції МЦК Ізмайлово - вихід на Окружній проїзд, немає пішохідного переходу. Є регульований перехід, але він в ста метрах від виходу і в протилежному напрямку від того, в якому зазвичай йде більшість пасажирів МЦК. Чи з'явиться пішохідний перехід на цій ділянці?

- В рамках заходів щодо поліпшення транспортної та пішохідної доступності поблизу станцій МЦК передбачено організацію нерегульованого пішохідного переходу через Окружний проїзд в районі будинку 16, якраз в тому місці, яке ви вказуєте. Постараємося зробити це в максимально короткі терміни.

- Чому так багато місць для паркування для людей з обмеженими можливостями? Особливо в спальних районах.

- Ми намагаємося використовувати раціонально той простір, який є в місті. За федеральним законодавством при розмітці парковок віддається 10 відсотків місць маломобільних громадян. Причому, якщо на стоянці 101 місце, то виділяється 11 місць. Так відбувається на кожній стоянці автотранспортних засобів, в тому числі біля підприємств торгівлі, сфери послуг, медичних, спортивних та культурно-видовищних закладів. Ці місця не повинні займати інші транспортні засоби. Штраф за таку стоянку вже не 2500, а 5000 рублів і оплата евакуації.

До того ж, згідно з правилами дорожнього руху автомобілі інвалідів, оснащені спеціальним знаком "Інвалід", можуть паркуватися в зоні дії знаків 3.28-3.30 (Стоянка заборонена). На жаль, у нас є недобросовісні водії, які паркуються на місцях для інвалідів. Ми проводимо масштабні рейди разом з ГИБДД, евакуювали машини незаконно припарковані на місцях для інвалідів.

- Я проживаю в зоні платного паркування ЦАО на вулиці Дубінінській, 40. Чому на нашій прибудинковій території зробили неконтрольовану безкоштовну парковку?

- Щоб захистити свої двори від сторонніх автомобілів, які можуть займати вільні паркувальні місця, жителі можуть встановити шлагбауми. На даний момент близько 10 відсотків дворових територій (близько 2,5 тисяч дворів з 23 тисяч) обладнані огороджувальними пристроями. Процедура їх установки максимально спрощена: потрібно узгодити необхідність установки захищає пристрої з більшістю власників жилих приміщень і радою муніципальних депутатів району та забезпечити можливість проїзду у двір екстрених служб.

- Чи можливо використовувати європейський досвід зі створення паркувальних місць у великих містах? Наприклад, в Чехії біля житлових будинків присутня синя розмітка, що означає, що на цій території з 20:00 години до 8:00 можуть паркувати автомобілі тільки жителі цього будинку. У всі решту часу - будь-які авто.

- Департаментом регулярно вивчається міжнародний досвід і аналізуються кращі світові практики з вироблення ефективних міських транспортних рішень. Жителі, чиї будинки розташовані на вулицях платних міських парковок мають переважне право на парковку поблизу своїх будинків, для них є можливість отримання паркувальних резидентних дозволів, що дають можливість залишати автомобіль у всьому районі.

З 15 березня 2016 року у 22 вулицях Центрального адміністративного округу міста Москви почав роботу пілотний проект з організації паркувальних місць, призначених тільки для власників паркувальних дозволів.
Місця позначаються дорожнім знаком додаткової інформації 8.9.1 "Стоянка тільки для власників паркувальних дозволів" спільно з дорожнім знаком 6.4 "Парковка" і інформаційним щитом. Скористатися ними можуть жителі, які мають резидентное дозвіл (тільки в межах адміністративного району проживання), резиденти - учасники ВВВ, герої СРСР і інші (в межах міста Москви), власники дозволів багатодітній сім'ї, а також автомобілі каршерінга.


- Чи не можна дозволити паркуватися інвалідам на вільні місця в разі, якщо місця для інвалідів виявилися зайнятими?

- По федеральному законодавству при розмітці парковок віддається 10 відсотків місць маломобільних громадян. Причому, якщо на стоянці 101 місце, то 11 місць буде віддано під парковку для інвалідів, тому безкоштовна парковка для інвалідів можлива тільки на спеціально відведених місцях.

До того ж, згідно з правилами дорожнього руху автомобілі інвалідів, оснащені спеціальним знаком "Інвалід", можуть паркуватися в зоні дії знаків 3.28-3.30 (Стоянка заборонена).

- Чи правомірна організація платного паркування у соціального об'єкта, а саме у міської поліклініки № 214 по Єлецької вулиці?

- Уряд Москви розробило список соціальних об'єктів (міські поліклініки, міські лікарні та релігійні установи), у яких, з урахуванням можливостей вулично-дорожньої мережі, організовані безкоштовні паркувальні місця для відвідувачів вищевказаних установ. У міру введення нових платних паркувальних зон міста Москви вказаний список уточнюється і доповнюється.

Зазвичай у соціального об'єкта встановлюється інформаційна табличка зеленого кольору. Також безкоштовні паркувальні місця у соціальних об'єктів відображаються на сайті "Московський паркінг" при виборі відповідного номера парковки. Міська поліклініка № 214 за адресою: Єлецька вулиця, 14 буде включена в список соціальних об'єктів для організації безкоштовних паркувальних місць для відвідувачів.

- Коли зникнуть залишилися нелегальні маршрутки з вулиць Москви? Особливо це стосується Східного округу. Багато з них дублюють тролейбуси і автобуси. Чи можливо посилити покарання і збільшити штрафи за нелегальну таксомоторних діяльність?

- Департамент транспорту співпрацює з контрольно-наглядовими органами. Спільними зусиллями в кінці 2016 року вдалося досягти припинення роботи нелегальних перевізників на маршрутах №№ 725м, 114, 1505, 716 і 1645. Іноді замість одного нелегального перевізника на маршрут приходить інший. Тому фахівці "Організатора перевезень" кожен день ведуть моніторинг у всіх округах столиці. З початку 2017 роки за порушення транспортного законодавства та норм безпеки при перевезенні пасажирів в Москві заарештовано, затримано та вилучено понад 800 автобусів.

У разі, якщо збої в русі триватимуть, повідомити інформацію пасажири можуть в контакт-центр "Московський транспорт" по телефону +7 (495) 539-54-54, короткий номер 3210 (для абонентів "Білайн", МТС, "Мегафон" ). По кожному зверненню проводяться відповідні перевірки. Для подачі електронного обігу з питань транспортного комплексу пасажир може скористатися розділом "Залишити повідомлення" на Єдиному транспортному порталі transport.mos.ru.

- Підкажіть, будь ласка, чи буде вирішуватися питання з ситуацією навколо маршрутних таксі, які прямують від Київського вокзалу з площі Європи в область? Зараз основний транспортний маршрут до села Сколково і Немчинова часто знімають з рейсу через проблеми з ліцензією. Альтернативні маршрути слідують з великими інтервалами. Хотілося б, щоб по маршруту № 523 пустили міські маршрутні таксі з нормальним інтервалом руху.

- Перевізник на маршруті № 523 "Москва (Київський вокзал) - Немчинова" працює нелегально, без узгодження з департаментом транспорту. Нелегальні перевізники часто ігнорують технічний огляд рухомого складу і медогляд водія, а також нехтують страхуванням життя і здоров'я пасажирів, таким чином, вони не можуть повноцінно забезпечити безпеку і комфорт пасажирів під час поїздки.

Найближчим часом маршрут № 523 буде розіграний на конкурсі, який визначить, який перевізник офіційно буде працювати на даному напрямку.

- Скажіть, будь ласка, коли поїзди "Аероекспрес" планують робити зупинку в місцях перетину з МЦК, адже з введенням в експлуатацію МЦК пасажирам було б зручніше пересісти на потяги "Аероекспрес", розвантажуючи тим самим кільцеві станції метрополітену.

- Потяги "Аероекспрес" призначені для швидкісної і невпинної доставки пасажирів з головних вокзалів Москви до аеропортів. Вокзали і аеропорти, з яких відправляються дані поїзда, обладнані спеціальними термінальними комплексами "Аероекспрес". Платформи приміського залізничного транспорту не мають необхідного транспортного розвитку для посадки і висадки пасажирів поїздів "Аероекспрес".

- Наскільки департамент транспорту зацікавлений в розвитку повноцінної безпечної мережі велосипедної інфраструктури? Велосипед - найзручніший і безпечний вид транспорту в місті, який дозволить суттєво зменшити кількість поїздок на особистому авто в місті.

- У Москві заплановано облаштування велосипедних доріжок, що з'єднують сусідні райони, рекреаційні зони, а також забезпечують місцеві внутрірайонні зв'язку. В даний час в Москві існує більше 200 кілометрів велодоріжок, велика частина яких розташована в паркових зонах, або прокладені вздовж пішохідних маршрутів. Пріоритетом при розробці мережі є забезпечення транспортної доступності, безпеки при русі на велосипеді, в тому числі поділ потоків велосипедистів і пішоходів.

Департаментом транспорту розроблені цільові Схеми розвитку велотранспортной інфраструктури, що включають в себе маршрути для поетапного облаштування в перспективі до 2020 року.


- Скажіть, будь ласка, чому прибрали квитки "ТАТ" на 365 і 90 днів?

- У рамках коригування тарифів прийнято рішення з 1 січня 2017 року виключити з тарифного меню непопулярні види квитків, і квитки, вартість проїзду за якими була значно нижче економічно обґрунтованого рівня.

Крім того, на дані види квитків припадало близько одного відсотка від загальної кількості скоєних на наземному міському пасажирському транспорті проходів. При цьому збережено безлімітний квиток "ТАТ" на 30 днів за 1040 рублів. Поповнювати транспортну карту на новий термін дії можна попередньо, протягом терміну дії нинішньої послуги, діяти новий квиток почне після закінчення терміну дії поточного квитка. Крім того, альтернативою безлімітного квитку "ТАТ" на 30 днів може бути квиток "ТАТ" на 60 поїздок за 1150 рублів, з терміном дії 90 днів, вартість однієї поїздки по ньому складає 19,2 рубля.

- Коли карта "Трійка" буде прив'язана до номера мобільного телефону?

- Останні новини з використання карти "Трійка" розміщена на Єдиному транспортному порталі ( transport.mos.ru ) В розділі "Оплата проїзду". Можливість прив'язки транспортної карти "Трійка" до номера мобільного телефону в даний час знаходиться в стадії опрацювання.

- Коли будуть прокладати трамвайні колії від метро "Південна" в Браїлів?

- Проект будівництва лінії трамвая в Браїлів Західне курирує Департамент будівництва Москви, і це питання знаходиться в компетенції столичного будкомплексу.

- Коли буде відновлено рух трамваїв по Трифоновской і Шкільної вулицях і по Госпітальному мосту?

- В даний час ГУП "МосгортрансНІІпроект" на замовлення ГУП "Мосгортранс" ведеться розробка проектно-кошторисної документації на реконструкцію трамвайних колій по Шкільної вулиці. Планується використання сучасних шумопоглинаючих конструкцій і технологій трамвайних колій, а також випуск на маршрути низькопольних трамвайних вагонів нового покоління. При відновленні трамвайних колій, в рамках благоустрою передбачається збереження історичного вигляду вулиці з облаштуванням повноцінної пішохідної інфраструктури, з забороною руху автотранспорту, за винятком екстрених служб.

Відновлення трамвайної лінії по Шкільної вулиці дозволить запустити трамвайний маршрут № 8 "Іванівське - Курський вокзал", що забезпечує швидкісну безпересадочний зв'язок східних районів міста з центром і частково розвантажить Калининскую лінію метрополітену. На замовлення ГУП "Мосгортранс" розроблені проекти з відновлення трамвайного руху по маршруту "вулиця Трифоновская - вулиця Гіляровського" і "Шпиталь ім. М.М. Бурденка - метро" Бауманська ". На даний момент проектна документація проходить процедуру узгодження.

- Чому автобус до Яковлеве не зупиняється у СНТ "Південне"?

- Для організації додаткової зупинки необхідно будівництво заїзних кишень, посадкових майданчиків, майданчиків під павільйони очікування та організація пішохідного переходу. Зараз департамент транспорту вирішує питання про джерела фінансування та терміни реалізації зазначених видів робіт.

- Коли буде зроблена зупинка автобуса № 594 "Палац спорту Динамо"?

- Програма облаштування зупинок, в тому числі зупинки маршруту № 594, дорожніми знаками, розміткою, павільйонами очікування вже розроблена. Облаштування зупинок проводиться в міру надходження фінансування.

- Хотілося б забезпечити жителів, які проживають на Очаківському шосе прямим сполученням з поліклінікою і з найближчою станцією метро. Транспортна доступність району забезпечена маршрутами автобуса № 11 і № 807.

- На прохання жителів маршрут автобуса № 622 змінено у зв'язку з великим збільшенням пасажиропотоку в промзоні, що знаходиться на Верейській вулиці, а також з-за незначного пасажиропотоку на ділянці від станції Очаково до Верейській вулиці. Після організованих змін популярність даного маршруту зросла майже в два рази.

ПОСИЛАННЯ по темі

сюжет: Як працює влада

Чим пояснюються низькі швидкості автобусів на маршрутах Т25 і М3?
Чому маршрути М3 і Т25 по Покровці ходять з інтервалом не менше 40 хвилин і парами?
Відновлять чи маршрути трамваїв, закритих перед будівництвом Третього транспортного кільця?
Чи введуть прямий безпересадочний автобусний маршрут, який з'єднує район Очаково зі станціями МЦК Лужники або Площа Гагаріна?
Чому таке відбувається?
Коли запустять маршрутні таксі на цій ділянці?
Які перспективи транспортного розвитку району очікуються?
Коли в автобусах припиниться вхід в одні двері?
Коли скоротяться інтервали в русі громадського транспорту по вулиці Трифоновская, Сущевском валу, проспекту Миру (від Луб'янки до метро "Ризька")?