Реклама
Реклама
Реклама

Як включити віртуальну клавіатуру

  1. Пуск і швидкий пошук
  2. Пуск і пошук програми
  3. Для тих, хто часто користується віртуальною клавіатурою

Віртуальна клавіатура або по «правильному»: «Екранна клавіатура» призначена для введення символів в поле запиту, наприклад адресний рядок вікна, текстовий документ і т.п.

Рідкісні ті випадки, коли терміново потрібно надрукувати щось, а клавіатура зламалася або її зовсім немає. У вирішенні цієї проблеми нам допоможе віртуальна клавіатура.

До речі, така клавіатура необхідно не тільки тому, що немає основної «ручний» клавіатури, вона необхідно іноді і в цілях безпеки (в мережі Інтернет існують шкідливі програми «кейлоггери», які призначені для відстеження дій на комп'ютері і передачі цих даних третій особі).

Наше завдання: навчитися знаходити і відкривати програму "Екранна клавіатура" (віртуальна клавіатура).

Що нам необхідно: встановлена ​​система Windows.

У цьому уроці ми розглянемо кілька варіантів включення вбудованої клавіатури на прикладі Windows 7, а Ви для себе самі зможете вибрати який варіант більш зручний або швидкий.

Пуск і швидкий пошук

Це найшвидший з варіантів, крім призначення комбінації клавіш (цей спосіб описаний нижче, найостанніший).

Щоб швидко знайти програму «Екранна клавіатура», заходимо в «Пуск» і в рядку швидкого пошуку вводимо слово «екранна»:

Віртуальна клавіатура або по «правильному»: «Екранна клавіатура» призначена для введення символів в поле запиту, наприклад адресний рядок вікна, текстовий документ і т

Мал. 1. Пошук екранної клавіатури через «Пуск»

Через мить вгорі ми побачимо результати пошуку, там знаходимо запис «Екранна клавіатура» і натискаємо лівою кнопкою миші по ній:

Мал. 2. Запуск програми «Екранна клавіатура»

Пуск і пошук програми

Цей варіант найбільш точний і вірний, але найдовший. Для початку заходимо в «Пуск» і натискаємо лівою кнопкою миші по елементу «Усі програми»:

Для початку заходимо в «Пуск» і натискаємо лівою кнопкою миші по елементу «Усі програми»:

Мал. 3. Кнопка «Усі програми»

Після цього нам відкриється меню з усіма програмами, промотувати список програм в самий низ (якщо він великий) і натискаємо на елемент «Стандартні» (іконка папки) лівою кнопкою миші:

Мал. 4. Натискаємо кнопку «Стандартні»

Після цього нам відкриється складу цієї папки, в ньому шукаємо папку з назвою «Спеціальні можливості» і натискаємо по ній лівою кнопкою миші:

Мал. 5. Натискаємо кнопку «Спеціальні можливості»

Ця папка також відкриється і в цьому списку знаходимо програму «Екранна клавіатура» і натискаємо по ній лівою кнопкою миші:

Мал. 6. Розташування програми «Екранна клавіатура»

Після того, як ми натиснули на іконку програми, нам відкриється головне вікно програми «Екранна клавіатура» або так звана віртуальна клавіатура:

Мал. 7. Головне вікно програми «Екранна клавіатура» в Windows 7

Для тих, хто часто користується віртуальною клавіатурою

Якщо Вам необхідно часто користуватися віртуальною клавіатурою, то постійно заходити через «Пуск» буде занадто витратно за часом і незручно.

Щоб швидко викликати віртуальну клавіатуру, можна призначити так звані «гарячі клавіші», їх комбінацію. Тобто ми будемо запускати віртуальну клавіатуру, натискаючи всього кілька клавіш 1 раз.

Для того, щоб призначити комбінацію клавіш для виклику екранної клавіатури, нам необхідно зайти в властивості цієї програми (або ярлика).

Для настройки натискаємо кнопку «Пуск» і в рядку швидкого пошуку вводимо слово «екранна»:

Мал. 8. Пошук екранної клавіатури через «Пуск»

У самому верху, зазвичай це перша позиція, з'явиться результат з ім'ям «Екранна клавіатура». Знаходимо цей результат і натискаємо по ньому правою кнопкою миші і вибираємо «Властивості»:

Мал. 9. Кнопка «Властивості» програми

Після цього нам відкриється вікно «Властивості: Екранна клавіатура». У ньому нас зараз цікавить поле «Швидкий виклик»:

Мал. 10. Вікно «Властивості» екранної клавіатури

Якщо програмі вже не призначені гарячі клавіші, то в поле «Швидкий виклик» буде значення «Ні». Тепер найцікавіше: нам необхідно придумати і запам'ятати / записати майбутню комбінацію клавіш, натискаючи яку ми хочемо, щоб відкривалася наша віртуальна клавіатура. В системі зарезервовані багато комбінацій клавіш, тому намагайтеся перевіряти, чи вільна «Ваша комбінація».

Щоб перевірити, чи вільна комбінація клавіш найпростішим способом, необхідно згорнути всі відкриті вікна і перебуваючи на робочому столі натиснути плановану комбінацію. Якщо після натискання комбінації клавіш нічого не відбувається - значить, вона вільна.

Для прикладу я буду використовувати комбінацію клавіш на клавіатурі: «Ctrl + Alt + K». Цей запис означає, що для виклику віртуальної клавіатури ми будемо натискати ці 3 клавіші одночасно. «K» обрана тому, що це перша буква в перекладі на англійську мову слова «клавіатура» ( «keyboard»).

Для того, щоб призначити програму цю комбінацію клавіш, натискаємо лівою кнопкою миші в поле «Швидкий виклик» і натискаємо необхідну комбінацію клавіш. Після чого в цьому полі повинна автоматично з'явитися наша комбінація:

Після чого в цьому полі повинна автоматично з'явитися наша комбінація:

Мал. 11. Поле для введення бажаної комбінації клавіш

Далі необхідно зберегти і зарезервувати цю комбінацію клавіш. Натискаємо кнопку «Застосувати» або «ОК»:

Мал. 12. Збереження необхідної комбінації клавіш

Перебуваючи, припустимо на робочому столі, натискаємо зарезервовану комбінацію клавіш «Ctrl + Alt + K» і через деякий час відкриється наша віртуальна клавіатура:

Мал. 13. Екранна клавіатура Windows 7

Залишилося тільки найпростіше - вибрати з цих трьох варіантів найбільш зручний для себе і користуватися віртуальною клавіатурою. Рекомендую для ознайомлення і інші уроки на нашому сайті, вибирайте, що Вам цікаво і насолоджуйтеся.